Vestager møder Google i retssalen: Afgørelse om bøde på 18 milliarder kommer for domstol

Illustration: EU
Det store bødeforlæg, som Magrethe Vestager har været til at tildele Google for konkurenceforvridende adfærd, kommer for domstolen i Bruxelles.

Onsdag var Magrethe Vestager og resten af EU-kommissoriet samlet i Luxemborg, hvor den bøde, der blev tildelt Google tilbage i 2017, nu kommer for en domstol.

Det er bøden på 2,42 milliarder euro, cirka 18 milliarder kroner, der blev tildelt til Google af EU’s Konkurrencekommission, der skal falde en afgørelse om, skriver Politiken.

Læs også: Frankrig i front: Så mange penge har EU-landene krævet i GDPR-bøder

Retssagen bliver et opgør mellem europæiske stater og deres union, EU, og it-giganterne – i første omgang Google. Det kommer til udtryk ved, at flere store tyske medieselskaber og den tyske regering bakker bødeforlægget op. På den anden side er virksomheder som Netflix, Amazon og Ebay klar på at bakke Google op.

Afgørelsen vil nemlig med stor sandsynlighed med til at afgøre, om det europæiske marked er åbent eller lukket land for virksomhederne. På den anden side er der også meget på spil for Magrethe Vestager og EU, der, hvis afgørelsen falder til Googles fordel, vil lide et stort politisk prestigetab.

Konkurrenceforvridende giganter

Bødeforlægget der er tilbage fra 2017 på baggrund af, at EU’s Konkurrencekommission mener, at Google har udvist konkurrenceforvridende, idet de har misbrugt deres status som den mest brugte søgemaskine til at promovere egne produkter før konkurrenternes.

Læs også: Vestager bliver kommissær med ansvar for det digitale område

Det forventes, at Google vil fremhæve, at der er et meget stort marked, hvor andre giganter, såsom Amazon, også har en meget stor rækkevidde, når det kommer til at promovere andre produkter til internettets brugere.

Spørgsmålet fra giganterne lyder således, hvornår de kan tillade sig at promovere egne produkter, i stedet for at promovere andres. Ud over denne bøde, har Magrethe Vestager og EU tildelt Google bøde for i alt 40 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Dave Pencroof

Go Margrethe Go, vi vil så nødigt have alle vores data i usa's hænder (mere end de allerede er), og gør også apple opmærksom på at EU regler gælder i EU, mens usa's ikke gør ! Det vil også være fantastisk hvis apple får besked på at deres reperations regime, ikke gælder i EU !

Jeg er glad for at Margrethe fortsætter i eu, og også i samme + lidt flere sammenhænge, bare fruen ikke taber trådene ;-) !

Take care de herre og de damer !

  • 14
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere