Verdens mest stabile Windows-pc er en Mac

Hvis du vil undgå Microsofts frygtede blå skærm og programmer, der fryser, bør du installere Windows-styresystemet på en Mac.

Apple og Microsoft.

Umiddelbart er de to it-giganter ikke specielt vilde med hinanden, men en ny undersøgelse fra Soluto viser, at en MacBook Pro 13 fra midten af 2012 er den maskine på markedet, der kører Microsofts styresystem Windows mest stabilt. Det skriver ZDNet.

For at køre Windows på din Mac, skal du bruge Apples Boot Camp og selv anskaffe dig en Windows-licens. Men så skulle du også stort set slippe for fejl, crashes og Blue Screen of Death.

Apple indtager også sjettepladsen på listen med sin MacBook Pro med 15 tommer Retina-skærm, mens Dell optræder på fem ud ti pladser på listen,

Producenter som HP og Samsung glimrer imidlertid ved deres fravær på listen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Andreas Rønne-Hansen

"A main factor in this machine’s metrics is the fact that every Windows installation on it is clean. With PC manufacturers loading so much crapware on new laptops, this is a bit of an unfair competition. But on the other hand, PC makers should look at this data and aspire to ship PCs that perform just as well as a cleanly installed MacBook Pro. One could argue that we should not compare a cleanly installed MacBook Pro with an OEM-imaged PC from Acer or Dell. There’s sense behind this claim, and one of our next reports will include a separate comparison of only cleanly-installed machines. But – for this first report we simply compared the real PCs in the field, some with original images and some reinstalled by their users. We believe it’s more representative of reality."

Jeg syntes generelt det er svært at gennemskue hvordan testen er lavet osv. Men det er ikke på "samme præmisser"

Mvh.

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Soluto skriver at det er baseret på deres indsamlinger af crashes og lign. men uden at vide nærmere omkring hvad Soluto i praksis logger, hvornår og hvorfor og hvordan dette indeks de når frem til præcist er udregnet og hvem det er som bruger Soluto - så er det bare endnu en ubrugelig rapport.

Formentlig ved Soluto at sådan en rapport giver omtale, så i den forbindelse er det jo "heldigt" at de når frem til en sådan konklusion der er lige til en Ekstra-bladet overskrift.

Det er desværre ved at være ret typisk med sådanne undersøgelser hvis reelle formål er at markedsføre ophavsmændenes produkt, men hvor konklusionerne er værdiløse når data-grundlaget ikke oplyses i detaljer.

Og ja man kan hente deres rapport hvis man betaler for det, men det er jo netop en del af hele formålet ved dette stunt :-)

 • 0
 • 0
Michael Olesen

Men så skulle du også stort set slippe for fejl, crashes og Blue Screen of Death.

Jeg kører med en oldnordisk HP Elitebook, og har ALDRIG oplevet en BSoD på den, med en Windows XP/7 installeret fra bunden af. Og fejl og crashes sker kun når jeg har pillet for meget i motoren.

Windows på Bootcamp; er det virkeligt blevet så stabilt at det ligger nummer et? (rygterne siger jo noget andet)?

(det er ikke negativt ment - overvejer selv en MB med Windows næste gang)

 • 0
 • 0
Thomas Balstrup

Jeg har en MB Pro 15" fra februar 2010, og min Windows 7 installation er næsten lige så gammel. De eneste BSoD, jeg har haft på den, har været forårsaget af en Logitech-driver. Ellers har den kørt upåklageligt. Partitionen har primært været brugt til Visual Studio 2010, MS SQL Management Studio, MS Office 2010 plus lidt andre småting. Jeg bruger den næsten dagligt, så det er mange timer, der er brugt uden fejl. Altså vil jeg mene, at det er eb god combo med en MB med Windows 7. Eneste minus er, at batteriet ikke holder ligeså længe under Windows som under OS X, samt at man ikke har momentum scrolling som under OS X. Men så kan man altid reboote, hvid man bare vil surfe og lignende.

 • 0
 • 0
Deleted User

...Hvis du vil undgå Microsofts frygtede blå skærm og programmer, der fryser, bør du installere Windows-styresystemet på en Mac....

Hvorfor installere Windows på en Mac, man kan installere OSX, så er der aldrig mere blå skærm!!!

 • 0
 • 0
Morten Jensen

Fra artiklen:

A new report from Soluto uses data from its massive online database of PC crashes, hangs, and performance metrics to identify the 10 most reliable Windows PCs you can buy today.

Ingen grund til at begynde at hive OSX eller andet godt ned fra Unix/BSD-bastard hylden :) Rapporten omhandler kun OEM installationer af Windows såvidt jeg kan se.

Oppetid er en lidt svag parameter for OS-kvalitet. Altså, hvis dit OS crasher - så er der nok noget andet galt. Jeg har ikke set kernel panic på andet end embeddede targets under udvikling - aldrig på mine laptops/desktops siden omkring kernel 2.6.x .. Der er andre og langt mere værdifulde ting der bør influere dit valg af OS, f.eks. programmeringsmiljøet, f.eks. om du har brug for .Net CLR'en eller om du er mere til FOSS approachet ved *nix derivaterne etc.

Hvis computeren ikke kører ordentligt er det nok pga. bloatware og/eller malware. Ifølge denne artikel1 er 48% af 22 mio. stikprøver inficeret med malware. Så hvis din spand kører dårligt er det nok fordi du er en del af botnettet og ikke fordi du har valgt f.eks. en Dell i stedet for en HP eller en Mac ;)

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Langt de fleste BSODs under Windows skyldes 3. parts drivere. Jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg har haft en der ikke skyldtes dette.

Langt de færreste er desværre klar over hvordan man finder ud af det og hvilken driver der er problemet og så er der ikke de ting som ikke kan få skylden i frustration.

Men her er en lille guide til hvordan man analyserer problemet:

ved en BSOD gemmes et minidump i C:\Windows\Minidump

Hent WinDBG (x64 udgaven hvis du kører 64bit).

Sørg for at have oprettet mappen C:\Windows\Symbols eller tilret kommandoen længere nede.

Kør WinDBG som Administrator og åben crash dumped heri og skriv følgende:

.sympath srvC:\Windows\Symbolshttp://msdl.microsoft.com/download/symbols

.reload

!analyze -v

( v2 æder nogle tegn desværre, her er en pastebin version: http://pastebin.com/E3ZkMsuv )

Led efter noget ala: IMAGE_NAME: FLxHCIc.sys

I mit seneste tilfælde var det altså en Fresco USB3 driver der forårsagede BSOD'en og så kan man jo vælge at smide den ud til højre :-) Ofte kan det også hjælpe at opgradere driveren eller downgrade hvis det er forårsaget af en ny version.

 • 0
 • 0
Svend Eriksen

Jeg har en hjemmebygget stationær fra 2009 som fra fødslen kørte Windows 7 og nu er blevet opgraderet til Windows 8. Jeg har aldrig oplevet BSOD på den, og i øvrigt stort set ikke siden XP SP2, udover ved hardwarefejl på RAM eller grafikkort.

Jeg synes ikke rigtig denne her artikel gør mig klogere på noget.

 • 0
 • 0
Lars Juul

Sidste del af Bootcamp-installationen handler om at installere Apples Windows device drivere. Jeg tror det spiller en ikke uvæsentlig rolle, at de kun har et begrænset antal egne, kendte hardwareversioner at understøtte. At der så ikke er bloatware med i windowsinstallationen, gør det jo ikke ringere.

 • 0
 • 0
Brian Hansen

Besynderligt som Mac folket straks skal være der og rate minus såsnart nogen skriver deres OS X crasher hyppigere end Windows, det kan sagtens lade sig gøre. Ikke at det er normen, det er lidt mere besværligt at dykke ned i maven på OS X og forvolde skade, men det er skam langt fra umuligt. Skal jeg flame lidt, så har bootcamp ødelagt partitions tabellerne på to af de Macs jeg har bedt den installere Windows 7 på. At det så har virket i 99% af de andre tilfælde, det snakker vi ikke om :P

 • 0
 • 0
Lars Juul

Det er nu nok ikke anderledes end al den stammetænkning, der eksisterer i forbindelse med iOS/Android, Socialdemokrater/Liberal Alliance, kaffe/te, jyder/københavnere, islam/vesten, Toyota/BMW, FCK/Brøndby ...

Det er et fåtal, der magter at forholde sig til fakta uden at blive stammekrigeriske.

 • 0
 • 0
Kristian Dalgård

Min egen erfaring stemmer 100 % overens med artiklen. Jeg har opnået en veritabel pax romanum med min Core2Duo-baserede MBA fra 2011 med SSD-drev og Windows.

Førhen levede jeg med det samme evindelige bøvl som de fleste; uden at have arbejdet synderligt for det, har jeg nu kørt i to år uden én gang at skulle forholde mig til egne computerproblemer. I min tray ligger Comodo, Avast, Evernote, Dropbox og Bootcamp-kontrolpanelet (som jeg aldrig bruger). That's all. Alle computerens funktioner fungerer efter forventning, hver gang.

Som en betydelig bonus er computeren let, holdbar, for det meste helt lydløs (!!), og har en ikke mindre end fantastisk skærm. Selv tastaturet er jeg blevet rigtig glad for, efter det blev naturligt for mig at bruge Fn-tasten ofte.

Eneste klagepunkt må være den rædselsfulde service, man får i Eplehuset og Humac... Det er en skam.

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Har helt ærlig aldrig haft den slags problemer, men det første jeg gør når jeg køber en ny maskine er også at formatere den og installere OS'et fra bunden - eftersom det er en nødvendighed med Bootcamp er det nok rimeligt at antage, som andre også er inde på tidligere, at problemet har med OEM installationerne som er fyldt med alverdens crapware at gøre (Jeg har tilmed set producenter smide flere slags antivirus-produkter ind samtidigt - no wonder).

Ergo, det rammer Hr og fru Jensen, det rammer ikke folk som kan finde ud af at installere Windows selv.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere