Version2 relancerer med ny debat og nyt design

Henover weekenden bliver der byggerod på version2.dk, når sitet halvandet år efter lanceringen får et ansigtsløft samt ny funktionalitet. Kl. 17.30 fredag lukkes sitet midlertidigt ned.

Version2 blev lanceret som Danmarks nye medie til it-professionelle i oktober 2006, og siden er der udvidet med både et brugerredigeret it-leksikon, indsigtsfulde whitepapers, et omfattende jobunivers og brugerskabte grupper, hvor der kan deles viden og erfaring.

Derfor får version2.dk nu et nyt design, der bedre samler de forskellige elementer og integrerer den videndeling, der foregår i grupperne.

Ombygningen betyder, at der i weekenden vil være byggerod på sitet. Blandt andet vil vores site allerede fra sidst på fredagen til tider være lukket.

Ud over et nyt design får også et debatten et løft. Fremover vil det blandt andet være muligt at benytte syntax highlighting, så kode i debatindlæg fremstår overskueligt og pænt.

Samtidig er al nyt indhold på sitet i en periode blevet tagget med relevante emner, som fremover vil være bindeleddet mellem nyheder, blogs, whitepapers og grupper.

Vi vender selvfølgelig tilbage med yderligere information mandag, når det nye site forhåbentlig er i luften. I ugerne derefter vil der blive arbejdet med at få de sidste detaljer på plads og følge op på reaktioner fra brugerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jens Mikkelsen

Jeg ved ikke om det bare er mig eller om der stadig pilles ved designet (her klokken 20.45), men jeg kan IKKE li den nye typografi. Jeg synes at den fede tekst ser meget fed ud. De løbende debatter i siden (Poul-Hennings fx) sejler i formatteringen og sådan kunne blive ved. Nogle vil sikkert sige, atdet er min browser (IE7), der er mærkelig; det er den sikkert også.

Flere meninger ønskes !

 • 0
 • 0
#4 Casper Thomsen

Hej Jens.

Mange tak for din interesse i vores relancering.

Sidens nuværende opbygning og udseende er ikke udtryk for det endelige produkt - vi knokler stadig med en masse ting.

De blokke, du henviser til, er blokke fra det gamle design, som vi er ved at sanere, og jeg håber, at du vil det finde de nye elementer mere overskuelige.

Derudover vil der selvfølgelig være en proces over de kommende uger, hvor vi retter ting til i takt med brugerreaktioner og data fra vores forskellige statistik-værktøjer, der viser hvordan folk rent faktisk bruger sitet.

En ting, jeg allerede vil tillade mig at kalde vellykket, er profilbillederne her i debatten - det er rart at se, hvem man taler med :-)

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#5 Kaspar Lundsby

whoa Mindst én ændring i debatten bliver nok ikke så nem at vende sig til: besvarelser kommer til at stå umiddelbart under det indlæg, man svarer på, uden nogen træstruktur eller lignende, der synliggør dette. Det betyder f.x. at dette indlæg kommer ind midt i en liste af indlæg, og så bliver det altså svært at følge med i, hvilke indlæg, der er kommet i en debat siden sidst.

Ud over det er jeg også glad for at det er blevet muligt at tilføje billede til sin profil, og så glæder jeg mig, til der kommer en lille hjælp til formateringen af indlæg plus en mulighed for at preview'e sine indlæg før man sender dem (selv om der findes en redigér-mulighed).

Det tegner godt...

 • 0
 • 0
#6 Jan Keller Catalan

besvarelser kommer til at stå umiddelbart under det indlæg, man svarer på, uden nogen træstruktur eller lignende, der synliggør dette.

Ja, det er en fejl, som vi håber at få rettet henover weekenden

så glæder jeg mig, til der kommer en lille hjælp til formateringen af indlæg plus en mulighed for at preview'e sine indlæg før man sender dem

Vi skal nok tage hånd om det og få kommunikeret de muligheder ud, der er for formattering.

Preview bliver ikke noget, der kommer på - med redigeringsmuligheden kan man rette til bagefter, uden at blive forvirret over hvorvidt man har sendt sin kommentar når man klikker på preview.

Vi skal nok også få forstørret teksten på profil-billede-upload siden, hvor der står, at billedet skal være et vellignende foto, så selv Ulrik kan læse det ;-)

 • 0
 • 0
#11 Casper Thomsen

Hej Casper.

Navnet skrevet med store bogstaver i debatten er faktisk en del af det nye design, så der er ikke tale om en fejl.

Design vil selvfølgelig altid være en smagssag, men på version2.dk går vi efter, at al design skal understøtte brugen af sitet og gøre det enklere at benytte. Når røgen har lagt sig efter relanceringen, kigger vi med kritiske briller på de elementer, der fungerer henholdsvis ikke fungerer, og her kan det nemt ende med, at vi retter nogle ting til.

Mvh Casper

 • 0
 • 0
#15 Anonym

Jeg savner muligheden for at søge i debatforum. Det er irriterende at søgefunktionen kun søger i selve artiklerne når det mest kvaltive og nuancerne først fremkommer under debatten.

I dag er man nødt til at bruge en ekstern søgemaskine.

 • 0
 • 0
#17 Ove Andersen

Har også et par ting mere, som jeg lidt syntes mangler..

1: På forsiden mangler jeg i højre side fanebladet med "Seneste nyt": Den er på artikelsiderne, men ikke forsiden. Den giver et dejligt nemt overblik over de seneste artikler..

2: Når man er i bunden af en side, ønsker at skrive en kommentar og ikke er logget ind, så skal man op i toppen af siden igen for at logge ind. Jeg forventer at der kommer en login boks, når jeg trykker på "Skriv ny kommentar" linket, men der sker intet.. Og så må man op på siden for at logge ind..

3: Og hvorfor skal tabulator-knappen fortolkes som "tab" i denne tekst editor? Jeg ville hellere have den fungerede som en browser element skifter (så jeg kunne tabbe videre til "Send kommentar").. Måske bare mig der er doven og ikke gider fumle så meget med min touchpad? :)

 • 0
 • 0
#18 Anonym

Når man trykker Besvar bør systemet selv indsætte teksten fra det pågældende indlæg i Quote.

Det gør det væsentligt nemmere at fokusere debatten og vide hvad der følges op på.

 • 0
 • 0
#19 Casper Thomsen

Hej Ove.

Tak for dine input.

1) Seneste nyt på forsiden på det "gamle" site indeholdt 50 procent af de samme nyheder, som blev vist inde på selve forsiden. Derfor er midten af forsiden nu et flow, hvor der først vises de redaktionelt højestprioriterede nyheder og herefter følges op med de seneste nyheder i overskriftsform. Her er der endvidere mulighed for at sortere efter mest læste og mest debatterede.

Det er en ny måde at gøre tingene på, men vi håber, at det giver en mere overskuelig forside, som er nemmere at navigere, selvom man som bruger selvfølgelig lige skal vænne sig til det.

2) Du har ret, den ryger på listen.

3) Den kigger vi også lige på ved lejlighed, kan ikke umiddelbart give svar på, hvorfor det forholder sig sådan.

Mvh Casper, Version2

 • 0
 • 0
#20 Jan Keller Catalan
 1. Og hvorfor skal tabulator-knappen fortolkes som "tab" i denne tekst editor?

Dén kan jeg svare på:

Fordi det er ret irriterende at lave indentering med manuelle mellemrum, når man skriver kode i de nye kode-tags - en ting, mange har efterspurgt tidligere.

Det er desværre ikke muligt at gøre begge dele samtidig :-)

Mvh Jan, Version2

 • 0
 • 0
#22 Jan Keller Catalan

Vi kan også overveje et tiltag i stil med at sætte en såkaldt "accesskey" på sende-knappen, så man f.eks. kan trykke ALT+S for at sende kommentaren - vi er i hvert tilfælde opmærksomme på det, jeg oplever ofte selv at trykke tab 2 gange og enter eller mellemrum uden der sker andet end at min kommentar bliver lidt underlig :)

Tak endnu en gang for kommentarerne - det er dejligt at kunne gøre tingene bedre for jer.

Vh Jan, Version2

 • 0
 • 0
#23 Ove Andersen

Det ville ikke være en dum ide :) Jeg oplever det også ofte, når jeg er ved at lave en kommentar og lige bruge Ctrl+tab for at skifte browser tabs, hvis man lige skal finde en kilde eller sådan noget..

Men ja det er ikke nemt når en knap er lavet til flere funktioner.. Vi må have flere knapper på tastaturet :P

Og også tak for de altid gode og hurtige tilbagemeldinger.. Det motiverer også til at gøre det endnu mere attraktivt at kommentere her :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere