Verdenspremiere: Bitcoin-kreditkortet er kommet

25. april 2014 kl. 12:18
Firma tilbyder nu sine brugere et kreditkort, der er direkte forbundet med deres bitcoin-wallet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikansk bosatte bitcoin-virksomhed Xapo, har som de første i verden lanceret et kreditkort, der er forbundet med brugernes bitcoin-wallet. Kreditkortet kan bruges i alle butikker, der i forvejen accepterer det almindeligt udbredte MasterCard. Det skriver Techcrunch.

Hvis man har en gratis bitcoin-wallet hos Xapo, vil man gratis modtage et sæt kreditkortsoplysninger, som kan bruges til onlinehandel. Vil man i stedet have et fysisk kort, koster det i følge Techcrunch 15 dollars for et kort, der i Europa også skulle komme i PIN- og chipvarianter.

Når en bruger ønsker at betale med kortet, vil systemet kontakte den bitcoin-wallet hos Xapo, som kortet er forbundet til. Her vil systemet tjekke, om der er nok bitcoins i brugerens wallet og eftefølgende bruge Bitstamp til at veksle dem til almindelig valuta, der overføres til butikken.

Det sker i følge Techcrunch vel at mærke uden, at butikken skal betale for flere gebyrer, end den gør i forvejen. Og for brugeren vil det være helt gebyrfrit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om det er muligt at handle med bitcoin-kortet på normal vis i butikkerne, er det dog endnu ikke muligt at hæve penge i hæveautomaterne. Men det er en funktionalitet, som Xapo’s stifter Wences Casares forventer snart vil komme.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger