Verdens største SSD er nu 13TB

Virksomheden Fixstars har netop annonceret to nye flash-baserede harddiske, der overhaler størrelsen på traditionelle harddiske.

Det nye produkt er en 2,5 tommers harddisk, men tykkelsen er 15mm i stedet for 7mm. Der er altså ingen chance for at skrue harddisken ind i en hvilken som helst personlig computer, og det er heller ikke intentionen for Fixstars. Det skriver Techradar.

Produktet er rettet mod erhvervsbrug, fx til videoproduktion. De kan nu tilbyde en større lagringsløsning end Seagate, der for nylig introduceret deres hidtil største traditionelle harddiske på 8 og 10TB.

Fixstars viser med egne benchmarks, at harddisken arbejder stabilt selv på en høj skrive/læsehastighed, men det er muligt at aktivere en ekstra slidstyrke-feature, der halverer kapaciteten (til 6,5TB) men fordobler den forventede levetid af produktet.

Prisen på deres nye 13TB SSD er 130.000 kr., og således er der lange udsigter til at se noget tilsvarende i detailhandlen. Det er endnu uvist, hvor meget den nye 3D NAND hukommelsesteknologi vil formå at drive priserne i bund på harddiskmarkedet i løbet af året.

Læs også: Ny hukommelsesteknologi er 1.000 gange hurtigere end flash

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017