OPDATERING: Version2 har skrevet, ud fra flere stikprøver, at der var beskyttede adresser blandt de 900.000 navne og adresser på Robinsonlisten. Der har nu vist sig sandsynligt, at adressebeskyttelsen er udløbet for disse stikprøver. Version2 beklager og følger op.
Herunder den oprindelige artikel, som altså kan være baseret på en fejl
Det gik helt galt med den såkaldte Robinson-liste onsdag eftermiddag, hvor CSC og CPR-kontoret ved en fejl lagde listen ud med ikke bare navn og adresse, men også cpr-numre på samtlige 900.000 danskere på listen. Efter 50 minutter online blev listen trukket tilbage.
Men også den normale liste om de 900.000 danskere, som ikke ønsker reklamehenvendelser, rummer fortrolige oplysninger. Folk med hemmelig adresse optræder nemlig også på listen.
Det viser flere stikprøver, som Version2 har lavet blandt personer, der har adressebeskyttelse. Herunder en politiker, som i forbindelse med et hackerangreb tidligere har fået offentliggjort sin adresse, selvom den er hemmelig.
CPR-kontorets chef, Carsten Grage, har ellers tidligere meldt ud til TV2, at listen ikke rummer personer, som har adressebeskyttelse, altså hemmelig adresse, men opslag i listen viser det modsatte.
Listen kan rekvireres gratis af firmaer i Danmark og er et lovkrav at bruge, hvis et firma vil sende reklamemateriale ud. Man må nemlig ikke sende uopfordrede reklamer ud til folk på Robinson-listen.
Men udover at det ikke er svært at få adgang til listen, så snart man har et CVR-nummer, er der heller ikke særlig stærk adgangskontrol for download af listen. Det kræver et meget simpelt brugernavn og password, som har været det samme i mindst fem år. Alle virksomheder, der ønsker at downloade listen, bruger samme login, og det meget nemme password sendes i øvrigt rundt af CPR-kontoret i klartekst i e-mails til ’kunderne’.
Opdatering kl. 14.25: Version2 er blevet kontaktet af CPR-kontoret, som selv har lavet stikprøver ud fra listen over beskyttede adresser og ikke har fundet dem på Robinson-listen.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.