Vestager og EU anker dom, der frifandt Apple for milliard-skattesmæk

2. februar 2021 kl. 10:185
Vestager og EU anker dom, der frifandt Apple for milliard-skattesmæk
Illustration: Nanna Skytte.
EU-Domstolen frifandt sidste år i en skattesag til op mod 100 milliarder kroner. Nu anker kommissionen og insisterer på, at den amerikanske tech-gigant skal til lommerne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Margrete Vestager og EU-Kommissionen anker nu den dom, der sidste år frifandt Apple i et spørgsmål om skattesmæk på 13 milliarder euro, der svarer til mere end 96 milliarder kroner.

Det skriver Berlingske.

EU-Kommissionen kritiserer i skarpe vendinger for at have »modstridende ræsonnementer« i afgørelsen fra juli 2020, der altså konkluderede, at Apple ikke skulle betale de knap 100 milliarder kroner i efterskat.

Ifølge Berlingske vil EU-Domstolen holde en høring i sagen i løbet af de kommende måneder.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
4. februar 2021 kl. 11:54

bruttoskat skal betales i optjeningslandet, og være skattefrit i modtagerlandet. firmaer skal virke som en alm. "skatteborger", men beskattes som firma. udenlandske udgifter skal fradrages, hvis de er produktions relevante, og ikke spekulations omkostninger.

4
2. februar 2021 kl. 21:01

Nej ikke noget som helst. Jeg ser det sådan at der kan være noget der skal beskattes? Men det afhænger af hvordan det strikeks sammen.

  • Der skal ikke være indbyrdes konkurrence landene imellem de tundergraver stillingen.
  • Der skal være respekt for de internationale og globale regler imod dobbeltbeskatningen, og det er som jeg ser det heller ikke på plads.

Så i stedet gør EU kommissionend e tsamme modbydelige som Skar herhjemme rejser dyre sager på tvivlsomt grundlag og skaber hype og presse om noget der er små forveninger til og sager koster stadig virksomhederne dyrt det ud fra et Retsstats begreb sjofelt ud over alle grænser. Der skal lovgivning til i stedet. Sådan.

3
2. februar 2021 kl. 11:36

Det er jo den rene hetz Vestager fører mod de amerikanske virksomheder.

Nej, bare nej. "Den rene hetz" sikke noget pjat at sige.

Store virksomheder betaler ingen skat - og jeg synes det er fedt, at nogen begynder at se på, hvor vidt de store virksomheder betaler deres bidrag som de skal, ligesom mindre virksomheder gør - som i: betal den skat, ellers kan du stoppe din forretning i det her land.

2
2. februar 2021 kl. 10:58

Nej, heldigvis ikke. Det er jo den rene hetz Vestager fører mod de amerikanske virksomheder.

1
2. februar 2021 kl. 10:34

Har EU set så meget som en bøjet femøre af deres krav? Jeg synes altid, man fejrer det som en sejr, at kommisionen anlægger disse højt profilerede sager, men så synes jeg heller ikke, man hører ret meget mere til det ...