Venstre bag nyt open source-tilbud

Partiet Venstre har netop besluttet at frigive egenudviklet CMS-system som open source.

Partiet Venstre og udviklingspartneren BEE3 har besluttet at frigive hele den CMS-pakke (indholdsstyring af hjemmesider), som partiet benytter til udvikling og drift af over 150 hjemmesider, som open source (OS).

CMS-pakken kaldes Typo3abc og lægger sig som en skal oven på open source-produktet TYPO3. Partiet oplyser, at teknologien nu vil være til fri afbenyttelse og tilpasning for enhver.

Benyttes i Glostrup

Venstre forestiller sig især systemet anvendt af foreninger, kan spare på udgifter til både implementeringstimer eller licenser til CMS-leverandører, hvis foreningen vil give alle sine afdelinger et website.

»Vi kan se fordele i, at andre nu også kan benytte vores værktøjer. Det kan føre til udvikling til gavn for alle, hvilket er 100 procent i open source-tankegangen. Skalérbarheden er også noget, vi lægger vægt på, idet vi uden tekniske problemer kan launche tusindvis af hjemmesider med den samme ensartede visuelle stil,« siger Henrik Andersen, webansvarlig i Venstre i en henvendelse til pressen.

Typo3abc benyttes også af Glostrup Kommune, som tilbyder alle lokale foreninger hjemmesider ved hjælp af CMS-pakken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Troels Arvin

Jeg synes, det er glimrende, når organisationer udgiver nye ting med frikildekode. Det kan måske for nogle synes som en banalitet (sågar endda opfattes som et marketing-stunt), men i mange organisationer er det faktisk forbavsende svært at trænge igennem med tanker om at eksponere sit arbejde på den måde. - På trods af at øvelsen potentielt er yderst gavnlig af to grunde: Det giver programmørerne et ekstra incitament til at skrive god kode (som man kan være bekendt at vise frem), og det giver programmørerne det "personalegode" at deres indsats får bredere gavn end blot lige at løse de allermest snævre leverance-krav.

Mht. Typo3abc kan man indvende, at opensource'ing af tilretningerne først for alvor batter, hvis andre end BEE3 har en chance for at forstå koden: Normalt flopper opensource'inger, hvis det blot består i at dump'e en kode-fil til download. Kun hvis det lykkes at skabe et community omkring det (inkl. tekniske hjælpe-faciliteter såsom et projekt på sourceforge), har det længerevarende gang på jord som open source projekt.

  • 0
  • 0
#5 Tim Wentzlau

Nu er Typo3 ikke et nyt CMS, men faktisk et meget modent system, der i open source regi, har en usædvanlig stærk brugergruppe bag sig.

jeg kan kun anbefale, at gå på typo3.org og læse mere. En ting er dog vigtig at forstå og det er at typo3 er et CMS frame work og kræver en del indstillinger før det køre, der er meget lidt ud af boksen funktionalitet.

  • 0
  • 0
#7 Kim Schulz

Mig bekendt er Venstre blot bruger af systemet som flere andre kunder. Det er BEE3 som "ejer" typo3abc og udvikler det. man kunne jo anledes til at tro at denne artikel er helt forvreden for at give falsk reklame for Venstre (der ellers ikke ligefrem har været de mest venligsindede over for OpenSource)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere