Version2 får nyt søstermedie: ComplianceTech går tæt på compliance og databeskyttelse

Illustration: MI Grafik
Teknologiens Mediehus går helt tæt på den evige kamp for at blive “compliant”. Nyt nichemedie går i luften 19. januar.

Data er blevet en af verdens mest værdifulde ressourcer, men mens dataforbruget stiger, stiller myndighederne på foranledning af EU flere og strengere krav til databeskyttelse og informationssikkerhed.

Det har givet organisationernes databeskyttelsesrådgivere og it-sikkerhedschefer et væld af regler og love af finde rundt i. Med det nye nichemedie ComplianceTech vil Teknologiens Mediehus klæde virksomheder og myndigheders compliance-ansvarlige på til bedre at begå sig i spændingsfeltet mellem jura og it.

»Data kan åbne utrolig mange døre for såvel virksomhederne som samfundsudviklingen, men der er mange snubletråde, når hensynet til den enkeltes privatliv, it-sikkerhed, virksomhedernes behov for indblik og myndighedernes interesse i overblik og effektiv administration skal mødes. ComplianceTech vil gå bagom værktøjer, analysere nye afgørelser fra domstole og myndigheder og klæde læserne på til ledelse i et complianceperspektiv,« siger chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.

ComplianceTech bliver ligesom resten af Ingeniørens PRO-medier fokuseret på konkrete cases fra den virkelige verden. Det vil ske gennem løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan organisationer overholder reglerne på den mest effektive måde.

»Vi kommer blandt andet til at stille skarpt på et nyt, udvidet NIS-direktiv fra EU, der ventes at forpligte flere sektorer som fødevareindustrien og affaldsbranchen til at overholde særlige regler om informationssikkerhed,« siger redaktør Louise Holst Andersen, der tidligere har skrevet om datasikkerhed og offentlig it for Ingeniøren og Version2.

ComplianceTech går i luften tirsdag 19. januar og bliver det seneste skud på stammen af PRO-medier , der er en abonnementsbaseret overbygning på Ingeniøren henvendt til professionelle.

Man kan allerede nu bestille et prøveabonnement og få en forsmag på ComplianceTech . Abonnementet indbefatter et ugentligt nyhedsbrev og adgang til hjemmesiden med nyheder, synspunkter, kalender og branchenyheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere