Venezuela erklærer national kryptovaluta for en succes – og lancerer en mere

Illustration: Golden Brown/Bigstock
Petro Gold skal allerede i næste uge slutte sig til Venezuelas kryptovaluta Petro.

Venezuelas national kryptovaluta Petro er kun få dage gammel, men landets præsident - Nicolas Monduro - er allerede klar med en opfølger: Petro Gold.

Det skriver CCN.

Petro Golds værdi er bakket op af landets guldreserve – på samme måde som Petro angiveligt er bakket op af landet oliereserve, der er verdens største.

Petro Gold bliver ifølge Manduro ‘even more powerful’ end Petro.

Petro bliver af Venezuelas opposition kaldt for ulovlig gældsudstedelse, og dens præcise relation til landets olie er i bedste fald uklart beskrevet. Derudover har forskellige dokumenter beskrevet forskellige tekniske specifikationer for kryptovalutaen.

Læs også: Venezuela lancerer kryptovalutaen Petro: »En glorificeret crowdfunding-kampagne«

Ifølge det latinamerikanske medie Telesur har investorer fra blandt andet Danmark, Norge, Polen, Brasilien og Canada udtrykt interesse for Venezuelas krypto-opfindelser.

Manduro har desuden påstået, at forsalget af Petro foreløbig har indbragt 735 millioner dollars. Det er dog ikke blevet dokumenteret.

Venezuela er ikke alene om at have et øje på nationale kryptovalutaer. Ifølge Coindesk har politikere i Tyrkiet foreslået, at landet lancerer en kryptovaluta ved navn Turkcoin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere