Version2 Insight: Næste bølge til effektivisering af datacenteret - Docker og Mesos

Den næste bølge efter virtualiseringen af serverne kan skrue endnu mere op for effektiv udnyttelse af datacentret med teknologier som Docker og Mesos.

De store megadatacentre, som leverer computerkraften bag store internettjenester som Facebook, Google, Twitter og Amazon, stiller så specielle krav til driften, at konventionelle teknologier kommer til kort. Derfor er indmaden bag 'skyen' helt speciel, men det betyder ikke, at mindre datacentre ikke kan tage ved lære.

Download Version2 Insight om datacentre gratis

Der er nemlig dukket en række nye teknologier op, som bygger på de samme principper og er udviklet til at håndtere tjenester, der skal skalere til en skala, der dækker hele internettet. Det kan også udnyttes i almindelige datacentre.

I Version2 Insight: Datacenter sætter vi denne gang fokus på et par af de teknologier, som står klar til at kunne supplere eller afløse den nu efterhånden traditionelle servervirtualisering. Det handler i bund og grund om at betragte hele sit datacenter som én stor computer, ligesom det også er grundprincippet for skyen.

Du kan blandt andet læse om webfirmaet Woorank, som er blandt de første til at tage Mesos-platformen i brug. Mesos er et open soruce-projekt, som blev udviklet for at løse Twitters driftsproblemer, og som nu kan gøre det muligt at udnytte hardwareressourcerne i datacentret bedre.

Du kan også læse om container-teknologien Docker, som lader virtuelle instanser af applikationer deles om biblioteker og køre uden et komplet virtuel server med et værtsstyresystem. Det sparer plads og gør det muligt at åbne nye instanser mange gange hurtigere.

Første skridt mod at drive sit datacenter som én stor computer eller en sky er, at få virtualiseret mere end blot serverne, så eksempelvis virtuelle netværk kan oprettes mere automatisk. I Version2 Insight kan du således også læse om softwaredefineret netværk.

Download Version2 Insight om datacentre gratis

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere