Verdensrekord: Nyt printhoved i A4-bredde sprøjter 70 sider ud i minuttet

HP lancerer en erhvervsprinter, hvor det bevægelige printhoved er erstattet af et 'blækvandfald' i hele papirets bredde. Prisen starter ved 4.000 kroner.

Printere er måske ikke det mest sexede emne - men det prøver HP nu at lave om på.

Selskabet lancerer nemlig nu en ny blækprinter, som bruger en ny skriveteknologi, der gør det muligt at udskrive 70 sider i minuttet. Det har skaffet Officejet Pro X, som printeren er døbt, en plads i 'Guinness Rekordbog', fortalte Nicholas Skov fra HP på et pressemøde.

»Normalt vil printhovedet køre frem og tilbage. I gamle dage fik det nogle gange hele bordet til at ryste. Men i denne printer er printhovedet på størrelse med papirets bredde og skal ikke bevæge sig. Det er derfor, det er muligt at udskrive så hurtigt,« forklarede han.

Ved 70 sider i minuttet bliver der skåret en anelse ned på kvaliteten af printet - men ikke mere, end at det sagtens kan bruges til dagligt, viste en bunke testprint, der blev delt ud. Skal man have fuld kvalitet, må man ’nøjes’ med 45 sider i minuttet.

Blækprint har måske et dårligt rygte hos nogle, men ifølge HP er der sket meget på blækfronten. For eksempel er blækket nu vandfast, så man kan spilde vand på et ark, uden at det går ud over indholdet.

»Der vil altid være en lille smule smear med blækprint, men i dag er det kun, hvis det er noget syreholdigt, der kommer på papiret, og man gnider det rundt,« sagde Nicholas Skov.

Han forklarede også, at prisen for at printe i farve med blæk er omkring halvdelen af, hvad det koster at holde en farvelaserprinter kørende.

Printeren er tiltænkt små og mellemstore virksomheder og kommer på markedet til november. Prisen bliver mellem 4.000 kroner og 6.500 kroner for en multifunktionprinter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Jensen

Det ville da klæde Version 2 at levere lidt teknisk baggrundsviden, i stedet for nærmest direkte at kopiere HPs marketingafdeling.

Der er nok tale om en printer med MemJet-teknologien, som netop er karakteriseret ved at kunne "stables" i princippet i vilkårlig bredde. Dyserne er mono-color, så der skal 4 rækker til for at lave et fuldfarve-print.

Memjets har længe været betragtet som vaporware eller fake, specielt da de viste den første video af en wide-format printer.

De bliver også brugt på mere industrielle anlæg, og ikke kun HPs officeprinter.

Blækken til disse printere er så vidt jeg er orienteret kun til sugende overflader, og kan altså ikke skrive på f.eks. glossy ikke-sugende materialer (glossyness hænger i øvrigt ikke altid sammen med sugeevnen).

Jeg arbejder indenfor den branche, derfor lidt viden om emnet.

  • 6
  • 0
#3 Torben Jensen

..er blæk så ikke for dyrt..

Det kommer meget an på hvor stor volumen du skal have og hvad du sammenligner med. Anlæg som f.eks. bruger in-line Memjets (se link i min tidligere post) gør det muligt meget hurtigt at lave variable fuld-farve labels i batches helt ned til 1. Det ville være urealistisk på en offset-presse eller digitalpresse ala HP Indigo.

  • 0
  • 0
#8 Per Friis

Det kan jeg godt forstå, men så må vi jo prøve at få dem til at indse at vi er ved at komme videre! jeg oplever tit at det "autonome svar system" stille krav om at der skal være en printet manual. når jeg så går dybder i kravet, så opdager de at de aldrig nogle sinde har brugt derres printede kopi og hvis vi som leverandør kan garantere at alt materiale vil være tilgængeligt på en sikret server, kan de godt overtales til ikke at skulle have papir! Det gælder dog ikke for min mors nye kærste, men han bruger også stadig WordPerfect ;-) (tekstbaseret ikke windows)

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere