Verdens største SSD er nu 13TB

Virksomheden Fixstars har netop annonceret to nye flash-baserede harddiske, der overhaler størrelsen på traditionelle harddiske.

Det nye produkt er en 2,5 tommers harddisk, men tykkelsen er 15mm i stedet for 7mm. Der er altså ingen chance for at skrue harddisken ind i en hvilken som helst personlig computer, og det er heller ikke intentionen for Fixstars. Det skriver Techradar.

Produktet er rettet mod erhvervsbrug, fx til videoproduktion. De kan nu tilbyde en større lagringsløsning end Seagate, der for nylig introduceret deres hidtil største traditionelle harddiske på 8 og 10TB.

Fixstars viser med egne benchmarks, at harddisken arbejder stabilt selv på en høj skrive/læsehastighed, men det er muligt at aktivere en ekstra slidstyrke-feature, der halverer kapaciteten (til 6,5TB) men fordobler den forventede levetid af produktet.

Prisen på deres nye 13TB SSD er 130.000 kr., og således er der lange udsigter til at se noget tilsvarende i detailhandlen. Det er endnu uvist, hvor meget den nye 3D NAND hukommelsesteknologi vil formå at drive priserne i bund på harddiskmarkedet i løbet af året.

Læs også: Ny hukommelsesteknologi er 1.000 gange hurtigere end flash

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017