Version2 vinder Anders Bording-prisen for afdækning af sim-sløseri i telebranchen

4 kommentarer.  Hop til debatten
Version2 vinder Anders Bording-prisen for afdækning af sim-sløseri i telebranchen
Illustration: Trine Bjerregaard.
Version2 har gennem længere tid afdækket, hvordan man i danske telebutikker let kan få udleveret aktive sim-kort uden at fremvise det påkrævede billede-id. Den praksis gør borgere sårbare overfor en lang række angreb, og afdækningen udløste i dag Anders Bordings journalistpris til to Version2-journalister.
27. august 2020 kl. 16:06
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Version2 har i dag vundet årets Anders Bording-pris for afdækningen telebranchens skødesløse omgang med sim-kort og de sikkerhedsmæssige konsekvenser, det kan have for borgere.

Version2 og Ingeniøren har gennem længere tid og over flere omgange afdækket, hvordan det er muligt at få udleveret aktive sim-kort i landets telebutikker, uden at der er blevet fremvist den påkrævede billed-ID. På den måde åbner teleselskaberne for en lang række angreb mod persondata, onlinekonti og offerets private og professionelle kontakter.

»Version2-journalisterne Mads Lorenzen og Christian Østergaard modtog Anders Bording prisen for med skræmmende enkel journalistisk metode at blotlægge og formidle en uigennemskuelig sikkerhedsbrist med skødesløs praksis med sim-kort i telebranchen, der har store konsekvenser for borgernes privatliv,« som det lød det i juryens begrundelse.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
28. august 2020 kl. 11:29

Et meget velfortjent skulderklap til jer begge for at sætte fokus på et alvorligt sikkerhedsproblem!

1
27. august 2020 kl. 16:42

Det er velfortjent!