Vestager lancerer kæmpe milliard-plan for teknologisk uafhængighed

Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, lancerer en ambitiøs tiårsplan, der skal gøre unionen mere teknologisk uafhængig af USA og Asien. Illustration: EU
EU vil bruge omkring 20 procent af coronagenopretnings-fonden, 1100 milliarder kroner, til at gøre unionen mere teknologisk uafhængig af USA og Asien. Tirsdag fremlagde Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, en tiårsplan, som skal sikre EU's digitale forsyningskæde.

Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU, vil bruge omkring 20 procent af genopretningsfonden efter corona, dvs omkring 1100 milliarder kroner, på at gøre unionen mindre afhængig af USA og Asien, når det gælder vigtige teknologier.

Det skriver Politiken.

Covid-19-pandemien har ramt forsyningskæder verden over, og det mærkede Europa for alvor, da bilindustrien begyndte at mangle chips. Derfor er teknologien en del af den tiårsplan, som konkurrence-kommissionen fremlagde tirsdag.

Læs også: EU vil investere milliarder i digitale teknologier

Ambitionen er, at en femtedel af den nye generation af halvledere skal produceres i Europa - det er en fordobling sammenlignet med i dag. Antallet af iværksættere, der på kort tid bliver mere end 6 mia. kroner værd - såkaldte enhjørninger - skal også fordobles fra de nuværende 122. Og så skal samtlige hjem i EU have adgang til 5G-forbindelser.

»Vi har allerede rigtig mange penge til rådighed. Det, vi gør i dag, er at sikre de rigtige målsætninger og milepæle undervejs. Hvert år vil vi offentliggøre en rapport, som skal vise, om vi er på vej, eller om der er behov for at gøre noget mere eller noget andet«, sagde Vestager, da hun fremlagde tiårsplanen.

Læs også: Ny tech-ambassadør: »USA og Kina kappes om at dominere vores fremtid«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere