Verdens mest kraftfulde supercomputer bekæmper corona

Illustration: Wikipedia
Verdens mest kraftfulde supercomputer hjælper med at begrænse udbruddet af covid-19. Forskere har fået hasteadgang til at udføre simuleringer.

Verdens mest kraftfulde supercomputer, IBM Summit, hjælper med at bekæmpe covid-19-udbruddet. Den globale spredning af virussen har givet forskere hasteadgang til at udføre simulationer på maskinen.

Det skriver Zdnet.

Med supercomputeren fik forskerne resultater på en til to dage, som ellers ville have taget måneder at nå frem til med et standard computersystem. De fandt 77 ’small-molecule’ lægemiddelforbindelser, som Det Amerikanske Energiministerium, Oak Ridge National Laboratory (ORNL), mener kan føre til flere undersøgelser i kampen mod covid-19.

Supercomputeren simulerede flere end 8000 kemiske forbindelser for at finde dem, der har størst sandsynlige for at binde sig til det protein, som virussen bruger til at angribe et menneskes celler. Hvis den kemiske forbindelse binder sig, så kan den gøre proteinet ude af stand til at binde sig til menneskeceller.

»Vi håber, at vi med resultaterne fra supercomputeren kan informere fremtidige studier og bidrage med en ramme, som eksperter kan bruge til videre at undersøge disse kemiske forbindelser. Kun sådan kan vi finde ud af om forbindelserne har egenskaber, der kan begrænse virussen,« udtaler Jeremy Smith, direktør for UT/ORNL Center for Molecular Biophysics.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Finn Hansen

Det er usmageligt - artiklen er seriøs og Franks indlæg er seriøst. Naturligvis skal der sættes samtlige de midler der er til rådighed ind på at finde en vaccine også CPU kraft, hvis det kan hjælpe - klima kommer her i 2. række, uanset hvor vigtigt klima ellers er.

  • 3
  • 0
#4 Dave Pencroof

Kan man få en computer til at løse Corona på 1-2 dage?

Spørg den lige, hvordan vi løser klimaforandringerne uden helt at skulle blive huleboere igen.

Bent det er ikke et spørgsmål om hvorvidt computere kan løse den opgave, detr kan et hvert intelligent væsen, MEN VIL NOGEN SOM HELST både lytte og gøre det der skal til ? Til det spørgsmål kan jeg give dig et umiddelbart svar NEJ kun en lille procentdel af verdens befolkning vil gøre det mindste for at se ud over deres egen næsetip, ALT SKAL være LET ellers vil ingen (læs ca 1 %) gøre noget !

Der er virkeligt meget disse computere kan, men mennesket er et magsdyr (dovne og yderst mageligt anlagte, næsten altid over det gærde der er blevet lagt ned af andre) !

Hav en dejlig dag !

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere