Venstre vil kalde justitsministeren i samråd om besparelser på Datatilsynet

8. september 2022 kl. 09:106
Venstre vil kalde justitsministeren i samråd om besparelser på Datatilsynet
Illustration: Datatilsynet.
Regeringen har med udspilet til næste års finanslov foreslået millionbesparelser på Datatilsynet. Det møder undren og kritik fra både støtte- og oppositionspartier.
Artiklen er ældre end 30 dage

Både SF og Venstre kritiserer i skarpe vendinger Socialdemokratiets planer om at spare på Datatilynet, der med regeringens finanslovsforslag for 2023 står til at miste 3,7 millioner kroner allerede næste år og knap ti millioner kroner i 2026.

Det skriver Computerworld.

Læs også: Forsikringsselskaber har undervurderet cybertruslen: Ransomware får priserne til at stige

SF's it-ordfører Lisbeth Bech-Nielsen siger til Computerworld, at hun mener, at Datatilsynet i stedet for at underlægges besparelser bør tilføres flere midler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Partiet har da også senest i udspillet 'Vejen til et top-cybersikkert Danmark' i samarbejde med Ingeniørforeningen, IDA foreslået, at Datatilsynet som noget af det første bør styrkes til at være cybersikkerhedstilsyn på niveau med arbejdstilsynet.

Læs også: Hackere lækker brugerdata og kode fra TikTok: Nægter sikkerhedsbrud

Venstres it-ordfører Christoffer Aagaard Melson tager skridtet videre og vil kalde justitsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd for at få ham til at begrunde, hvorfor Datatilsynet bør bespares, og hvilke konsekvenser det vil få for Datatilsynet, når der, i takt med at samfundet digitaliseres yderligere, forventes at lande flere opgaver på tilsynets bord.

»Der er ingen tvivl om, at denne fagre nye verden – med alle de muligheder og trusler, der ligger i den – så er det nødvendigt, at vi har et Datatilsyn, der fungerer, og som har tilstrækkelige ressourcer til ikke at komme på bagkant af alle de her ting,« siger han til Computerworld og kalder de forslåede besparelser for »helt skøre.«

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
8. september 2022 kl. 09:53

Måske er tanken fra regeringen mest, at så kan de kaste lidt lunser for hundene her, så de kan beskytte andre områder mod at skulle barberes i nogle forhandlinger?

"I fik jo jeres vilje med Datatilsynet, så nu skal I altså ikke også blande jer i dette område" (Indvandrere, Arne-pension, mink-sag, andre mærkesager)?

5
11. september 2022 kl. 21:27

Men hvor er de øvrige partier? Hvor er Enhedslisten og Radikale?

Ja underligt nok er de fraværende.. tænke.. tænke.. Hvor får de mange af deres stemmer fra... nååååh ja... folkeskolerne 😆

6
12. september 2022 kl. 07:21

Hvis du har ret i det, er det i høj grad sørgeligt. En uhellig alliance mellem Enhedslisten og Google om at frede Chromebook giver en meget ubehagelig mavefornemmelse. I så fald, hvis det er tilfældet, har Enhedslisten svigtet sin vagthunderolle - deres vigtigste rolle.

Nå, lad os nu se. Måske vågner de op.

1
8. september 2022 kl. 09:45

I lyset af Helsingørs Google sag mv. så ser beskæringen af Datatilsynet jo nærmest ud som at man prøver at lukke det "agenda forstyrrende" element.

4
8. september 2022 kl. 16:02

I lyset af Helsingørs Google sag mv.

Det ser ud til at virke. Helsingør får lov at fortsætte i 2 måneder.