Venstre kalder finansministeren i samråd om besparelser i Datatilsynet

11. november 2020 kl. 10:14
Venstre kalder finansministeren i samråd om besparelser i Datatilsynet
Illustration: Datatilsynet.
Venstre kritiserer regeringens planer om besparelser hos Datatilsynet. Partiet mener, at tilsynsmyndigheden i stedet bør få tilført flere penge, og nu er ministeren kaldt i samråd.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Regeringens planer om besparelser i Datatilsynet møder kritik hos Venstre, som i stedet mener, at der bør tilføres flere penge til tilsynsmyndigheden. Derfor har partiet kaldt finansministeren i samråd.

Det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I regeringens finanslovsforslag er der lagt op til, at Datatilsynets driftsbevilling skal stige fra 43,3 millioner kroner i år til 44,6 millioner kroner i 2021. Herefter vil regeringen skære i bevillingen år for år, indtil myndigheden i 2024 har en driftsbevilling på 39,9 millioner kroner.

Men besparelserne frem mod 2024 kan ifølge Venstres IT- og teleordfører Christoffer Melson true Danmarks digitale førerposition.

»Det er noget af en gråzonelov med trusler om meget høje bøder for at overtræde reglerne, men samtidig kan man ikke få nogen svar, når man spørger, og det skal man kunne få. I dag tør rigtigt mange ikke udnytte data af frygt for, at man går over stregen. Derfor må der følges op med flere midler til Datatilsynet i stedet for at skære ned,« siger Christoffer Melson til Berlingske.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger