I vores gaming-sektion og ugentlige nyhedsbrev finder du en seriøs journalistisk dækning af spiludvikling i ind- og udland – med særligt fokus på Danmark. Skriv dig op til det ugentlige gaming-nyhedsbrev.
Det er mig en glæde at byde dig velkommen ind til Version2s helt nye gaming-sektion. Her vil vi skrive om spiludviklings mange facetter og rammerne, som spiludviklere må arbejde under. Ligesom vi vil dække spilkultur generelt og tage temperaturen på tidens trends.
Der vil også blive mulighed for at læse om den nyeste teknologi og innovation indenfor både hardware og software.
Samtidig vil der stadigvæk være plads til at dække 'klassiske' Version2-emner som privacy, IT-sikkerhed og compliance indenfor spil.
En branche i vækst
De seneste tal fra Danske Indholdsproducenter viser en dansk videospilsbranche i stor vækst. En branche der omsatte for over en milliard i 2019.
Artiklen fortsætter efter annoncen
Alligevel kigger danske spiludviklere med misundelse på lande som Finland og Sverige, der virker til at være længder foran, når det kommer til at sætte gode rammer for deres videospilsindustri.
Hos Version2 vil vi gerne være med til at løfte debatten om rammerne for den danske spilbranche – og ikke kun de politiske rammer, men også dem der bliver sat af den enkelte arbejdsplads.
Forhåbentligt kan vi være med til at sætte lys under gode og mindre gode løsninger, når det kommer til at udvikle spil.
En spilverden i konstant udvikling
Det er en spændende tid for videospil generelt. En ny generation af konsoller sætter gang i den gamle fejde mellem Microsoft og Sony. En fejde, der ikke er blevet mindre udtalt af, at PS5’erens seneste eksklusive titel, Deathloop, er lavet af Arkane Studios, der i mellemtiden er blevet købt af Microsoft.
Den tids-eksklusive PS5-titel, Deathloop, er lavet af Arkane Studios, der nu er ejet af Microsoft.
Alt imens kører Nintendo deres helt eget show, hvor deres mobile konsol, Switch, har fundet sin egen hylde. Det kan dog være, at den tid er forbi for Nintendo, når Valve snart søsætter deres mobile konsol, Steamdeck, der har en del flere kræfter under motorhjelmen – også end den kommende OLED-udgave af Switchen.
På sidelinjen står Google med sit cloud-projekt, Stadia, der aldrig kom rigtig fra land – og nu ligner det lidt endnu et Google-projekt, der er på vej i graven.
Cloud-teknologien ser dog ikke ud til at være på vej væk. Den virker til at have interesse fra alle de store spillere i industrien.
Ligesom både VR og AR stadigvæk synes at høre fremtiden til.
Nå ja, så er der Activision Blizzard, der bliver sagsøgt af staten Californien, for at have en sexistisk arbejdskultur eller Epic, der tog sine Fortnite-penge og gik efter giganterne fra Apple, og nu ser ud til at måtte betale prisen for at lægge sig ud med de helt store drenge. Ja, der bliver nok at følge med i både inden- og udenfor landets grænser.
Inspiration, underholdning og god debat
Jeg håber, at I vil læse med, når vi vil forsøge at gøre jer klogere på spil-industrien – især den her i Danmark. Forhåbentligt vil sektionen inspirere, underholde og give rum til en god debat fra.
Hvis du ligger inde med en god historie eller gerne vil læse en bestemt type historier her på sitet, så skriv det gerne her i kommentarfeltet eller send en mail til mig på cjn@ing.dk.
Skriv dig endelig også op til mit ugentlige nyhedsbrev, hvor jeg samler op på de vigtigste historier fra den forgangne uge.
Artiklen fortsætter efter annoncen
I morgen udkommer det første af slagsen, hvor du blandt andet kan læse om, hvordan spilstudiet Kong Orange har bragt stop-motion-teknologien ind i den digitale spilverden.
God læselyst og spillelyst!
Venlig hilsen Carl Juul Nielsen Gaming-journalist, Version2
...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Både vedrørende gaming og om IT generelt kan jeg anbefale også at følge med i det tyske IT magacin C't - hvis man altså læser tysk.
26 numre om året, leveret til en dansk postkasse, for ca. 150€ pr. år.
Forlaget bag, Heise Verlag, kan man finde på www.heise.de og få et indtryk.
Jeg ser frem til en masse artikler om alt det, der sker i Linux gaming land for tiden med Wine/Proton, Futex2, DXVK, Steam Deck og enda nu også anti cheat support
Men skønt med en gaming sektion. Jeg foreslår at etablere en tydelig let genkendelig in-content infoboks, så man i de kommende artikler let og altid kan se hvilke platforme, der er relevant for artiklens spil eller øvrigt indhold. Så man ikke selv skal researche efterfølgende på om den nye spændende titel udkommer til ens yndlingsdevice eller ej.