Verizon forventer også betaling fra Netflix

Endnu en amerikansk internetudbyder håber på penge fra Netflix for at sikre god video-streaming til kunderne.

Bare en dag efter at Netflix er gået med til at betale Comcast for direkte adgang til internetudbyderens netværk, melder Verizons CEO ud, at han forventer en lignende aftale. Det skriver Arstechnica.com.

Ifølge Verizons CEO, Lowell McAdam, har Verizon ligget i forhandlinger med Netflix i over et år.

Udmeldingen kommer efter, at mange kunder ved de amerikanske internetudbydere Comcast og Verizon har oplevet forringet videokvalitet fra Netflix. Flere har beskyldt både Comcast og Verizon for at skrue ned for Netflix-trafikken og på den måde forringe tjenesten med vilje.

For at sikre at kunderne kan streame film på Netflix i god kvalitet, har Netflix derfor valgt at betale Comcast for en god forbindelse ud til kunderne. Og det er altså en lignende aftale Verizon håber på.

Læs også: Netflix indgår aftale med ISP om adgang til båndbredde

Men aftalen har fået stor kritik fra forbrugerorganisationen Public Knowledge, som kalder aftalen for farlig.

»Internetudbydere bør tage betaling fra deres kunder for adgang til internettet. De skal ikke tage betaling fra resten af internettet for adgang til deres kunder,« siger John Bergmayer, som talsmand for Public Knowledge.

Verizons CEO, Lowell McAdam, mener derimod kun det er rimeligt, at Netflix investerer i et bedre internet, når nu tjenestens trafik belaster en stor del af netværket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Johnnie Hougaard Nielsen

og det sjove er at jeg sendte den samme link til journalisten efter hans første Netflix historie - så der er ingen undskyldning for ikke at kende sandheden.

Når nyheden her blot er en gengivelse af hvad interessenter melder ud, skal den ikke prøve at dømme om hvad der er "sandheden".

Det ville dog være god journalistik om Version2 brugte kræfter på en mere analyserende artikel, omkring forholdet mellem net neutralitet og CDN aftaler som denne. Det må jo så også være et prioriterings spørgsmål, i forhold til at folk selv søger dybere info andetsteds.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere