Verizon vil installere spyware på kundernes Android telefoner

Søgefunktionen AppFlash, som teleselskabet Verizon vil installere på samtlige Android telefoner, er endnu et affyret skud i kampen om de gyldne brugerdata.

Opdateret - se bunden af artiklen. Big Brother er blevet kommerciel. Det er måske ikke overraskende - måske endda banalt. Næsten dagligt kan vi her på Version2 berette om nye tiltag - særligt i USA - i kampen om retten til frit at sælge brugeres data.

Nu har det amerikanske teleselskab og internetudbyder Verizon hævet indsatsen. Blot få dage efter, at den amerikanske kongres har aflyst nye regler, der skulle forbyde udbyderne at sælge brugerdata, har Verizon annonceret, at firmaet vil installere software, som tracker, hvilke apps brugere downloader og benytter.

Det skriver rettighedsgruppen Electron Frontier Foundation.

Ved en kommende opdatering vil Verizon installere app launcheren AppFlash, som, ifølge firmaet selv, »samler information om din enhed og dit brug af AppFlash servicer.«

AppFlash er en søgeapp, som Verizon håber skal erstatte brugen af Google Search på Android telefoner.

Dette inkluderer mobilnummer, operativsystem og hvilke features og apps, som du benytter. Og, som det sker så ofte med denne slags initiativer, »kan informationer blive delt indenfor Verizons familie af firmaer (...) som kan hjælpe med at give mere relevant annoncering.«

Hvornår Verizon præcist vil installere søgefunktionen fremgår ikke, blot at det vil ske i løbet af de næste par uger.

Den 3. april meddeler Electron Frontier Foundation, at man har trukket artiklen tilbage. Det ledsagens med en besked til læserne om at mediet har 'modtaget yderligere oplysninger fra Verizon og derfor trækkes artiklen tilbage, mens sagen undersøges nærmere.'

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017