Vestager og EU på vej med konkurrencesag mod Amazon

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager er parat til at indlede en sag mod mægtige Amazon. Illustration: Nanna Skytte
EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager er parat til at gå i flæsket på giganten Amazon for at have udnyttet sin position til at presse mindre retail-virksomheder. Det skriver hun i et Tweet.

Endnu en af verdens tech-giganter har i dag haft fornøjelsen af, at konkurrencekommissær Margrethe Vestager i overført betydning har banket på døren med budskabet om, at hun er parat til at plante en stævning i postkassen.

Denne gang er det planetens mægtigste e-handelsvirksomhed, Amazon, der står for skud.

Det skriver Vestager i et opslag på det sociale medie Twitter.

Amazon skulle ifølge Vestagers tweet havde gjort sig skyldig i på ulovlig vis at misbruge sin position til i Tyskland og Frankrig at træde mindre retail-virksomheder under fode.
»Med den kraftigt stigende e-handel og med Amazon som en førende platform for e-handel, er det vigtigt med en fair og uforstyrret adgang for alle sælgere,« citerer Finans Margrethe Vestager for at sige i en skriftlig udtalelse ifølge Ritzau.

I søgelyset igen

Det forventes blandt andet af Financial Times, at man fra EU's side vil bekendtgøre anklagerne mod Amazon senere i dag.

Det er dog ikke første gang, at den amerikanske gigant, der er begyndt sit indtog i Skandinavien er i den tidligere politiske leder af Radikales søgelys.

»Europæiske forbrugere handler i stigende grad online. E-handel har øget konkurrencen og giver flere valgmuligheder og bedre priser. Vi skal sikre os, at store online-platformen ikke elimenerer de fordele gennem tiltag af konkurrenceforvridende karakter. Derfor har jeg besluttet at tage se nærmere på Amazons forretningspraksis og platformens dobbeltrolle som markedsplads og forhandler for at sikre, at det stemmer overens med EU's konkurrenceregler,« udtalte Margrethe Vestager sidste år i en meddelelse fra EU-kommissionen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

Det er også bekymrende, at Amazon kombinerer Prime medlemskab af handelssiden med et streaming-abonnement. Dermed udnytter de deres dominerende plads indenfor e-handel til at presse konkurrenterne indenfor streaming (f.eks. Netflix og HBO).

  • 8
  • 0
#2 Christian Münster

Al magt til Magrethe - hun fører krig mod dem, der tjener mest og tilsyneladende har højere fradag end jeg havde, da jeg fik SU. Er det amoralsk, ja gu pokker er det amoralsk af Amazon.

En tilføjelse til Torbens tilføjelse: Nu er det ikke for at starte en krig om hvem streamer bedst - men lige med streaming har de alle streaming hver deres eget udbud af tv programmer.

Det er teknisk set ikke en konkurrence, når du generelt set, kun kan underholdes af NCIS fra et sted (VIASAT), CSI et andet (DPLAY?) eller alle Marvel film samlet ét tredje (Disney).

Jeg kan købe mælk fra samme mejeri i flere dagligdagsbutikker.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere