Version2 inviterer til debatmøde om e-valg

8. marts 2013 kl. 10:0824
Vær med til at påvirke afgørelsen om, hvorvidt vi får forsøg med e-valg i 2014. Version2 inviterer til debatmøde, hvor tungen på vægtskålen i afstemningen, it-ordfører for Venstre Michael Aastrup Jensen, vil være til stede for at blive klædt på til at træffe en beslutning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bølgerne om regeringens fremsatte lovforslag om forsøg med e-valg i 2014 går mildest talt højt på Version2.

Flere kritiske røster blandt de it-professionelle har påpeget det problematiske i, at regeringen vælger at gå imod anbefalingerne fra de forskere, der advarer mod at indføre elektroniske valg lige nu.

Lovforslaget har delt folketingets partier, med nejstemmer på fløjene og hos de Konservative, hvilket har givet Venstre de afgørende stemmer.

Version2 inviterer nu til debataften mandag den 11. marts kl. 17:30-19:00 i vores nyistandsatte mødesal i Trekroner Bryghus i Valby. Blandt deltagerne er blandt andet it-politisk ordfører fra Venstre, Michael Aastrup Jensen, der endnu ikke har taget stilling til, hvad han vil stemme til lovforslaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en debat styret af Version2 vil vi forsøge at skabe det bedst mulige grundlag at træffe beslutningen på. Det kan du være med til.

Ud over Michael Aastrup Jensen består det inviterede panel foreløbigt af:

Stine Brix (Enhedslisten)

Thorkild Olesen (Dansk Blindesamfund)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Lund Kramshøj (Solido Networks) Netværks- og sikkerhedsekspert. Blogger på Version2.

Jacob Gyldenkærne (Assembly Voting) Administrerende direktør i Assembly Voting, der udbyder valgløsninger

Tilmeld dig via nedenstående formular. Deltagelse er gratis, og der vil være et mindre udvalg af drikkevarer til arrangementet (dog endnu ikke fra vores eget bryggeri - det er ikke klar endnu).

TILMELDING ER LUKKET

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praktisk info:

Tidspunkt: Mandag den 11. marts kl. 17:30-19:00. Døren er åben fra kl. 17

Sted: Mediehuset Ingeniøren, Trekronergade 26, 2500 Valby

Parkering og offentlig transport: Der er et begrænset antal gratis parkeringspladser på Krumtappen. Der er ca. 10 minutters gang fra Valby Station.


Vis stort kort

24 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
24
7. marts 2013 kl. 22:37

Der er en smule mere information på Kenya's Daily Nation:

http://www.nation.co.ke/News/politics/Computer-bug-behind-the-many-spoilt-votes/-/1064/1714420/-/sja1ff/-/index.html

"""He said, the error was as a result of a programming conflict between the IEBC server and the database.

“There was an error in the way the programme was written… For any rejected vote for any candidate, they were being multiplied by eight,” said the IEBC chairman."""

22
7. marts 2013 kl. 15:29

I mangel af streaming-setup, er det vel stadigt interesseant med en video-fil, der kan downloades ?

K

17
5. marts 2013 kl. 15:43

Kunne det være en idé at I streamede mødet ud som en Google Hangout eller lignende, så vi der ikke lige kan slå et smut forbi Valby på vej hjem fra galajen også kan være med, og måske endda stille spørgsmål?

Altså når nu Version2 er et IT-medie...?

11
5. marts 2013 kl. 11:13

Jeg tænkte om det ville være en ide at få en juridisk ekspert, gerne en juraprofessor, gerne ikke alt for IT-forskrækket, med særlig kompetence inden for de berørte juridiske områder, med i panelet?

Når alt kommer til alt er der jo centrale spørgsmål om hvad loven siger om den nedsatte troværdighed som e-valg giver. Andre juridisk relaterede problemer kunne ligeledes dukke op.

Og nej, det er ikke fordi jeg mener emnet skal DJØF'es, men udelukkende for også at have dette aspekt dækket i panelet.

12
5. marts 2013 kl. 11:32

Og nej, det er ikke fordi jeg mener emnet skal DJØF'es, men udelukkende for også at have dette aspekt dækket i panelet.

Selvfølgelig skal emnet "DJØF'es".

Vi skal have et klokkeklart udspil fra de der ønsker e-valg, så vi kan gå juraen efter i sømmene - for den del skal naturligvis være i orden. Samtidig skal vi have et realistisk budget for forsøget, samt for en eventuel landsdækkende e-valgsløsning. Det kan vi så holde op mod reelle regnskaber for sidste valg.

Det kan jo ikke nytte noget man ignorerer juridiske og økonomiske realiteter, bare fordi man selv mener man er en haj til IT - for så er man jo som IT-mand lige så arrogant, som man beskylder DJØF'ere at være, når de ikke tager højde for de IT-tekniske realiteter.

14
5. marts 2013 kl. 14:09

Det kan jo ikke nytte noget man ignorerer juridiske og økonomiske realiteter, bare fordi man selv mener man er en haj til IT - for så er man jo som IT-mand lige så arrogant, som man beskylder DJØF'ere at være, når de ikke tager højde for de IT-tekniske realiteter.

Meget enig i at både de juridiske og økonomiske aspekter er vigtige. Dog vil jeg mene at de juridiske aspekter er de vigtigste. For det kunne jo meget vel være at dårlig økonomisk udsigt i projektet opvejes at fordele på andre fronter, så som plus på partistøttekontoen og/eller bedre kontrol over valgresultatet.

Derimod kan jeg se at du fuldstændigt misforstod hvad jeg mente med DJØF'es!

7
5. marts 2013 kl. 09:51

Kan det passe jeg er den eneste der tager til Folketingets høring om samme emne? Jeg synes ikke jeg er stødt ind i andre der har tænkt sig at møde op, så måske det bliver lidt ensomt ;-)

Hvis der er andre der skal fra Jylland kunne det måske være sjovt at arrangere noget fælles transport, enten i bil eller at tage samme tog/fly.

4
4. marts 2013 kl. 20:41

Den eneste som ser ud til at repræsentere ja-siden, må være Thorkild Olsen - men hans input vil nok være mest af alt: "jeg vil bare have en løsning og så er jeg ellers ligeglad med metoden". Hvis der ikke kommer lidt mere kød på, så bliver det mest af alt et møde hvor vi alle er enige og når nu ja-siden ikke bare vil acceptere mødets konsensus ja så er de dumme. Margrethe skal da med, hvis det skal være interessant.

21
6. marts 2013 kl. 15:37

Vi har nu fået bekræftet Jacob Gyldenkærne fra Assembly Voting, der udbyder valgsystemer. Det skulle gerne sikre en mere balanceret debat.

@Martin Bøgelund. Vi har ikke et streaming-setup, men vi kigger på muligheden for at lave et Google Hangout, og vi satser stærkt på at tweete interessante pointer ud i løbet af aftenen.

Mvh Julian // Version2

9
5. marts 2013 kl. 10:21

Det har vist sig at være temmelig svært at lokke nogen af de få ja-sigere ud af busken. Stort set alle der har ytret sig for lovforslaget i offentligheden er blevet spurgt. Men heldigvis har Michael Aastrup Jensen (som ikke har endeligt besluttet sig) mulighed for at deltage. Jeg glæder mig også til at høre Thorkild Olesens betragtninger.

  • Søren
6
4. marts 2013 kl. 22:23

Den eneste som ser ud til at repræsentere ja-siden, må være Thorkild Olsen

Han har alt at vinde og intet at tabe. Det system der nu er for blinde er ret elendigt, så det er ligegyldigt hvor dårligt et demokratisk system det bliver erstattet med, så vil det være en forbedring.

Mit forslag til blinde: Brevstem, og skriv et bogstav udover stemmesedlen. Hvis der er gjort bare nogenlunde, så bliver stemmesedlen godkendt. Ældre blinde der har lært at skrive, det er dem der er flest af, kan måske godt skrive et helt navn på en politiker.

Men ellers, valget holdes for vælgernes skyld, ikke politikerns, så derfor burde det op til en folkeafstemning.

5
4. marts 2013 kl. 22:17

Ja når ikke Margrethe Vestager deltager, så er det ret ærgerligt. Af en eller anden besynderlig årsag, skrev hun til v2, og uden rigtig at lytte til de problemer der blev nævnt som svar. Jeg antager at hendes formål var at ændre mening hos så mange som muligt, men jeg tvivler på at det er sket hos nogen.

8
Journalist -
5. marts 2013 kl. 10:12
Journalist

Da ministeren selv har fremsat lovforslaget, er det nok svært at få hende til at skifte mening. Omvendt er Michael Aastrup Jensen fra Venstre tungen på vægtskålen og har ikke taget endelig stilling for og imod endnu.

vh.

Jesper, Version2

10
5. marts 2013 kl. 11:05

Faktisk er Michael Aastrup Jensen den eneste person det rigtig betyder noget at fremføre argumenter overfor. Regeringspartierne har allerede lagt for meget prestige i projektet til at kunne forkaste forslaget uden at tabe ansigt. De kan i bedste fald overbevises til at ændre lovforslaget til faktisk at omhandle prøvevalg i stedet for at lade ministeren bestemme hvornår det skal være landsdækkende.

Venstre har en interresse i at stresse regeringen (det er altid slemt for en regering hvis den ikke kan samle flertal for sine lovforslag) og har samtidig ikke sat nogen form for prestige på spil. Tvertimod kan de drille R med at vise at DE faktisk lytter.

15
5. marts 2013 kl. 14:45

Uanset om man har en fast holdning om at lovforslaget skal gennemføres eller om man kan overbevises om noget andet, så skal der vel forskellige holdninger til før der kommer en interessant debat ud af det. Venstre har aldrig (min vurdering) haft faste holdninger/værdier på IT-området, blot mere rodet med beskyldninger om venskaber med visse IT-firmaer. Så jeg vil forvente fra deres side lidt slag til den nuværende regering, som ikke holder til en taktisk politisk forhandling, da området ikke er et must-win område for dem. Hvis Version2 ikke kan få Margrethe med, så inviter folk som har perspektiver til at kunne diskutere udvikling af demokrati og ITs rolle i det. Hvad med Mogens eller Per? Eller en fremtids/samfunds- forsker? Lige nu har I rykklapperi - hvilket er fint nok, når man er enig med nej siden - men det bliver næppe en interessant debat (med streg under debat).

16
5. marts 2013 kl. 15:36

Mads: Både Mogens og Per er blevet spurgt. De kunne desværre ikke deltage. Samme gælder Dansk Ungdoms Fællesråd og Københavns Kommune. Ingen af de bekræftet positive ordførere har meldt deres deltagelse. Vi forsøger at få et par leverandører på banen også. Men nu er det altså desværre ikke nok at invitere folk hvis de ikke har tid eller lyst til at deltage.

20
5. marts 2013 kl. 22:18

Fint - det ændrer bare ikke noget ved, at det ikke bliver mere end hygge sammen med meningsfæller. Nå, I skylder ikke mig noget og jeg kan blot ønske en god aften.

2
4. marts 2013 kl. 16:00

PROSA - Forbundet af It-professionelle - afholder et lignende arrangement, bare blandet med en fredagsbar.

Det foregår nu på fredag d. 8. MARTS, klokken 16:30 i PROSAs lokaler i København, Vester Farimagsgade 37A, 1606 København V

Oplægsholdere: • Daniel Gustafsson, ph.d. studerende på DemTech-projektet • Poul-Henning Kamp, it-debattør • Niels Bertelsen, PROSAs formand

Der vil være mulighed for at købe drikkevarer under hele arrangementet

Læs mere her

-- Víðir Valberg Guðmundsson Aktiv i PROSAs Ungdomsnetværk U35

3
4. marts 2013 kl. 18:54

Mener du ikke den 8. marts?

1
4. marts 2013 kl. 14:38

Ærgeligt at jeg ikke har mulighed at møde op, og samtidigt nå hjem med sidste offentlige transport. (Udkantsdanmark!)