Det er sket i 'mange tilfælde' de seneste knap ti år. Så meget ved vi.
Men præcis hvor mange gange, PET har benyttet 'sniffer-programmer' – eller trojanere – mod danskeres pc'er for at opsnappe for eksempel terrormistænktes aktiviteter på tastaturet, vil efterretningstjenesten ikke ud med.
Det har resulteret i kritik fra flere sider, som tidligere beskrevet på Version2.
For selvfølgelig skal PET kunne efterforske terrorsager og den slags med de rigtige værktøjer ved hånden, men det må også være rimeligt, at borgerne kender omfanget af overvågningen, lyder ræsonnementet.
Blandt kritikerne er også Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.
Han har nu bedt justitsminister Morten Bødskov (S) om at svare på spørgsmålet på baggrund af Version2's artikler.
V: Antal og sigtelser må frem
Konkret vil Karsten Lauritzen gerne have justitsministeren til at oplyse, 'i hvor mange tilfælde PET eller det almindelige åbne politi har gjort brug af 'sniffer-programmer' fordelt på år samt oplyse, hvor mange gange redskabet har resulteret i sigtelser,' skriver han i en e-mail til Version2.
PET har siden 2002 har mulighed for at overvåge mistænktes pc'er i sager, hvor strafferammen er mindst seks års fængsel.
»Politiets Efterretningstjeneste har anvendt og anvender fortsat dataaflæsning i mange tilfælde. Dataaflæsning har vist sig at være et særdeles nyttigt efterforskningsmiddel og er bl.a. anvendt i forhold til målpersonerne i Vollsmose-sagen og Glasvej-sagen,« skriver PET i en redegørelsen om de to antiterrorpakker fra Justitsministeriet i september 2010.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.