Vestager og EU anker dom, der frifandt Apple for milliard-skattesmæk

Illustration: Nanna Skytte
EU-Domstolen frifandt sidste år i en skattesag til op mod 100 milliarder kroner. Nu anker kommissionen og insisterer på, at den amerikanske tech-gigant skal til lommerne.

Margrete Vestager og EU-Kommissionen anker nu den dom, der sidste år frifandt Apple i et spørgsmål om skattesmæk på 13 milliarder euro, der svarer til mere end 96 milliarder kroner.

Det skriver Berlingske.

Læs også: EU og Vestager taber skattesag på 13 mia. euro til Apple og Irland

EU-Kommissionen kritiserer i skarpe vendinger for at have »modstridende ræsonnementer« i afgørelsen fra juli 2020, der altså konkluderede, at Apple ikke skulle betale de knap 100 milliarder kroner i efterskat.

Ifølge Berlingske vil EU-Domstolen holde en høring i sagen i løbet af de kommende måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Ben Arnold

Det er jo den rene hetz Vestager fører mod de amerikanske virksomheder.

Nej, bare nej. "Den rene hetz" sikke noget pjat at sige.

Store virksomheder betaler ingen skat - og jeg synes det er fedt, at nogen begynder at se på, hvor vidt de store virksomheder betaler deres bidrag som de skal, ligesom mindre virksomheder gør - som i: betal den skat, ellers kan du stoppe din forretning i det her land.

  • 23
  • 2
#4 Knud Larsen

Nej ikke noget som helst. Jeg ser det sådan at der kan være noget der skal beskattes? Men det afhænger af hvordan det strikeks sammen. - Der skal ikke være indbyrdes konkurrence landene imellem de tundergraver stillingen. - Der skal være respekt for de internationale og globale regler imod dobbeltbeskatningen, og det er som jeg ser det heller ikke på plads.

Så i stedet gør EU kommissionend e tsamme modbydelige som Skar herhjemme rejser dyre sager på tvivlsomt grundlag og skaber hype og presse om noget der er små forveninger til og sager koster stadig virksomhederne dyrt det ud fra et Retsstats begreb sjofelt ud over alle grænser. Der skal lovgivning til i stedet. Sådan.

  • 1
  • 1
#5 Lasse Frøding

bruttoskat skal betales i optjeningslandet, og være skattefrit i modtagerlandet. firmaer skal virke som en alm. "skatteborger", men beskattes som firma. udenlandske udgifter skal fradrages, hvis de er produktions relevante, og ikke spekulations omkostninger.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere