Version2-læsere vil vælge Linux til ny computer

Fire ud af ti læsere af Version2.dk vil vælge Linux som styresystem på en ny computer, viser det foreløbige resultat af Version2's barometer.

Kun 37 procent af læserne i en afstemning blandt indtil videre 1.000 læsere på Version2.dk vil vælge Microsoft-styresystemet Windows XP eller Windows Vista til en ny computer.

Til sammenligning peger i øjeblikket 43 procent af læserne på Linux. 14 procent peger på styresystemet Mac OS X.

Til sammenligning viser tal fra Version2.dk, at 85 procent af de besøgende på sitet bruger et styresystem i Windows-familien.

Windows-brugerne på Version2 er igen delt op med 83 procent på XP, 11 procent på Vista, tre procent på Windows 2000 og to procent på server 2003.

I afstemningen på Version2.dk er der i øjeblikket 20 procent blandt samtlige deltagere i afstemningen, der ønsker Windows XP som styresystem på en ny computer, mens 17 procent ville vælge Vista.

Den øjeblikkelige opgørelse af de flere end 1.000 afgivne stemmer på Version2.dk viser, at tre procent ville vælge noget andet end Vista, XP, OS X eller Linux som styresystem på en ny computer.

Ifølge tal fra Version2.dk bruger 0,5 procent FreeBSD, mens stystemer som Open BSD og SunOS tegner sig for hver 0,1 procent.

Til sammenligning har 10 procent af de besøgende på Version2.dk styresystemet Linux, mens fire procent har et Macintosh-styresystem og 85 procent et Windows-styresystem.

De tilsvarende tal for medlemmerne af foreningen af Danske Internetmedier (FDIM) - der blandt andet tæller Jubii, TV 2, DR, Ekstra Bladet, BT, Jyllandsposten, Politiken og Berlingske Tidende ? viser, at flere end 95 procent af de besøgende bruger et Windows-styresystem med XP som det mest foretrukne.

I den opgørelse tegner OS X sig for to procent af de besøgendes systemer, mens Linux, FreeBSD, SunOS og Symbian til sammen tegner sig for under en procent af det samlede antal besøgende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Ove Andersen

Hvorfor skulle de ikke det. De sidste gange jeg har haft Windows inde, har det altid været Windows Server 2003.

Hvis man sætter det rigtigt op, og ændrer lidt ting hist og her, er det et rigtigt stærkt Desktop OS.

Det var mest dengang jeg spillede lidt mere jeg brugte det, men det kørte langt mere stabilt og hurtigere end XP gjorde. Mindede en del om Windows 2000, bare med lidt flere optimeringer i..

Hvis man kigger lidt rundt omkring på nettet, er der rigtigt mange guides/artikler om, hvordan man kan bruge Server 2003 som workstation..

 • 0
 • 0
#7 Andreas Bach Aaen

Hvor mange mon læser version2.dk fra arbejdet, hvor de har fået en Microsoft Windows boks udleveret af IT-afdelingen, og som hjemme benytter Linux? Den næste PC er sikkert derhjemme, for den på arbejdet, den planlægger folk ofte ikke selv men hvornår den skal udskiftes. Det klarer IT-afdelingen. Nu skal man jo kun stole på de statistikker man selv har forfalsket, så jeg vil læse ud fra version2.dk's barometer, at flere danske virksomheder burde benytte Linux for at tiltrække arbejdskraft.

 • 0
 • 0
#8 Ove Andersen

No offence, men jeg vil faktisk ikke håbe, at den generelle læserskare er folk, som læser V2 fra deres arbejde.. Er det ikke forkert at bruge sin arbejdstid på at læse nyheder omkring ting, som sjældent har noget med ens job at gøre?

Håber da snarere, at folk læser V2 når de kommer hjem, og derfor har tid til at læse tingene igennem og derfra kan skabe en interessant debat ud fra deres egne meninger og interesser..

For grunden til at jeg læser V2 hver dag (i fritiden) er det generelle høje niveau i artiklerne og debatten, samt den professionelle side fra journalisterne.. Det er altid dejligt når f.eks. Kristoffer Madsen læser replies på en artikkel og retter eventuelle fejl eller giver uddybninger - det er sjældent muligt i andre professionelle medier (så derfor tak til Ing og V2 for det).. Ligeledes er det dejligt, når man kan få uddybet emner og få dem forklaret af andre debattører som virkeligt ved noget om emnerne.. Derfor er V2 cool :)

 • 0
 • 0
#14 Thomas Hansen

..benchmarks and delivery dates...

Men at V2 gider at lave en artikel om resultatet af en poll fatter jeg ikke..

37% af folk der bekymrer sig nok om deres OS valg til at besvare en poll på et site om samme, ønsker Windows..

Konklusionen vi kan drage er dem der gider at besvare den slags polls, overvejende ikke er Windows fans.. Eller at dem der ønsker Windows generelt ikke gider at besvare den slags polls.

Hvilket vi lige kan bruge til hvad?

Hvis V2 har tænkt sig at levere 'markedsundersøgelser', kunne de så ikke lige gøre sig besværet at gøre det nogenlunde ordentligt?

 • 0
 • 0
#15 Michael Rasmussen

"Konklusionen vi kan drage er dem der gider at besvare den slags polls, overvejende ikke er Windows fans.. Eller at dem der ønsker Windows generelt ikke gider at besvare den slags polls."

Hvordan kan du drage den konklusion på baggrund af resultatet af undersøgelsen?

Gør du ikke netop præcis det, du anklager V2 for?!!!!

 • 0
 • 0
#16 Jesper Lund Stocholm Blogger

michael,

Jeg tror generelt pointen er, at man ikke kan konkludere noget som helst ud fra undersøgelsen andet end at de konkrete stemmegivere har udtrykt deres holdning til et eller andet (arbitrært).

Mon ikke (software)verdenen ville se noget anderledes ud, hvis fx denne afstemning afspejlede det generelle billede?

Se i øvrigt Peter Makholms indlæg "Internetafstemninger for open source"

http://www.version2.dk/artikel/3893?highlight=f%F8dderne

:o)

 • 0
 • 0
#17 Jens Dalsgaard Nielsen

Frivillige afstemninger er vel kendetegnet ved at det er frivilligt :-) Det kan man ikke klandre nogen for ! Version2 kunne måske supplere med lidt datamining (nydansk ord for statistik ;-) hvilke browsere/OS'ere der har været forbi, med den usikkerhed det giver. Undersøgelsen giver sig vel ikke ud for mere end den er - nemlig at folk kan stemme når "de kommer forbi" på siden. Og det giver da en vis viden om lige netop dem der kommer forbi. Og hvorfor kuleriske folk skulle være mere fremme i skoene end rabiate windows folk har jeg svært ved at konkludere - eller det modsatte (man kan selv bytte om på placering af kuleriske/rabiate ;-) Det gode er at (lige nu) er der 1440 personer der har stemt - ikk så ring endda. Der er altså nogen der læser version2 :-)

ha' en god aften og vær glad for dit OS :-) og vær ikke sur over at andre måske er glad for et andet OS...

/Jens

 • 0
 • 0
#18 Anonym

jeg kunne godt tænke mig at benytte linux, jeg er en af de uheldige brugere som har vista preinstalleret på min pc. Vista endnu et tiltag fra mr. Gates for at skrabe flere penge ind, og samtidig stavnsbinde ikke nørder til sine produkter. Stod det til mig skulle brugerene/køberne af nye pc'er frit kune vælge om de vil have windows eller linux. Hvor kan man lære om linux, og er det pakker man skal købe? jeg har en fujitsu simens bærbar 1 gb ram alm processor så den fungere ikke optimalt med vista, der ofte får den til at gå i stå, er der nogen der kan hjælpe?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere