Version2's læsere vinder Anders Bording-prisen

Version2.dk vandt fredag Anders Bording-prisen for digitale medier. Prisen gives for grupperne på Version2.dk, hvor læserne inddrages og selv leverer indhold.

Du, ja du, aktive læser ved version2.dk, der blandt andet bruger Version2's grupper har netop fået en fornem anerkendelse for din indsats.

Version2.dk modtog fredag på Københavns Rådhus den fornemme Bording-pris for digitale medier for etablering af det brugerstyrede indholdsrum, som grupperne på Version2.dk er. I grupperne på Version2.dk er det læserne, der bidrager med indhold indenfor forskellige fagområder.

»Vi er utroligt stolte over at have modtaget prisen. Det er et kæmpe skulderklap fra vores kollegaer i mediebranchen og en anerkendelse af vores online-satsning, som blandt andet grupperne er resultatet af. Og så er det en direkte hilsen til vores læsere,« siger redaktionschef for digitale medier ved Mediehuset Ingeniøren Rolf Ask Clausen til Version2.dk.

Grupperne blev lanceret i december sidste år, og allerede i løbet af de første par dage, havde læserne oprettet mere ned 50 grupper med over 400 medlemmer. I dag er der 1140 medlemmer og 92 grupper.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Lønskov Luther

Jeg havde sådan lidt selv det samme i tankerne... Men måske er det fordi v2.dk er de første (eller en af dem?) til at lave et debatforum som en helt uafhængig del af redaktionen og med mulighed for faglig debat med andre med samme interesser.

Første gang jeg hørte om v2.grupper så tænkte jeg det var spændende, men selvom jeg vist er medlem af et par stykker, så bliver det ikke brugt eller fulgt med i, og ja, det virker rimelig dødt.

Jeg kan tænke på mange mange andre sites hvor der sker væsentlig mere debat (på seriøst plan) men de er som regel drevet af enkeltpersoner. Men det kræver selvfølgelig at det indstilles for at det kan tages op til overvejelse af Dansk Fagpresse (der står bag uddelingen). Men tillykke med prisen.

 • 0
 • 0
#3 Kasper Sørensen

Jeg har selv brugt grupperne en del og er egentlig glad for ideen (selvom jeg ikke rigtig mener den er særlig nyskabende, men meget "passende" for v2). Jeg synes dog der mangler MERE, eksempelvis:

 • Udbyggede profiler med baggrundsinformation om personerne der skriver på grupperne.
 • Integration med jeres "emne tag-cloud" for de enkelte indlæg.
 • Afstemninger og den slags.
 • 0
 • 0
#5 Casper Thomsen

Tak for jeres feedback og kritiske tilgang til prisen.

Til orientering uddeles Anders Bording-prisen af Dansk Fagpresse (som snart skifter navn til Danske Specialmedier) og er således forbeholdt danske fagmedier, der er medlem af foreningen.

Begrundelsen for at uddele årets pris til Version2 var "for med en høj grad af brugerinvolvering at ramme en klart defineret målgruppe". Prisen er således givet for Version2's arbejde som fagmedie med at inddrage læserne på en anden måde, end man typisk ser hos fagmedier.

Når det er sagt, så er vi selvfølgelig klar over, at vores initiativer fortsat er på et tidligt stadie, hvor mange ting kan forbedres - hvilket vi også arbejder på.

I øvrigt var de andre to nominerede til prisen Musikeren for brug af Youtube og Fagbladet 3F for en flot multimedia-fortælling om en arbejdsulykke. Se alle indstillinger og nomineringer på http://www.danskfagpresse.dk/ShowPage.t?pageID=1615

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#6 Jacob Christian Munch-Andersen

I har godt nok haft hård konkurrence fra de ypperste dele af Web 2.5, og Dansk Fagpresses hjemmeside bærer tydeligt præg af at vi her taler om absolutte eksperter indenfor smuk grafisk webdesign som ikke går på kompromis med hverken funktionalitet eller brugervenlighed, det gør virkelig den anderkendelse værdifuld!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere