I en undersøgelse udført af virksomheden Hackerrank af, hvad mere end 39.000 udviklere verden over bedst kan lide, kommer sproget Python ind på en flot nummer ét.
Python opnår en score på 85 procent, som er udregnet ved at tage procentdelen af udviklere, som elsker et sprog, og fratrække den procentdel, der hader sproget. Der er langt ned til de fire efterfølgende pladser, hvor C, C++, Java og JavaScript ligger, med scores fra 54 til 48 procent.
Python har fået vind i sejlene de sidste par år, hvor især sprogets biblioteker til videnskabelige, statistiske og numeriske beregninger har fundet stor popularitet. I den forbindelse fungerer Python som et nemt sprog, der orkestrerer de underliggende og ofte højtydende moduler skrevet i C.

Undersøgelsen påpeger, at der er en spøjs tendens i de indsamlede data, når man ser på fordelingen i forhold til udviklernes alder.
Gamle sprog til nye udviklere
Unge udviklere er mindre glade for nye sprog, så som Go, Kotlin og Scala, i forhold til ældre udviklere. Det modsatte er tilfældet for Javascript, der trækker flest fans blandt de helt unge.
Når udviklerne skal pege på, hvad de mener deres arbejdsgiver kigger efter, så kommer Javascript og Java ind på en klar nummer ét og to, på 48 og 47 procent. De næste tre pladser tages af Python, C++ og C, på 33, 21, og 19 procent.
I den noget sammenbragte kategori for højest elskede framework, er det Javascript-systemet Node.js, der er nummer ét, med en popularitet på 73 procent. Node.js gør det muligt at skrive server- og skrivebordsprogrammer med Javascript. De næste tre på listen er også Javascript-frameworks, mens femtepladsen tages af Python web-frameworket Django.
Undersøgelsen slår også en pæl igennem myten om udviklere, som nogen, der ofrer alt for at for at blive bedre til deres fag. Balancen mellem arbejde og fritid er det vigtigste punkt på dagsordenen, når udviklere over hele verden kigger efter nyt job.
IDE'er får baghjul af Vim
Det mest overraskende resultat er nok valg af udviklingsværktøj. Her kommer det terminal-baserede værktøj Vim ind på en fornem førsteplads med 67 procent af udviklerne i ryggen.
På andenpladsen, med 14 procent, kommer konkurrenten Emacs, hvor én variant i sin tid blev skrevet af Java-skaberen James Gosling, der senere har bedt udviklerne om at lægge værktøjet på hylden til fordel for de store, forkromede integrerede udviklingsværktøjer.
Den bøn er tydeligvis ikke blevet hørt, for først på tredjepladsen kommer et IDE, Visual Studio, med sølle fire procent.
Undersøgelsen er gennemført mellem 16. oktober og 1. november sidste år. Respondenterne var udvalgt gennem sociale medier og Hackerranks community.