Verdens første virtual reality butik åbner i Kødbyen

1 kommentar.  Hop til debatten
Dansk virtual reality-spiludvikler åbner legeplads for virtual reality i centrum af København
20. januar 2016 kl. 17:05
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I Kødbyen i København kan du til hver en tid finde en fantastisk kop kaffe eller et spændende måltid mad – og fra den 5. februar vil du også kunne få dagens virtuelle ret, når verdens første virtual reality butik slår dørene op.

»Det er det perfekte tidspunkt at åbne en Virtual Reality butik på. For et år siden ville det have været alt for tidligt – og om et år er det for sent, for der vil de fleste have prøvet det. Men lige nu befinder vi os i et sweet spot, hvor der er hype omkring VR,« fortæller Peter Fisher, der sammen med sin medstifter af spiludviklerfirmaet Khora, Simon Lajboschitz, har taget initiativet til butikken.

Som spiludvikler står Khora bag virtual reality-spillet Cityscape Repairman, der er det første danske spil i Oculus Gear VR store.

En af ambitionerne med Khoras virtual reality butik er at give helt almindelige mennesker, som måske har hørt lidt om virtual reality, mulighed for en virtuel oplevelse ganske gratis. Der vil derfor hver dag være en virtuel dagens ret på menuen, som kan være alt fra ’Gå ind i et Van Gogh billede’, ’Besøg hvalerne’ eller ’Skyd Zombier’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har gæsterne appetit på flere virtuelle kalorier, bliver det muligt at købe sig til længere virtuel reality-oplevelser, fortæller Peter Fisher. En halv times fri leg vil koste 199 kroner.

Nyt økosystem for VR i Danmark

»Butikken skal også fungere som et sted, hvor skoleklasser kan komme på besøg og lære om, hvad virtual reality er. Den samme mulighed har firmaer, der gerne vil have workshop omkring vr,« forklarer Peter Fisher.

Hardwaremæssigt råder butikken over Samsung VR, Google Cardboard samt Oculus Rift (dk2) og regner med at få den endelige version af Oculus Rift på menuen inden længe. Der er også et HTC Vive-sæt til rådighed, men dette er forbehold de, der arbejder med at udvikle indhold til virtual reality.

Butikken baglokale skal nemlig danne ramme om et kontorfællesskab forbeholdt virtual reality-startups og freelancere:

»Hvis man laver et sted, hvor gode ideer kan opstå, og man samler folk som har den tekniske kunnen til at udføre dem, så er håbet, at vi kan skabe et økosystem for Virtual Reality i Danmark,« lyder det fra stifterne af Khora.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. januar 2016 kl. 08:54

at fremhæve den geografiske lokation for en VR-bix, skulle den slags ikke netop bo i Second Life (tm/r/c/whatever)? ;-D

Jeg var lige ude og finde en trailer for "Cityscape Repairman" for at undersøge min første association til navnet: men nej, der er intet "Fix-it Felix Jr." over det.