Version2 mobiliserer medier i kampen mod IE6

Version2 tager nu initiativ til en samlet kampagne i danske internetmedier, der skal opfordre IE6-brugere til at skifte. De største er alle med.

25 procent af webudviklernes kræfter går med at tage hensyn til, hvordan Microsofts bedagede browser Internet Explorer 6 opfører sig.

Det mener Version2 er skønne, spildte kræfter, som kunne bruges langt bedre. Derfor sætter Version2 nu en kampagne i gang blandt danske netmedier, som i al sin enkelthed går ud på at vise IE6-brugere en besked om, at deres browser er forældet, og at de bør opgradere.

»Version2 er mediet for de it-professionelle, og det er dem, det går ud over. Der er ingen fornuft i at bruge så mange ressourcer på at udvikle til en gammel, forældet browser, og derfor giver det god mening, at vi går forrest og koordinerer indsatsen for at få folk til at skifte,« siger redaktionschef Rolf Ask Clausen, Version2.

Ekstrabladet.dk og tv2.dk opfordrer allerede deres IE6-brugere til at skifte og støtter op om Version2's initiativ til en gang for alle at få sendt IE6 på cyberkirkegården.

Foreningen af danske interaktive medier FDIM bakker også op om initiativet.

»For vores medlemmer handler det om at bruge færrest mulige ressourcer på teknik og i stedet bruge dem på indhold. Derfor er der store fordele for både for vores medlemmer og deres brugere i at få folk med gamle browsere til at opgradere,« siger FDIM's direktør Jon Lund.

Version2 er naturligvis selv på vej med et banner til IE6-brugere og opdaterer løbende listen over medier, der tilmelder sig kampagnen.

Medier, der er interesserede i at være med i kampagnen, kan sende en mail til redaktion@v2.dk.

Andelen af IE6-brugere er på FDIM's browserbarometer opgjort til 15,7 %.

Se et forslag til et advarselsbanner om IE6 via fanen 'eksterne links.'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (32)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Deleted User

Da IE7 kom frem i en update fra Microsoft, installerede jeg den troligt på alle mine computere.

DET skulle jeg aldrig have gjort. Den blokerede for Outlooks Internetadgang og lukkede for al anden Internettrafik, inkl. sin egen.

Så af med den igen og tilbage til IE6.

For nylig prøvede jeg igen, mest på grund af Googles Gmail. Jo, nu er IE7 da mindre ustabil, men i løbet af nogle timer, blokerer den stadig for Outlooks opdatering af mails (uden varsler, så jeg tror bare at jeg ikke har fået mails ...) og den fryser stadig og går jævnligt ned.

Kort sagt: På alle mine computere ligner IE7 stadig en betaversion!

Jeg ved godt, at man kan få andre browsere gratis, men jeg interesserer mig ikke for browseren, kun dens indhold, og vil ikke bruge mere tid end allerhøjst nødvendigt på selve browseren. Heller ikke på at afprøve andres produkter.

Bl.a. derfor anbefaler jeg ikke IE7 som et alternativ.

Og derfor er det svært at få os til at nedgradere IE6 til IE7, der fungerer betragteligt ringere her.

MVH Jan

 • 0
 • 0
#3 Ricco Førgaard

Netop når du er mest interesseret i browserens indhold skal du bekymre dig om den. Oplevelsen og den daglige brug af internettet bliver så meget bedre og mere effektiv med en ORDENTLIG browser (og her snakker jeg ikke om halvfærdige Microsoftprodukter). Det er et faktum og jeg synes det er synd for dem, som stadig sidder og skøjter rundt i IE6.

 • 0
 • 0
#5 Lars K Jensen

Det skal lige tilføjes, at det er http://drop-ie6.dk/ vi på ekstrabladet.dk har tilsluttet os, som er sat i verden af Søren Hugger Møller fra http://spiri.dk - respect is due :-)

Men Ricco, jeg ser ikke Version2's initiativ som en konkurrent til drop-ie6.dk, men derimod som et supplement (ikke det bedste ord, I know), som formentlig bedre kan råbe medierne op og samle dem i sagen, da deres udviklere forhåbentlig følger med her på version2.dk :-)

Så go go go, lad os prøve at få IE6-brugerne opdateret eller over på en anden browser - det drejer sig især om virksomheds-PC'ere.

TV2 var, så vidt jeg ved, det første danske medie, der gik "mod" IE6:

http://medieblogger.dk/2008/09/29/tv2-stopper-med-at-underst%C3%B8tte-in...

// Lars

Redaktionel projektleder, ekstrabladet.dk

 • 0
 • 0
#6 Torben Seebach

Jeg kan nævne en jævn række store danske virksomheder som jeg som konsulent har arbejdet for, der konsekvent bruger IE6, oftest pga kompabilitet med ældre systemer, plugin og general sikkerheds politik. Hvad foreslår i de gør? Det er reelt ikke realistisk for dem at opgradere.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Netop når du er mest interesseret i browserens indhold skal du bekymre dig om den.

Jeg kan godt se din pointe. Her har vi bare andre prioriteter end at teste, hvad der burde være et standardprodukt, hvor vi ikke har ønsker om, eller behov for, flere features i. Især ikke, når de giver os problemer med stabiliteten i vore systemer.

Jeg hverken kan eller vil bruge timer på at teste tredjepartsprodukter p ådette område. Jeg forventer at det, der leveres som en "op"gradering af mit eksisterende operativsystem, fungerer uden væsentlige fejl.

Det kan man bare ikke sige om IE7. Derfor kan jeg ikke anbefale den.

MVH Jan

 • 0
 • 0
#10 Claus Bo Larsen

Jeg sidder selv i en af de store virksomheder, hvor et skift til en nyere version er ret omfattende. Den egentlige grund er vel blot at man gerne vil sælge nogle installationer af nyere styresystemer. Vi kører Windows 2000 hvor der ikke findes en løsning på IE6 problemstillingen. Hvis eller hjemmesider ville køre native standarder så var problemet minimeret. Men det giver naturligvis ikke extra omsætning.

 • 0
 • 0
#14 Niels Dybdahl

...der konsekvent bruger IE6, oftest pga kompabilitet med ældre systemer, plugin og general sikkerheds politik. Hvad foreslår i de gør?

For det første er det jo ikke sådan at IE6 pludselig slet ikke virker mere. Siderne kommer bare til at se lidt skæve ud til at starte med og lidt javascript holder måske op med at virke. Mange sites har simplere udgaver beregnet til mobiltelefoner og på de sider vil en IE6 sikkert virke mange år endnu.

Ellers er en mulighed at køre med to browsere. IE6 til deres interne systemer som kræver IE6 og en anden browser til Internettet. En interessant løsning er Firefox+IE Tab+IE6. IE Tab giver mulighed for at bestemte sider automatisk åbnes i Internet Explorer men hvor de stadig bliver vist i et Firefox faneblad. Jeg bruger det netop til interne systemer "som ser bedst ud i IE".

 • 0
 • 0
#15 Leif Neland

Da jeg så overskriften, så troede det gik ud på at droppe ie6 og ekstrabladet.dk

For magen til gyseligt design er det længe siden jeg har set.

På dansk ihvertfald, men invandrer-chefredaktøren har valgt at ignorere over 500 protester og fremturer at 97% vil have en afskyelig, råbende, grim forside, fordi det virker i Norge.

 • 0
 • 0
#16 Anonym

»Version2 er mediet for de it-professionelle, og det er dem, det går ud over. Der er ingen fornuft i at bruge så mange ressourcer på at udvikle til en gammel, forældet browser, og derfor giver det god mening, at vi går forrest og koordinerer indsatsen for at få folk til at skifte,« siger redaktionschef Rolf Ask Clausen, Version2.

Det er jo lidt af en udtalelse.

Jeg bruger primært en, måske ældre version, af Konqueror, som dog er CSS 2 compliant, og har i øvrigt ikke bemærket særlige problemstillinger med visninger af sider - bortset fra, netop Version2.dk.

Den er i øvrigt sat op til at identificere sig som IE6/XP, så jeg håber da ikke jeg i fremtiden skal belastes med bemærkninger om, at jeg skal 'opdatere' til IE7/6.

tsk...

 • 0
 • 0
#17 Morgan Roderick

Jan,

mange af de problemer du oplever med IE7, kan skyldes problemer ifm. installation af f.eks. service packs eller andre opdateringer. En fuldstændig re-installation af dine maskiner, burde løse alle problemerne.

Flere har allerede i kommentarerne til denne artikel foreslået gode og rimelige alternativer, og hvis man lægger den grå masse lidt i blød, er det ikke svært at komme op med en plan for at opgradere en hel virksomheds standard browser ... det er bare et spørgsmål om at spænde hjelmen og komme igang.

Uanset, så er du jo i din gode ret at blive ved med at anvende IE6, på samme måde som du også er i din gode ret at blive ved med at køre i din veteranbil, der kun kan bruge blyholdigt brændstof.

Den lille revolution der er igang i de her dage betyder blot at der bliver længere og længere mellem de websites der har valgt at bruge 25% ekstra på at understøtte en uddøende browser.

Men, i sidste ende, er valget naturligvist dit ... vi er bare mange der håber at du vælger at bruge en moderne browser.

 • 0
 • 0
#18 Bo Bank Nielsen

Web programmøre er åbenbart pigesure og arbejdssky ;-)

IE7 er en tung, ustabil og bruger-uvenlig browser. Hvorfor skal den danne præcedens for hjemmesider? Hvorfor skal brugere af Internettet lide under det? Det koster os MEGET mere tid end den programmørene bruger. Der findes allerede en organisation der udarbejder standarder for Web-sider. At MicroSoft ikke følger og overholde standarderne betyder bare at de ikke er så dygtige som de selv tror...........

Okay, måske er jeg bare en frustreret, ked og træt IE7 bruger.

 • 0
 • 0
#19 Anonym

Så vidt jeg lige kan se, så har både (x)html og css standarder været gældende side ca. sidste årtusinde.

Javascript har også været på banen ca. lige så længe.

Hvis jeg kigger på: - computerworld.dk - comon.dk - ing.dk

Jamen så ser de alle fine ud, og virker både med og uden javascript.

Kigger jeg derimod på Version2.dk, så ser den fin nok ud i min (nyeste) Firefox og - ja - IE6, men ikke i min lidt ældre Konqueror.

Nu kan folk ævle om at jeg skal opgradere min (ældre) Konqueror, men det er kun Version2.dk, der skiller sig ud fra de sider jeg ellers besøger.

Men i store træk, hvad er problemet?

Hvis det er ting 'der forskubber sig', så specificerer css kun eks. margin og padding, ikke nogen default (som i øvrigt er 0 i min Konqueror, og derfor giver anledning til 'mærkelige' sider).

Det samme vil garenteret ske med OOXML og ODF, på samme måde som 'krigen' mellem Wordperfect og MS Word.

Men for at gentage mig selv: Hvad er problemet?

 • 0
 • 0
#20 Eskild Nielsen

Det samme vil garenteret ske med OOXML og ODF, på samme måde som 'krigen' mellem Wordperfect og MS Word.

[b]Forudsigelse:[/b]

Nævn OOXML og ODF i samme debatindlæg, i en debattråd, som ikke tidligere har berørt disse formater og debattråden vil miste sit saglige indhold, men samtidigt svulme 200+ indlæg

/esni

 • 0
 • 0
#21 Michael Eriksen

Stig Johansen, 13. marts 2009 15:43

"Så vidt jeg lige kan se, så har både (x)html og css standarder været gældende side ca. sidste årtusinde."

Korrekt, men version2.dk kan ikke bestå en CSS test: http://jigsaw.w3.org/css-validator/#validate_by_uri+with_options

Hverken ver. 1, 2, eller 2.1 (denne giver 14 fejl og 65 warnings - alene fra forsiden af V2).

Tror da pokker browserne er på Herrens Mark.

 • 0
 • 0
#22 Morgan Roderick

Stig,

Problemet er at alle de sites du nævner har brugt en del tid på at blive IE6 kompatible ... og betaler løbende prisen for at vælge at understøtte IE6.

Understøttelsen af web standarder i IE6 er efterhånden så afsindigt meget bagud, at den afholder os fra at anvende web features, som ellers ville kunne have givet højere produktivitet og dermed lavere omkostninger.

Så udover at have en masse bugs man skal tage hensyn til, er der så også en masse mangler, som man bliver nødt til at imødekomme.

Liste af nogle af de værste renderings bugs http://www.positioniseverything.net/explorer.html

When can I use .... http://a.deveria.com/caniuse/#agents=All&cats=All&eras=All&statuses=rec,...

 • 0
 • 0
#23 Kristian Larsen

En browser er for mange en slags "mini" OS - for det folk i virkeligheden skal er at have fat i X webenabled applikation.

Vi har en række web applikationer baseret på forskellige platforme, og nogle af dem trænger til en større opgradering, som vi ikke kan lave før samtlige af applikationerne på platformene er testet, og før det sket vil der være visse applikationer som ikke fungerer i f.eks. IE7 - jeg er sikker på at min arbejdsplads i den sammenhæng ikke er enestående omend heldigvis en uddøende race.

Privat bruger jeg http://projects.gnome.org/epiphany/ som er en dejlig simpel no-nonsense browser, som der desværre ikke findes tilsvarende på win32 platformen.

 • 0
 • 0
#24 Anonym

Den er i øvrigt sat op til at identificere sig som IE6/XP, så jeg håber da ikke jeg i fremtiden skal belastes med bemærkninger om, at jeg skal 'opdatere' til IE7/6.

Jeg holder med dig så langt, at man ikke skal genere for at få folk til at opgradere. Jeg havde selv en idé om at putte oplysningen om opgradering ind som en del af indholdet - og altså ikke som en meget markeret infoboks, men som almindelig oplysning.

Man skal stadig tage de hensyn til brugerne, man ellers ville gøre, når man laver en sådan happening. Det betyder så, at man ikke gør det mere besværligt for IE6-brugere - det er ikke en hetz - men at man nøjes med at følge standarden, og ikke tager specielle IE6-hensyn.

Et eksempel kunne være en henvisning i siden, hvor mange alligevel har henvisninger til andre artikler. Her kunne man så lave kort resumé til selve artiklen om de problemer det giver med IE6. Det er en ikke-intrusive måde at gøre det på.

Problemet med IE6 er jo netop, at den fortolker ikke al standard ens - og så er der en del CSS, den bare ikke forstår.

Af simple CSS-misfortolkning kan nævnes first-letter, hvor man skal have et indledende mellemrum før {

Det giver simpelthen ikke mening...

Så er der alle pseudo-elementer og selectorerne, som den bare ikke forstår:

first-child :before :after

..og selvfølgelig kommende tiltag som f.eks. muligheden for (endelig) at lave tabel-layout i CSS.

Dens elendige fortolkning af PNG, som ikke engang kan sammenlignes med en GIF - havde det bare været det, var den jo på en måde "bagudkompatibel", men selv om den forstår 100% transparente områder i både PNG og GIF, kan det ikke sammenlignes. Man kunne i det mindste have gjort det sådan, at en vis % transparens gjorde det 100% transparent, men det gjorde man så ikke.

Sådanne ting, man enten er tvunget til bare ikke at bruge, og som derfor standser udviklingen sålænge browseren har en vis majoritet af markedet eller skal bruge alskens underlige krumspring for at simulere. Det koster tid, dermed penge, og det medfører underlig tillægskode, som andre ikke-IE6-brugere også er tvunget til at håndtere.

JS? Hvorfor skulle jeg putte ekstra kode ind? Og JS er til funktioner, ikke til at rette op på fejl med.

Conditional Comments? De er jo en violation imod et princip om, at REMarks ikke udføres, og at sammenligne med hacks. CC er imø dårlig stil. Og det skal jo downloades af alle lige meget hvad = ekstra fyldkode. Dertil kommer, at CC nærmest opfordrer til at lave ikke-valid kode, da folk meget sjældent tester det.

Så er man desuden også tvunget til at kode på en bestemt måde, også selv om man undgår CC, jvfr. netop f.eks. :first-letter. Det er simpelthen ikke logisk, og det kan være med til at gøre det sværere for nybegyndere at følge med, fordi de skal sætte sig ind i underlige ikke-standarder.

 • 0
 • 0
#25 Martin Kofoed

Det bliver sjovere og sjovere at modtage ovenstående som svar på henvendelser over, at et givent site ikke virker i Firefox eller lignende.

"Jamen, god fornøjelse med DEN udfordring", kan man vist tilføje.. :-)

Problemet er jo, at IE stadig er IE. Men den er altså også lige cirka tre forskellige måder at vise en webside (læs: fortolke standarder) på. Og vi får en match på isIE() i alle tre tilfælde. Så er der vist nogen, der kan lære det, hvis man med rund hånd har strøet browser sniffing ud over sin kode.

Tænk lige over, hvor mange ressourcer verden kunne have sparet, hvis der da for filan bare havde eksisteret en referenceimplementation af de forskellige webstandarder. Suk!

 • 0
 • 0
#26 Michael Eriksen

Web-medierne ligger som de har redt. I årevis har de rendt og slikket MS i r*** i stedet for at lave korrekte hjemmesider. Når MS så (igen!) bryder deres egne pseudo-standarder og efterlader medierne i tårer - ja, hvad gør medierne så?

De laver minsandten en kampagne mod brugerne!!!

Lær dog at programmere... Og så kan alle inkompatible browsere gå hen hvor peberet gro. Brugerne vil hurtigt finde de bedste.

V2 kunne jo starte med at rydde op i deres CSS rod.

 • 0
 • 0
#27 Anonym

Lær dog at programmere... Og så kan alle inkompatible browsere gå hen hvor peberet gro. Brugerne vil hurtigt finde de bedste.

Nu er det jo ikke kun webdesignerne, som er dovne. Det er hele vejen rundt, der ikke har været incitament til at skifte fra IE til en standardoverholdende browser. Virksomhederne er vidst især et problem her, men en del privatbrugere har bestemt heller ikke lyst til at skifte (uden jeg så forstår hvorfor, hvis man kan?)

Men ellers har i da ret, der er utallige designs, som sutter i koden. Især CMSer er en skændsel i mange tilfælde, når gælder overholdelse af standarder og well-formed kode, og nogle gange er siderne direkte utilgængelige (menuerne kan ikke ses i alle browsere f.eks.).

En anden ting, som kan være medvirkende til at der ikke gøres mere ud af kompatibiliteten browserne imellem, det er, at DK ikke pt. har en lov, som f.eks. englænderne, som tilsiger, man skal lave tilgængelige sider. En sådan lov ville altså være guld værd, fordi det så ville koste penge ikke at overholde standarder (til en vis grad i hvert fald) eller lave utilgængelige sider. Kigger man i udenlandske forums, så er dette faktisk et ret stort emne, og det tages ret seriøst.

Her burde det offentlige gå frem og vise vejen, de henvender sig trods alt til alle borgere. Men som man kan se, så sker dette altså heller ikke altid (http://lki.dk/phpbb2/viewtopic.php?t=95).

Mht. bare at overholde standarder, og så kan ikke-standardoverholdende browsere gå hen hvor pebberet gror.. idéen er da fin, og det er vel også målet med kampagnen - eller burde være det. Men IE har altså en ret stor markedsdel stadig. Eneste forskel med kampagnen er jo bare, at man så yderligere informerer om, hvorfor siden i IE6 sutter ved standardoverholdelse *). Idéen med en kampagne er jo også at oplyse, og der er f.eks. også sikkerhedsspørgsmålet. At IE6 ikke er en sikker browser mere (hvis den da har været det).

*) Nej, ikke alle sider overholder standarderne som sagt - jeg forsøger dog selv så vidt muligt, så det er nok set lidt udfra eget og andre standard-nørders synspunkt, jeg har svaret lige her - jeg er enig i målet med kampagnen, ikke nødvendigvis midlerne

 • 0
 • 0
#29 Anonym

Så vidt jeg ved understøttet journalsystemet ScanJour Captia

Måske - måske ikke, men jeg har skrevet under på, at jeg skal iagttage uforbeholden tavshed om FESD(1) - projektet, nåh ja, jeg vil ikke nævne hvorfor man kaldte det FEST i stedet for FESD.

Alene det, at jeg indikerer, at jeg har indsigt i projektet er vel et brud på tavshedspligten.

Journalsystemet

Var ikke fyldestgørende for kontraktsopfyldelse.

Men til spørgsmålet:

Er det nogen der bekræfte dette?

Kig i kravspec'en, og løsningsforslag, og vurdér selv.

 • 0
 • 0
#30 Deleted User

Så vidt jeg ved understøttet journalsystemet ScanJour Captia kun IE6 og da rigtig mange offentlige myndigheder anvender ScanJour Captia, er de nødt til at beholde IE6 indtil videre. Er det nogen der bekræfte dette?

Hej Flemming,

Jeg har undersøgt sagen, og Scanjour oplyser, at deres Captia-software havde problemer med IE7, lige da den kom ud, men at de fik rettet problemerne i den næste version, der nu har været på gaden i omkring to år. De fleste af Scanjours kunder har abonnement og skal derfor ikke overveje, om det kan betale sig at opgradere.

Vh.

Jesper Version2

 • 0
 • 0
#31 Michael Lykke

Jeg synes det er rystende at læse den holdning som nogle i denne debat ligger for dagen - Et hav af dårlige undskyldninger, forsøg på at fraskrive sig ethvert ansvar og/eller bare en komplet ignorant holdning!

Undskyldninger om at nogle virksomheder benytter Windows 2000 og IE6 fordi det er svært at opgradere, eller at nogle af deres applikationer ikke er kompatible med nyere browsere og lign. undskyldninger, kan simpelthen ikke tages seriøst.

IE6 udkom i 2001 og er nu ved at være 8 år gammel - Det er næsten halvt så gammel som WWW - Det er en EVIGHED i dagens videns-samfund. Som bruger(Både privat og som virksomhed) bør man tage et ansvar og sørge for at ens software løbende er opdateret så det både er sikkert og følger med udviklingen. Hvis man benytter webapplikationer der ikke understøtter nye browsere så man ganske enkelt enten skifte dem ud eller sørge for at få et par udviklere ind til at opgradere dem! Det samme gælder for Windows 2000 - Et operativsystem der er 9 år gammelt - Det er mere end på høje tid at få opgraderet til nogle af de nyere generationer og det er ikke så besværligt som mange gør det til. Hvis man har applikationer der ikke virker med de nyere udgaver af Windows, så må man igen udskifte dem eller opgradere dem.

At fortsætte med at bruge gammelt software er én af de absolut største årsager til den dårlige sikkerhed som eksistere i computer-verdenen - Både hvad angår virus, men også hacker-angreb m.m. Og der bør det være i alles interesse at tage et ansvar og ikke bare dække sig ind under undskyldninger som bare dækker over at man ikke gider gøre noget ved det!

Det må være i alles interesse at vi ikke bremser for udvikling og forbedringer og det er præcis hvad man gør med de dårlige undskyldninger og en modvilje mod at opgradere sit software.

Der er MANGE årsager til hvorfor IE6 ganske enkelt bare skal udryddes fuldstændigt, men af de vigtigste kan nævnes:

 • Ude af stand til at overholde standarder og derved et voldsomt problem for udviklere og de virksomheder som investere store summer i at udvikle de sites som i alle bruger.

 • Elendig sikkerhed - IE6 er hullet som en schweitzer-ost og er en meget stor årsag til vi alle kæmper med virus, hackerangreb og meget andet.

Men hovedårsagen er at der ikke er nogen undskyldning for ikke at opgradere - IE7 har været ude i 2 år og 8'eren er på trapperne og opgraderingen er gratis og kan gøres på få minutter!

IE7 er ikke perfekt hvad angår webstandarder, men den er en voldsom forbedring i forhold til IE6.

Så gør os alle en tjeneste - Både som bruger, virksomhed, udvikler og medie - Opgradér løbende jeres browsere til de nye versioner så vi mindsker sikkerhedsproblemer og ikke bremser udviklingen.

Internettet er stadigvæk ekstremt ungt og det er ALT ALT for tidligt at stoppe udviklingen med dårlige undskyldninger!

Kom ind i kampen, tak!

 • 0
 • 0
#32 Michael Lykke

Ingen ville kunne tage nogen seriøst hvis de sad og sagde "Jamen jrg bruger Windows 3.1 og applikation X er ikke kompatibel med de nye versioner så hvorfor skulle jeg dog opgradere".

På samme måde skal det heller ikke kunne tages seriøst når nogen siger "Nu kan folk ævle om at jeg skal opgradere min (ældre) Konqueror, men det er kun Version2.dk, der skiller sig ud fra de sider jeg ellers besøger.

Men i store træk, hvad er problemet?"

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere