Vestager om telefusioner: Må ikke give dårligere priser

EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager advarer om, at telefusioner risikerer at give mindre konkurrence og dårligere priser for forbrugere og virksomheder. Vestager skal i sidste ende godkende Telia og Telenor-fusioneringen.

Flere europæiske teleselskaber står i øjeblikket over for fusioner, men det må ikke gå ud over forbrugere og virksomheder i form af forringet konkurrence og dårligere priser, advarer Margrethe Vestager, EU-konkurrencekommissær, ifølge Financial Times

»Jeg har én interesse, og det er, at Europæiske forbrugere - borgere som virksomheder - kan nyde relativt innovative markeder med overkommelige priser,« siger Margrethe Vestager til Financial Times.

Foruden den planlagte fusion af Telia og Telenor i Danmark, arbejder Hutchison Whampoa, der ejer teleselskabet 3 i Danmark, på at købe det Telefonicas britiske afdeling, mens Orange vil købe spanske Jazztel.

For at Telia og Telenor kan lægges sammen, skal Margrethe Vestager godkende det. Begge selskaber forventer at have fået tilladelsen inden udgangen af 2015.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Hej Loke. Du har ret i, at formuleringen ikke var helt skarp - der er tale om den britiske afdeling af Telefonica. Det er nu rettet. Send gerne rettelser direkte til journalistens mail, da vi ikke altid ser kommentarer.

Mvh Christian, Version2

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere