Version2 i nye klæder trak læsere til

Ugens mest læste: Version2 fik et nyt hjem, og det ville brugerne gerne læse om og kommentere. Historier om konflikten mellem Prosa og CSC var også i høj kurs.

For lille tekst, irriterende tracking pixels, godt med Drupal og en klar forbedring i design.

Der var mange meninger og både ris og ros og bug-rapporter, da Version2 torsdag kunne åbne dørene til et relanceret site på den nye version af Drupal. Dermed blev den korte artikel, der bød læserne velkommen, faktisk den mest læste i løbet af ugen.

1. Velkommen til det nye Version2 - nu på Drupal

Vi har relanceret Version2 på nyt CMS - det betyder, at der vil være lidt byggerod de næste par dage, mens vi luger de værste fejl ud.

2. Posten har kendt sikkerhedshul i 3 år: Fri adgang til data om 6,3 millioner pakker

Alle oplysninger om 6,3 millioner af pakker sendt gennem Post Danmarks WebPack-løsning har i årevis ligget frit tilgængeligt på nettet. Posten har kendt problemet siden 2008 - uden at gøre noget ved det.

3. 3.000 programmeringsfejl i rejsekort

Den var helt gal med økonomistyringen og kvaliteten af programmørernes arbejde i de tidligere versioner af systemet bag de elektroniske bus- og togbilletter, viser Rigsrevisionens rapport.

4. Privat, decentral nøgle til NemID er på vej - ét år forsinket

Inden udgangen af 2011 er DanID klar med en digital signatur, hvor brugeren får den private nøgle på en chip. Det er et helt år efter den oprindelige tidsplan.

5. CSC fyrer Prosamedlem efter sabotage-mistanke

En uformel leder af Prosa-medlemmerne hos CSC er fyret. Det sker, efter CSC har afsløret hærværk, der skulle skabe problemer for it-systemerne.

6. CSC: Vi er sikre på vores sabotage-anklage

CSC føler sig sikre i sagen om medarbejderen, der er blevet politianmeldt for sabotage af et it-system. Ændringen, der gav fejl, blev testet først af medarbejderen.

7. Sådan flyttede Videnskab.dk alt til Google Apps

It-udfordringen: Netmediet Videnskab.dk vil have alt ud i skyen. Første trin er at skifte Exchange ud med Google Apps, men delte mapper drillede.

8. Sådan bliver den decentrale nøgle-løsning fra DanID

Inden jul vil DanID tilbyde, at man kan få sin egen private nøgle til digital signatur. Se her, hvordan det kommer til at fungere.

9. Microsoft skal betale 1½ milliard i bøde for Word-funktion

Muligheden for at lave XML-filer i Word krænkede et patent hos det lille firma i4i, har USA's Højesteret slået fast. Det koster Microsoft 290 millioner dollars i bøde.

10. Miracle anklager Prosa for at misbruge offentlige registre

Vold, trusler om vold, afhøringer og ikke mindst Prosamedlemmers misbrug af offentlige registres oplysninger om CSC-vikarer får nu konsulenthuset Miracle til at trække sine medarbejdere væk fra Retortvej.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikkel Høgh

Det ville vel nærmere have været en nyhed hvis en relancering ikke trak gæster til?

Kan I evt. ikke gøre det muligt at filtrere de her nyhedsopsummeringer fra i RSS-feeds og lign.?

Hvis man allerede skimmer hele feedet er det bare unødvendig støj :)

 • 2
 • 0
#2 Mariusz C

Jeg er meget glad for jeres side og det min twitterkonto @itnyt som pusher nyheder ud til ca 450 followers også.

Siden at I er kommet over på Drupal 7 har jeres feed indeholdt tags imellem Overskriften og selve nyheden, Og det bliver læst af feedparseren helt uden mellemrum

Se 2 eksempler her

http://twitter.com/#!/itnyt/status/85292878460489728 Version2: Lulzsec lukker ned: Afsløret af andre hackere: HackingHackergruppen Lulzsec nedlægger sig selv, efter ...http://bit.ly/k1RXOP Ordet "Hacking" er tagget for nyheden

http://twitter.com/#!/itnyt/status/85276844215111680 Version2: TV 2 om Drupal-skift: Oplagt at vælge open source: DrupalContent Management-systemer (CMS)Valget af Dr... http://bit.ly/jyTToy Ordet "Drupal" er tagget for denne nyhed.

Som du nok kan se så gør det det en smule svært at læse... Det kunne være fedt, hvis i kunne putte nyhedstags sidst i feedet. Håber at det er noget I kan ordne..

 • 0
 • 0
#3 Mariusz C

Jeg ville forresten selv prøve at gøre det med fx en pipe, men eftersom det ikke er en "regular Expression" så kan jeg ikke abre gøre det. Der kommer ikke noget fast foran og bagved og det kan ødelægge resten af feedet hvis jeg fjerner de forskellige divs foran og bagved.

 • 0
 • 0
#4 Casper Thomsen

Hej Mariusz.

Det skulle nu være rettet, så emner ikke kommer med i feedet som en del af indholdet. Vi regner med, at emner senere kommer med igen, men så bliver det som metadata (selvstændige felter).

Mvh Casper, Version2

P.S. Husk lige at få dit efternavn på din profil, vi kræver både fuldt fornavn og efternavn for at deltage i debatten.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere