Verdens største SSD er nu 13TB

Virksomheden Fixstars har netop annonceret to nye flash-baserede harddiske, der overhaler størrelsen på traditionelle harddiske.

Det nye produkt er en 2,5 tommers harddisk, men tykkelsen er 15mm i stedet for 7mm. Der er altså ingen chance for at skrue harddisken ind i en hvilken som helst personlig computer, og det er heller ikke intentionen for Fixstars. Det skriver Techradar.

Produktet er rettet mod erhvervsbrug, fx til videoproduktion. De kan nu tilbyde en større lagringsløsning end Seagate, der for nylig introduceret deres hidtil største traditionelle harddiske på 8 og 10TB.

Fixstars viser med egne benchmarks, at harddisken arbejder stabilt selv på en høj skrive/læsehastighed, men det er muligt at aktivere en ekstra slidstyrke-feature, der halverer kapaciteten (til 6,5TB) men fordobler den forventede levetid af produktet.

Prisen på deres nye 13TB SSD er 130.000 kr., og således er der lange udsigter til at se noget tilsvarende i detailhandlen. Det er endnu uvist, hvor meget den nye 3D NAND hukommelsesteknologi vil formå at drive priserne i bund på harddiskmarkedet i løbet af året.

Læs også: Ny hukommelsesteknologi er 1.000 gange hurtigere end flash

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017