Venstre kalder finansministeren i samråd om besparelser i Datatilsynet

Illustration: Datatilsynet
Venstre kritiserer regeringens planer om besparelser hos Datatilsynet. Partiet mener, at tilsynsmyndigheden i stedet bør få tilført flere penge, og nu er ministeren kaldt i samråd.

Regeringens planer om besparelser i Datatilsynet møder kritik hos Venstre, som i stedet mener, at der bør tilføres flere penge til tilsynsmyndigheden. Derfor har partiet kaldt finansministeren i samråd.

Det skriver Berlingske.

I regeringens finanslovsforslag er der lagt op til, at Datatilsynets driftsbevilling skal stige fra 43,3 millioner kroner i år til 44,6 millioner kroner i 2021. Herefter vil regeringen skære i bevillingen år for år, indtil myndigheden i 2024 har en driftsbevilling på 39,9 millioner kroner.

Men besparelserne frem mod 2024 kan ifølge Venstres IT- og teleordfører Christoffer Melson true Danmarks digitale førerposition.

»Det er noget af en gråzonelov med trusler om meget høje bøder for at overtræde reglerne, men samtidig kan man ikke få nogen svar, når man spørger, og det skal man kunne få. I dag tør rigtigt mange ikke udnytte data af frygt for, at man går over stregen. Derfor må der følges op med flere midler til Datatilsynet i stedet for at skære ned,« siger Christoffer Melson til Berlingske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere