Verdens hurtigste pc kører flashdrev i RAID

Masser af processorkraft, ram og ikke mindst to flashdrev i RAID-opsætning adskiller den hårdtpumpede pc Reactor fra feltet.

LAS VEGAS: På konferencen Storage Visions i Las Vegas er fokus i høj grad på SSD'er (Solid State Disk Drives). Et af eksemplerne var 'verdens hurtigste pc', udviklet af Hardcore Computer i samarbejde med Samsung.

Computeren med navnet Reactor Extreme er en vandkølet pc, der er baseret på en Intel Core 2 Quad Extreme Q9650- Hertil kommer to grafikkort baseret på Nvidias GeForce GTX 280S, der er sat op i en parallel SLI-konfiguration.

Dette suppleres med 4 GB ram samt to 256 GB SSD fra Samsung ? og det er især de sidste, der er med til at gøre computeren til verdens hurtigste pc.

De to SSD'er er konfigureret i RAID 0, hvilket vil sige, at processoren kan læse i parallel fra begge drev. Dette betyder blandt andet, at computeren blandt andet kan boote den medfølgende Windows Vista på omkring 30 sekunder, hvilket må være rekordtid.

Reactor Extreme er tiltænkt hardcore gamere, men kan selvfølgelig også anvendes som en avanceret arbejdsstation, hvor både processor, grafik og disksystem har toptunet ydeevne.

Maskinen er da heller ikke helt gratis, da en typisk konfiguration koster omkring 6.400 amerikanske dollars eller 44.000 danske kroner, når momsen er indregnet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Daniel Møller

Er der ikke en fejl i artiklen?

Jeg synes ikke umiddelbart 30 sek for en ny Vista installation lyder sønderlig imponerende - specielt ikke hvis vi taler om "verdens hurtigste" gamer-PC.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere