Version2-undersøgelse: Hver tredje er ikke agil

Version2 Live: 34 % af deltagerne i en brugerundersøgelse på Version2 benytter ikke agile teknikker i deres it-projekter. I det offentlige er tallet endnu højere.

It-projekter, der kører efter agile principper, har langt større chance for at blive færdige til tiden i den aftalte kvalitet ? og til den aftalte pris. Det var en af de gennemgående pointer ved Version2 Live-konferencen om agil udvikling, der løb af stablen på IT-Universitetet torsdag eftermiddag.

En undersøgelse blandt 494 Version2-læsere bekræfter dette. 50 procent angiver, at agil udvikling driver projektet hurtigere frem, 43 procent siger det giver gladere kunder, og 32 procent er overbevist om, at agile metoder giver bedre kode.

Derfor kan det undre, at undersøgelsen afslører, at 34 procent af de it-professionelle ikke anvender agil udvikling på deres arbejdsplads. 62 procent svarer ja, mens 4 procent svarer ved ikke.

Dykker man dybere ned i besvarelserne, står det klart, at det offentlige generelt er mere tilbageholdende med at anvende agil udvikling, end tilfældet er i det private erhvervsliv. Mens 63 procent af de privatansatte svarer ja til at anvende agil udvikling, er den tilsvarende andel kun 52 procent blandt de offentligt ansatte.

Undersøgelsen viser, at arbejdspladserne typisk har op til en håndfuld agile projekter i spil, men enkelte svarer, at virksomheden har flere end 100 agile projekter kørende i øjeblikket.

Det er dog de færreste private virksomheder, der har offentlige myndigheder på den agile kundeliste, da hele 71 procent svarer nej til spørgsmålet »Deltager du eller din virksomhed som eksterne partnere i agile projekter i det offentlige?«

Når de agile projekter skal styres, nævner mange Microsoft Office og Microsoft Project som foretrukne redskaber, ligesom Scrumworks og Jira også scorer højt. Men alle de nævnte styringsværktøjer kommer dog til kort over for de i særklasse mest foretrukne redskaber: Whiteboard og gule Post-it sedler.

Når talen falder på versionsstyringsværktøjer, er det foretrukne Subversion, som 24 procent af respondenterne bruger. Herefter kommer Microsoft Team Foundation Server med 14 procent, CVS (11 procent), Cruise Control (9 procent), Netbeans (8 procent) og Git (3 procent).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jesper Louis Andersen

It-projekter, der kører efter agile principper, har langt større chance for at blive færdige til tiden i den aftalte kvalitet – og til den aftalte pris.

Jeg overvejede lidt om det er de agile teknikker som får projekterne til at blive hurtigere færdige til aftalt kvalitet, eller om det er fordi de teams, der tager agile teknikker til sig som regel er bedre teams. Antag at et succesfuldt team med agil udvikling dropper hele ideen og så udvikler "uden". Har de så også success?

  • 0
  • 0
#3 Kurt Frederichsen

...det jeg oplever er at de generelt gode udviklere der sidder rundt omkring, får nogle værktøjer i hånder der sætter dem i stand til at styre deres egen situation væsentlig bedre - og giver dem kommunikationsværktøjer med interessenterne, der løser frem for fastlåser problemer.

Hvis et team ikke bruger agile metoder, men har godt styr på det hele, tror jeg de ved en nærmere undersøgelse, faktisk har fokus på klare aftaler, klart aftalte leverancer, kommunikation, kompetencer og færdigheder tilstede i teamet og stor forståelse for hvordan det de laver skal anvendes... ...og så er man rimelig tæt på at være agil! ;-)

  • 0
  • 0
#4 Kurt Frederichsen

Ups - glemte helt - egentlig er "agile teknikker" en selvmodsigelse. At være "agil" er noget individer, teams og organisationer "er". For at blive det, kan forskellige metoder og organisationsformer tages ibrug - ikke nødvendigvis de samme - det afhænger af situationen og de personer der er involveret. Men teknikken er i sig selv ikke mere agil end de, der anvender den... ...nøglen til agilitet ligger i den enkelte.

Så egentlig har du ret - et godt team kan udemærket være "agil" uden det er aftalt eller uddannet til at være det... ...det er bare sjældent det lykkes uden hjælp eller alternativt med mange års forsøg og tilpasninger! :-o

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere