Vestager om telefusioner: Må ikke give dårligere priser

9. marts 2015 kl. 11:162
EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager advarer om, at telefusioner risikerer at give mindre konkurrence og dårligere priser for forbrugere og virksomheder. Vestager skal i sidste ende godkende Telia og Telenor-fusioneringen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere europæiske teleselskaber står i øjeblikket over for fusioner, men det må ikke gå ud over forbrugere og virksomheder i form af forringet konkurrence og dårligere priser, advarer Margrethe Vestager, EU-konkurrencekommissær, ifølge Financial Times

»Jeg har én interesse, og det er, at Europæiske forbrugere - borgere som virksomheder - kan nyde relativt innovative markeder med overkommelige priser,« siger Margrethe Vestager til Financial Times.

Foruden den planlagte fusion af Telia og Telenor i Danmark, arbejder Hutchison Whampoa, der ejer teleselskabet 3 i Danmark, på at købe det Telefonicas britiske afdeling, mens Orange vil købe spanske Jazztel.

For at Telia og Telenor kan lægges sammen, skal Margrethe Vestager godkende det. Begge selskaber forventer at have fået tilladelsen inden udgangen af 2015.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. marts 2015 kl. 12:02

"Det britiske teleselskab Telefonica"? Enten menes der den britiske afdeling af det det spanske Telefonica, eller også menes der ligefrem moderselskabet Telefonica.

2
10. marts 2015 kl. 08:15

Hej Loke. Du har ret i, at formuleringen ikke var helt skarp - der er tale om den britiske afdeling af Telefonica. Det er nu rettet. Send gerne rettelser direkte til journalistens mail, da vi ikke altid ser kommentarer.

Mvh Christian, Version2