Verdenspremiere: Bitcoin-kreditkortet er kommet

Firma tilbyder nu sine brugere et kreditkort, der er direkte forbundet med deres bitcoin-wallet.

Den amerikansk bosatte bitcoin-virksomhed Xapo, har som de første i verden lanceret et kreditkort, der er forbundet med brugernes bitcoin-wallet. Kreditkortet kan bruges i alle butikker, der i forvejen accepterer det almindeligt udbredte MasterCard. Det skriver Techcrunch.

Hvis man har en gratis bitcoin-wallet hos Xapo, vil man gratis modtage et sæt kreditkortsoplysninger, som kan bruges til onlinehandel. Vil man i stedet have et fysisk kort, koster det i følge Techcrunch 15 dollars for et kort, der i Europa også skulle komme i PIN- og chipvarianter.

Når en bruger ønsker at betale med kortet, vil systemet kontakte den bitcoin-wallet hos Xapo, som kortet er forbundet til. Her vil systemet tjekke, om der er nok bitcoins i brugerens wallet og eftefølgende bruge Bitstamp til at veksle dem til almindelig valuta, der overføres til butikken.

Det sker i følge Techcrunch vel at mærke uden, at butikken skal betale for flere gebyrer, end den gør i forvejen. Og for brugeren vil det være helt gebyrfrit.

Selv om det er muligt at handle med bitcoin-kortet på normal vis i butikkerne, er det dog endnu ikke muligt at hæve penge i hæveautomaterne. Men det er en funktionalitet, som Xapo’s stifter Wences Casares forventer snart vil komme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere