Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter

11. august 2015 kl. 07:30119
Velkommen til et nyt Version2 - med chance for at vinde eventbilletter
Illustration: MI Grafik.
Brugernes vurderinger og synspunkter bliver i fremtiden endnu mere centralt placeret på Version2. Helt generelt har en relancering åbnet for nemmere implementering af fremtidige funktioner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I løbet af i dag relancerer vi Version2 med et nyt udseende. Temaet for relanceringen er ”En holdning til IT”. I det slogan ligger et signal om, at vores brugeres holdning er særdeles vigtig for sitet.

Vi vil i højere grad end tidligere sætte brugernes faglige vurderinger og synspunkter i højsædet. Allerede i dag udgiver vi en artikel om brugernes oplevelser med Windows 10. Det er et eksempel på et type indhold, du som bruger vil se mere til.

En anden nyhed på sitet er, at det væsentligste indhold vil blive prioriteret tydeligere, således at man som bruger aldrig er i tvivl om, hvad der er døgnets vigtigste nyheder og debatter. Helt konkret vil vi i toppen af sitet prioritere tre artikler eller andet indhold, som vi vurderer har en så stor værdi for brugerne, at det skal være synligt i toppen af sitet i længere tid end nyhedslisten normalt giver mulighed for.

Relanceringen skyldes i høj grad, at vi har haft behov for at flytte vores medie over på en nyt teknisk fundament, således at vi fremover nemmere kan implementere nye funktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eksempelvis var det gamle mobilsite meget begrænset, mens det nye giver langt flere muligheder.

Allerede nu er det relancerede Version2 ægte responsivt og skulle derfor give en god oplevelse på alle mobile enheder. Designet er optimeret til såvel desktop computere, tablets og mobil.

I forbindelse med vores relancering udlodder vi en plads på et 2-dages SQL-introduktionskursus samt en deltagerbillet til Cybercrime Security Forum 2015 blandt alle jer, der tilmelder sig vores nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig vores konkurrence her

For de teknisk interesserede og Drupal-folk

Det gamle Version2 er udviklet på Drupal 7, dengang det endnu var i beta, hvilket koden bar præg af. Sidegenereringen var primært baseret på modulet Context. Det er nu afløst af modulet Panels.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mobilvisninger blev håndteret af et selvstændigt tema som reagerede på en user-agent-baseret liste af klienter. Det er nu afløst af et viewport-baseret responsivt design og ét enkelt tema.

Det betyder samtidig, at ing.dk og version2.dk får en mere ensartet kodebase, hvilket alt andet
lige vil forenkle fremtidig udvikling.

Tak for hjælpen

Vi vil også gerne takke de mange læsere, der var med til at teste det nye Version2 hen over sommeren for os. Vi fik mange gode ideer til forbedringer, og vi har ændret en del på baggrund af dette. Det gælder især visning på mobil.

119 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
120
17. august 2015 kl. 22:31

Vil bare lige sige at jeg for nyligt har opdateret Dark Theme så husk at opdatere !

 • Linjehøjden er blevet 1.5x i stedet for 1, hvilket hjælper yderligere på læsbarheden
 • Dobbelt kolonne virker på både blog og artikler uden problemer nu
 • Dobbelt kolonne skrumper til 1 kolonne på mobil, så hvis man har Firefox med plugins kan man sagtens bruge temaet dér

NB: Dark Theme inkludere alting fra Font-Fix så man behøver kun en af dem.

find dem her:https://userstyles.org/styles/browse/version2

og brug Stylish Addon til Firefox og Chrome for at benytte dem.

118
14. august 2015 kl. 15:28

Billederne af forfatterne til de fremhævede artikler bliver beskåret lidt spøjst hvis man ikke maksimerer sit browservindue, er det helt meningen?

Eksempel.

117
14. august 2015 kl. 14:31

Der er forskel imellem jeres BLOG og jeres normale ARTIKLER

blog:

....

artikel:

...

det gør det pænt svært at hack .. for jeg kan kun select'e en af dem :(

dernæst er det lidt fucked at have en .body inden i en .body ... det gør jo at i heller ikke selv kan style korrekt.

116
14. august 2015 kl. 13:31

Man kan for ... finde Home knappen hvis man vil hurtigt op i toppen af siden.

Enig. En fast top-menu lugter af at designet er ment til brugere som ikke kan finde ud af at betjene et tastatur og finde "home" tasten, eller let bliver forvirrede over hvilket site de er på. Jeg har på fornemmelsen af dette ikke gælder hovedparten af version2s læsere.

Jeg anbefaler version2 at ændre top-menuen til er være normal statisk positioneret. Indtil de sker, så har jeg fixet det i min userChrome.css:

@-moz-document domain("version2.dk") { header.header { position: static !important; } }

Og så kan designeren for min skylde falde grædende i søvn i aften. Min skærm - mine regler. Lad være med at spilde pixels.

115
14. august 2015 kl. 12:13

Ja vigtig emne både artikler, blogs og kommentare og i fagene. Min kommentar går også på selve sites relancering og fremtidens hjemmeside opbygning direkte på version2 og ing. Da der i den professionelle branche og ingeniør fag og studie. Er mange med forskellige ting.

111
14. august 2015 kl. 11:26

Klik på forstørrelsesglas-ikonet øverst til højre. Det udvider det mørke menu-område, men der vises intet indtastningsfelt, hvor man kan indtaste sine søgeord.

110
14. august 2015 kl. 10:11

I skriver reelt, at "vi følger moden og gør som alle andre".

Det er bare ærgerligt, at alle andre er begyndt at lave hjemmesider, som kun egner sig som legetøj eller til at sælge eet specifikt produkt i maks tre forskellige konfigurationer, for det er alt hvad frameworket kan holde til.

Jeg kan kun gætte på, at grunden er, at udviklingen af de nye frameworks er flyttet til lavtlønslande, hvor kvalifikationerne ikke er til stede.

Vi ses når I er kommet på bedre tanker.

PS: Man kan godt designe en hjemmeside med et layout på en mobilenhed / tablet og et andet layout på en pc. En virksomhed, som "henvender sig til it-professionelle" burde vide den slags.

109
14. august 2015 kl. 08:36

108 kommentare på en gang?

Ku i ikke lave noget paging med 25 pr side?

På mobil er det voldsomt mange kommentarer at scrolle forbi

Highlight af nyeste ville også være nice

107
14. august 2015 kl. 00:07

Jeg vil foreslå at eksternt indhold bliver loadet asynkront (ajax), så V2 ikke opleves sløv, når 3.-part har langsomme svartider på "nutidigt" indhold/reklamer/tracking/osv.

Edit: det tog 7 sekunder at poste en kommentar, og 4 sekunder at komme ind til "rediger kommentar" på 20/10Mbit. Og 5 sekunder at gemme det redigerede svar.

106
13. august 2015 kl. 22:01

Den er meget lang tid om at loade sider. Forslag dns test og tid for page load, Varnish cache, dns server opsætning, quere it. Kø system og andre ting. Jeg sad på Windows 10 bærbar med trådløs internet, og fiber 50/50

104
13. august 2015 kl. 20:06

Hvorfor?? Hvis du kan finde på at skrive en ny kommentar uden først at læse de øvrige kommentarer, så spilder du os andres tid. Lad venligst være med det.

103
13. august 2015 kl. 19:39

Ønsket at i arbejder med tilpasning til handicappede brugere Ex. edX.https://www.edx.org/press/edx-commits-accessibility-individuals

CAMBRIDGE, Mass., April 2, 2015 -- On April 2, the United States Department of Justice ("DOJ") announced an agreement with edX related to Title III of the Americans with Disabilities Act ("ADA"). EdX has agreed to conform its website, platform and mobile applications to the Web Content Accessibility Guidelines 2.0 AA ("WCAG 2.0 AA"), published by the World Wide Web Consortium ("W3C")'s Web Accessibility Initiative.

Fx danske og europæiske og W3C tiltag. Håber også man kan få virksomheder der laver software og touch og OS og fx drupal med på de ting også. Det er jo godt at arbejde for.

108
14. august 2015 kl. 00:31

@Redaktionen. Forslag til artikler:

Dette er et VIRKELIGT godt emne at tage op på V2, da vi udviklere ofte (ahem, sjældent) ikke tænker på de handicappedes evner/værktøjer til at anvende et website på en acceptabel måde.

Jeg kender lidt til ordblindes pc-hjælpemidler, men det er yderst begrænset. Det kunne være interessant at se, hvordan man som udvikler kan gøre det bedre.

102
13. august 2015 kl. 19:27

TILLYKKE Version2. Jeg kan godt lide det.

101
13. august 2015 kl. 19:25

Tilføj mulighed for : ny kommentar "felter" under artiklen, og ikke først under alle de andre kommentarer. ! På forhånd tak. Bruger win10 og edge og 64bit pc.

99
13. august 2015 kl. 13:54

Jeg er skuffet over at der ikke er sket nogen mærkbare forbedringer i løbet af de seneste 2 dage hvor den har været i produktion. Der er jo masser af respons fra brugerne, men det er svært at se at der er sket andet end at det kæmpe store hvide topfelt er reduceret i højden.

Jeg undrer mig også over hvorfor den nye version2.dk skal kræve meget mere CPU-kraft og være meget længere tid om at indlæse i browseren end den gamle side. Jeg synes generelt den er blevet noget mere sløv at manøvrere rundt på.

Med Firebug kan jeg se at det tager omkring ca 3,5 sekunder at indlæse forsiden og 8-9 sekunder (varierende) at indlæse artikel sider. Det er ALT for meget. Forklaringen ser ud til at være de enormt mange 3. parts forbindelser der etableres til tjenester med overvågning, sporing og reklamer. Reklamer er ok, men de skal ikke hentes fra en sløv udenlandsk server. Det er ikke særligt professionelt lavet i mine øjne.

98
13. august 2015 kl. 13:31

Det kunne da have været meget værre... prøv engang at se IDA's website: www.ida.dkHer er de gået helt amok og lavet en gennemført uoverskuelig hjemmeside med baggrunde som scroller og alt muligt. Version2's side er i det mindste stadig rimeligt overskuelig (i hvert fald på PC)

97
13. august 2015 kl. 11:48

Dark Theme er opdateret nu så det også virker med forsiden.

95
13. august 2015 kl. 10:19

Flere spalter er ikke en god ide, da man risikerer at skulle scrolle op og ned, men ellers pænt overskueligt.

Er klar over det ikke er ideelt.

pointen er at linierne bliver kortere, hvilket gør det nemmere at finde næste linie når man læser.

kolonner fungere heller ikke på telefon-størrelse, hvilket betyder at der skal laves et media query, som laver siden om til single column igen..

De bræk-gule links og tekster bliver væsentligt mere synlige med en mørk baggrund. Og hvid tekst på mørk baggrund er lidt mere roligt for øjnene.

der mangler nok også noget kontrast til den famøse sticky-header

92
13. august 2015 kl. 08:10

Flere observationer:

Set fra min telefon er det nye layout heller ikke så velfungerende. Siden virker flere kilometer lang, og det er meget svært at finde ud af, hvor der gemmer sig interessante ting at læse, fordi alt bare er sat op som en lang liste af overskrifter. Der er ikke nogen særligt synlig gruppering af ting, så man taber overblikket, og det hjælper ikke, at der er flere blokke med samme type indhold - der er fx aktuelt to sektioner med stillingsopslag, med forskellige debat-ting imellem.

91
13. august 2015 kl. 04:25

Kan I ikke bare bruge Ing.dk's "nye" layout istedet, please. Det her layout emmer af en totalt forfejlet forståelse af hvem der egentlig bruger siden. Og så er det endda egentlig ret "klodset".

Iøvrigt synes jeg ikke engang at V2 er blevet "sjovere" at bruge på en smartphone, men det kan godt være jeg bare ikke er med på moden.

90
12. august 2015 kl. 22:45

Bruger Firefox på Windows 10

Den store font dur ikke til de forklarende overskrifter, men skal bevæge øjnene for læse dem (Se version2.dk/it-nyheder). Stor font er fint hvis man skal vise et enkelt ord eller kort overskrift, men ikke til hele sætninger.

Links i selve artiklen ligner mere understegningen med tyk streg, end et genkendeligt link. Så hellere at I fjerner understregning og gør teksten karry-grøn. Ligesom de to links jeg kan se nu her, som hedder "Debatregler" og "Hjælp til formatering".

Savner også en farve på headeren for hver kommentar, så man nemt kan se hvornår en kommentar starter og den næste begynder. Lige nu skal man klemme øjnene sammen når man scroller afsted.

Savner også de billeder der var udfor hver historie. Savner også billeder for de enkelte artikel forfattere. Men det er mere for hyggens skyld, ellers har I fået designet gjort dejligt koldt og anonymt.

89
12. august 2015 kl. 21:35

... ifølge eff's privacy badger

Det er vist en ny rekord.

Og ja - overskueligheden er væk - helt væk. Måske I skulle have testet siten i en helt alm. browser på en helt almindelig mac, windows eller linux bærbar eller stationær inden I frigav det nye design?

88
12. august 2015 kl. 21:26

Det ville være fint, om headeren kunne formindskes i størrelse, når man scroller i artiklerne, som jo også ser ud til at virke ganske fint på diverse forskellige nyhedsmedier i forvejen. Jeg mener, at Politiken gjorde det samme, men har nu lavet en header, som formindsker sig.

Jeg kender intet til CSS, men har kopieret dette fra nettet:

body { background: #eee; margin: 0; padding: 0; font-family: "Source Sans Pro", sans-serif; color: #333; }

header { width: 100%; padding: 60px 0; background: #fff; border-bottom: 1px solid #e1e1e1; /* animation magic */ -webkit-transition: all 0.4s ease-in-out; -moz-transition: all 0.4s ease-in-out; z-index: 9999; top: 0; position: fixed; }

header h1 { font-size: 30px; text-indent: 40px; font-weight: bold; }

.container { width: 40%; margin: 180px auto; }

.shrink { padding: 20px 0; }

p { margin: 0 0 40px 0; line-height: 24px; }

strong { font-weight: bold; }

87
12. august 2015 kl. 21:09

Vender tilbage om uges tid for at se om i har ændret noget, så man kan bruge det. Nu har jeg givet det nogen dage, for at vende mig til det, men det virker ikke for mig.
Held og Lykke

85
12. august 2015 kl. 17:42

Alene det at man kan bruge siden uden at have javascript aktiveret er for mig et stort plus, for er der noget jeg savner så er det muligheden for at læse kommentar uden at man behøver at have javascript slået til, se det skal Version2 have en stor ros for. Det eneste jeg savner er, som det allerede er nævnt en log-ud knap.

84
12. august 2015 kl. 16:41

Folk er simpelthen altid så notorisk pissesure og infantilt bedrevidende og arrogante i debatten herinde, denne artikel er et pragteksempel. DET er mere grunden end 2 pixels mere whitespace til at jeg skruer ned for mit v2 forbrug.

83
12. august 2015 kl. 15:47

Det er virkelig ærgeligt at V2 er blevet så uoverskueligt, men der er åbenbart en udbredt tendens med at hvis et website har et overskueligt design, så kan det kun gå for langsomt med at få det "opgraderet" så det ligner en mobil app og bliver mere eller mindre ubrugeligt. Internet Archive er et godt eksempel.

Jeg forventer på ingen måde at V2 designet bliver ændret nu hvor det er "opgraderet", tilgengæld kommer der nok en masse "Jeres mening er vigtigt for os", men efterfølgende sker der ikke en skid. Jeg vil dog forsøge at fremhæve nogle positive punkter:

 1. Artikler og kommentarer kan læses selvom Javascript er deaktiveret.
 2. Det ikke blevet obligatorisk med en Facebook konto hvis man vil deltage i debatten.
82
12. august 2015 kl. 15:34

ITstorm er sgu et flot site, synes jeg. Meget lækre farver at læse tekst på - specielt hvis man sidder i et lidt mørkt lokale om aftenen og har godt med lys på skærmen - som man typisk har, hvis man arbejder meget med fotografering. Jeg tror egentlig webdesign er en discplin som er delt mellem forskellige skoler indenfor grafik:

På den ene side har vi grafikere som kender til TV-grafik. Prøv at tale med TV-teknikere som arbejdede med PAL/NTSC fjernsyn i 80'erne om emner som f.eks. hvid baggrund eller knaldrød på knaldblå baggrund og den slags emner. Godt nok er skærmteknologien blevet bedre siden da, men de fleste grundlæggende principper gælder immervæk stadig til en vis grad, og vil altid gøre det så længe skærme er medier som udsender lys.

På den anden side har vi grafikere som i bund og grund er uddannede i grafik ud fra en trykkers perspektiv: Baggrund er hvid per default, og "luft omkring tingene er godt". Her ignoreres forskellene mellem bøger/plakater/tryksager og skærme i alt for høj grad, og ergonomien lider. Version2's nye design er et klassisk eksempel på dette. Problemet bliver kun værre af, at websites ofte bliver designet på et kraftigt oplyst kontor hvor kun "high contrast themes" fungerer ordentligt, men så bliver læst om aftenen af brugere hvis belysning og skærme nærmere er indstillet til at se film og fotos på - og hvor et sådant high contrast theme nærmest er smertefuldt for øjnene.

Heldigvis ser vi oftere og oftere brugerinterfaces på både grafik- og lydprogrammer gå væk fra hvid baggrund i den seneste tid (se f.eks. Logic til mac eller Adobe AfterEffects). Jeg håber snart at web grafikerne vil begynde at tage hensyn til dette problem.

Men først skal vi lige have udkæmpet layout-kampen mellem telefoner/tablets vs. stationære PC'er, så der kommer nok til at gå årtier før vi får ordentlig ergonomi på nettet.

81
12. august 2015 kl. 14:47

Forrige år lavede jeg teledebatten.dk, ikke i utilfredshed med V2, men simpelthen fordi debatten på det tidspunkt var meget inficeret af specielt en debattør.</p>
<p>Projektet gik lidt i sig selv, da pågældende blev bannet, så jeg fik aldrig lavet det helt færdigt, så der er nogen skønhedsfejl.</p>
<p>Men ideen var, at det skulle være et site hvor alt indhold blev genereret af brugerne selv, da jeg i det store hele mener at it-medierne alligevel kun er placeholder for selve debatten, som bidrager med det meste værdi.

enig.. Problemet med Newz er/var at de har en møg hamrende doven redaktion som ikke renskriver nok nyheder til at holde liv i sitet, så min ide var at folk på demokratisk vis, selv producere og stemmer om hvad der skal smides ud som nyheder.

Siden jeg gik igang med hedder www.ITStorm.dk som stadig kører.. Mangler bare lige et par ting før folk kan indsende nyheder, stemme om dem osv... derefter kommer der et langt sejt træk med at fixe bugs og tilføje features hvilket jeg ikke magter alene :-/

 • ikke så længe man skal passe job og familie samtidig...

hvis der er .NET / JS / Designer folk som vil være med i projektet siger i bare til, så smider jeg det på VisualStudio.com så vi kan arbejde sammen..

80
12. august 2015 kl. 14:40

Mine observationer:

Meget whitespace
• Målet har været at gøre sitet mindre kompakt og gnidret. Derfor har vi har åbnet det op og givet mere luft. Vi vil tage det med i overvejelserne, om der måske kunne skrues en smule ned igen.</p>
<p>• Designmæssigt har vi også arbejdet ud fra en filosofi, der hedder, at brugere ikke har noget imod at scrolle.

På vegne af mig selv kan jeg sige, at det er der i hvert fald en bruger, som har.

I forhold til det gamle layout er det blevet meget mere besværligt at finde ud af, om der er nogen interessante nyheder. Det eneste man kan se, når man går ind på sitet, er tre kæmpestore og ikke ret relevante "klumper", og for at føje spot til skade viser I intet indhold fra de nedenunder listede artikler end bare overskrifterne.

Og det er set fra en gammeldaws laptop med en 15" skærm i Full HD. Informationstætheden er alt for lav.

• I sidste ende øger det læsbarheden, hvis brugt rigtigt.

Jeg synes, at læsbarheden med det nye layout er værre end før. Det er korrekt, at der er en modedille med at alting skal gøres enormt luftigt, men resultatet er, at man taber overblikket over hvor på siden man er og hvad man er i gang med at læse.

Stor skrift
• Den store skriftstørrelse hænger sammen med det responsive. Store skriftstørrelser fører til store links, der er lette at ramme på tablet og mobil, som, ifølge Google Analytics, udgør 33 procent af sidevisninger.

Som andre så viseligen har påpeget, så er det vel ikke nødvendigt, at det skal gå ud over de 67%, som stadig bruger ikke-berøringsfølsomme devices og godt kan ramme små links med en mus?

79
12. august 2015 kl. 14:36

Det fede ved at Newz og Version2 er døende er at det giver energi til at man selv laver noget :-D

Forrige år lavede jeg teledebatten.dk, ikke i utilfredshed med V2, men simpelthen fordi debatten på det tidspunkt var meget inficeret af specielt en debattør.

Projektet gik lidt i sig selv, da pågældende blev bannet, så jeg fik aldrig lavet det helt færdigt, hvorfor jeg gerne indrømmer at der er en del skønhedsfejl.

Men ideen var, at det skulle være et site hvor alt indhold blev genereret af brugerne selv, da jeg i det store hele mener at it-medierne alligevel kun er placeholder for selve debatten, som bidrager med det meste værdi.

78
12. august 2015 kl. 14:17

Aller aller kæreste Henning Mølsted.

Når du skriver:

og endelig er der naturligt nok også forslag, som vi ikke mener forbedrer sitet i forhold til vores mål.

Så må jeg spørge; Hvad er jeres mål.

Jeg kan godt li' denne side: www.stallman.org den er lidt rodet men alligevel overskuelig og ikke mindst Der er ingen trackere osv.. i modsætning til jeres side: chartbeat, emediate, gemius, new relic, teads, tns.

Jeres mål er jo nok at tiltrække mere trafik, gøre alting nemmere og mere overskueligt. Det får mig til at tænke på den Amerikanske producent af Hersey chokolade bar, som sagde: Man behøver ikke at reklamere for sit produkt, hvis det er et kvalitets produkt, kvalitet sælger sig selv.

Det er osse ligesom at der er gået Djøf i den, projekter, projekter lad os lave nogle projekter, så sker der da noget. Jeg arbejder i et Lean miljø hvor kontorfolket bestemmer hvordan håndværkere skal udføre deres håndværk og hvor hurtigt, det kommer der sjældent noget godt ud af, når man prøver at tage håndværkerens erfaringer og putte det ind i en database, så man derefter kan hyre enhver (abe) anden til at gøre det samme som håndværkeren, så er der noget der går tabt, (knowhow). I det her tilfælde med jeres nye layout, design og brugervenlighed... er brugerne håndværkere og Version2 kontorfolket/Djøferne.

Det gamle layout/design, var overskueligt og lidt kedeligt. Men det virkede !

77
12. august 2015 kl. 14:14

Har lavet et lille eksperiment som gør siden til en "Avis" ... synes det fungere udmærket .

Det gør det endnu nemmere at læse :)

http://i.imgur.com/zNnB4yl.png

76
12. august 2015 kl. 13:40

Kære Henning,

Jeg ville næsten ønske at "Tak for jeres kommentarer II" indlægget aldrig blev skrevet, for indlægget fik mig til at krumme tæer. Konklusionen er tilsyneladende at man er ligeglad med brugerne.

Her er et godt råd (vil jeg personligt mene): Brug aldrig en formulering som "Vi er tilfredse", med mindre at det er jer, der skal bruge sitet - dvs. at I er brugerne. Nu er det jo brugerne (læserne) der skal bruge sitet, og så er det næsten irrelevant om I (version2-folket) selv er glade for det nye site. Det er tydeligt at læse, at brugerne bestemt ikke er tilfredse. Men I er velkommen til at ignorere brugerne.

I har fået rigtig mange gode idéer, og hvis du spørger mig, så kan det kun gå for langsomt med implementering af dem.

Jeg er vant til at scrolle, på både mobil og PC, men det betyder ikke at jeg vil scrolle en hel marathon, bare for at læse nyheder.

De fleste ting der er nævnt her, kan nemt implementeres. Hvis jeres udviklere har svært ved at følge med, vil jeg anbefale at I hyrer Martin Kirk. Det er lykkedes ham at rette op på nogle af jeres fejl, på relativt kort tid. Det er oplagt at få ham med på teamet.

75
12. august 2015 kl. 13:23

Jeg er også skiftet over på at bruge Stylish på min Chrome for at få Version2 til at se bare sådan nogenlunde ud.

Man må ikke håbe at alle brugerne forsvinder fra Version2 pga layoutet og den tiltagende 'EB'-effekt hvor det gælder om at få overskrifterne til at virke mere spændende end artiklerne egentlig er som f.eks. "http://www.version2.dk/artikel/hackere-kan-overtage-din-bil-gennem-internettet-293769".

74
Redaktionschef -
12. august 2015 kl. 12:56
Redaktionschef

Kære Claus Jensen

Tak for din kommentar.

Vores proces med kommentarer og forbedringsforslag til det nye version2 er, at vi læser alt igennem og drøfter det i teamet bag relanceringen.

En hel del forslag, som vi har modtaget, er allerede implementeret, andre kræver nærmere overvejelser af designmæssig og/eller teknisk art, før vi kan handle, og endelig er der naturligt nok også forslag, som vi ikke mener forbedrer sitet i forhold til vores mål.

Med venlig hilsen

Henning Mølsted redaktør version2

73
12. august 2015 kl. 12:53

I sidste ende øger det læsbarheden, hvis brugt rigtigt.

Har I så brugt det rigtigt?

Den store skriftstørrelse hænger sammen med det responsive. Store skriftstørrelser fører til store links, der er lette at ramme på tablet og mobil, som, ifølge Google Analytics, udgør 33 procent af sidevisninger.

men som trækker oplevelsen nedad, for de resterende 67 procent.

Hvorfor skal det absolut være det samme på mobil og desktop? Hvorfor ikke tilpasse størrelserne efter mediet?

72
12. august 2015 kl. 12:51

Det kunne være så fedt, hvis vi sammen var stærke nok til at lave vores IT-nyhedsplatform selv. Et nyt newz.dk eller lignende, hvor medlemmerne kan bidrage med kode, layout/themes, plugins, nyheder, artikler og det hele.

Jeg tror problemet er at konkurrenten altiv vil være Reddit og lign.

Jeg prøvede selv at sparke noget igang, dengang Newz fik deres Microsoft hjerneblødning... men det var godt nok op ad bakke og der var stor uenighed om hvilken platform, sprog osv som skulle bruges. Og at blive enige om design er næsten værre.

Det fede ved at Newz og Version2 er døende er at det giver energi til at man selv laver noget :-D

71
12. august 2015 kl. 12:48

Siden ser ud som den gjorde ved beta perioden, hvor jeg påpegede alt for meget scrolleri og for store elementer: Det blev der ikke ændret en tøddel på.

At en side er kompakt gør den altså ikke gnidret, hvis det er lavet ordentligt, og øjnene skal ikke rende så meget rundt, og hjernen har en bedre idé om, hvor tingene er.

På min lille bitte 27" skærm er siden kæmpestor, uden ret meget indhold, men jeg skal alligevel bruge scrollhjulet alt for meget.

70
12. august 2015 kl. 12:44

Når nu i gerne vil genbruge så meget som muligt mellem de to sites, synes jeg helt seriøst i bare skal tage designet på ing.dk og skifte deres blå farve ud med version2's grønne farve, og lade det være det.

Det her nuværende vil helt klart få mig til at gå andre steder hen som f.eks computerworld istedet.

Det sagt kunne jeg bedre lide det gamle version2 layout, selv i forhold til det nye ing.dk layout.

69
12. august 2015 kl. 12:43

Og jeg føler virkeligt at det slet ikke er nok.

Jeg købte jo ikke en stor skærm for at folk skulle lave større websider, men for at én webside ikke skulle fylde det hele. Beklager, men jeg foretrækker afgjort det gamle.

Jeg går ud fra det er lavet til smartphones?

"Målet har været at gøre sitet mindre kompakt og gnidret."Jo mere kompakt og gnidret i kan gøre det, jo mere vil jeres grafiker nok græde, og jo mere glad bliver jeg.

68
12. august 2015 kl. 12:41

Jeg sad netop og tænkte på det samme. En brugerdemokratisk nyhedsplatform, ja tak.

67
12. august 2015 kl. 12:38

Det kunne være så fedt, hvis vi sammen var stærke nok til at lave vores IT-nyhedsplatform selv. Et nyt newz.dk eller lignende, hvor medlemmerne kan bidrage med kode, layout/themes, plugins, nyheder, artikler og det hele.

66
12. august 2015 kl. 12:25

Tak for jeres kommentarer II

Selv tak. Men jeg er da lidt ked af, at i bare tager det som "kommentarer" ikke som konstruktiv kritik eller forbedringsforslag.

Hver eneste punkt i opremsningen bliver jo besvaret med noget, der nærmest kan oversættes til: "Det kan godt være, men vi synes, det er perfekt som det er nu".

Det var en ret arrogant smøre, synes jeg, og det er jo jeres ret at mene det. men så skulle i nok i indlægget have skrevet, at i ikke har tænkt jer at ændre på det, så folk ikke spiler tid på at komme med feedback.

65
12. august 2015 kl. 12:25

Det kan ikke have sin rigtighed at vi skal bruge Stylish for at kunne holde ud at se på dette markværk. Fyr den designer, spol tilbage til gamle UI.

Ses om en uge...

64
12. august 2015 kl. 12:20

Well, så er man vist færdig med at læse Version 2. Der er vist ikke nogen grund til, at remse alle problemerne op eftersom de fleste andre i tråden allerede har gjort det.

Det kan siges meget kort: "Det' en ommer!"

63
12. august 2015 kl. 12:05

V2, kunne I ikke bare havde sparet tid ved at skrive "Vi er ligeglade, vi har betalt for et nyt design, og vi laver ikke om på det uanset hvad I siger, og hvis I siger noget, så er det alligevel forkert."?

"Stor skrift • Den store skriftstørrelse hænger sammen med det responsive. Store skriftstørrelser fører til store links, der er lette at ramme på tablet og mobil, som, ifølge Google Analytics, udgør 33 procent af sidevisninger."

Så derfor lad os ignorere fakta: at 67 procent IKKE bruger tablet og mobil. Hm.

Sidste gang jeg så fornægtelse i denne grad var da Schlüter udtalte de berømte ord i Tamilsagen: "Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet.".

61
12. august 2015 kl. 11:46

Den store skriftstørrelse hænger sammen med det responsive...

Sikke noget vrøvl, det er da kun et spørgsmål om at definere skriftstørrelsen for viewporten i CSS.

Vi er rigtig godt tilfredse med valget af font til rubrikker...

Læs: vi vil ikke lytte.

Dette øger også læsbarheden.

Man skal passe på med postulater, når hovedparten er uenige.

Vi er godt tilfredse med valget af farvepalette

Læs: vi vil ikke lytte.

Og hvorfor er svar knappen til en kommentar placeret øverst, det er ulogisk hvis man vil citere, at man først mærker op, og så skal man scrolle op for at svare.

59
Redaktionschef -
12. august 2015 kl. 11:33
Redaktionschef

Kære brugere af version2

Igen tak for jeres kommentarer. Det er afgørende for et læserdrevent medie som version2, at vi har engagerede brugere.

Vi læser nøje, alt hvad I skriver og drøfter jeres kommentarer intensivt i teamet bag relanceringen, som består af digitale udviklere, designere, redaktører og kommercielt ansvarlige.

Nedenfor har jeg som redaktør samlet teamets svar på indvendinger til især de designmæssige ændringer af sitet.

Meget whitespace• Målet har været at gøre sitet mindre kompakt og gnidret. Derfor har vi har åbnet det op og givet mere luft. Vi vil tage det med i overvejelserne, om der måske kunne skrues en smule ned igen.

• Designmæssigt har vi også arbejdet ud fra en filosofi, der hedder, at brugere ikke har noget imod at scrolle.

• Det er en generel filosofi, man finder alle steder på nettet. Apple, Berlingske, Politiken og mange flere følger den.

• I sidste ende øger det læsbarheden, hvis brugt rigtigt.

Stor skrift• Den store skriftstørrelse hænger sammen med det responsive. Store skriftstørrelser fører til store links, der er lette at ramme på tablet og mobil, som, ifølge Google Analytics, udgør 33 procent af sidevisninger.

• Vi er rigtig godt tilfredse med valget af font til rubrikker, som vi synes har en genkendelig karakter, og samtidig er let læselig. Samtidig letter forskel i skriftstørrelser navigationen.

• Dette øger også læsbarheden.

Nye funktioner• Det helt centrale er muligheden for nye funktioner.

• Der er pt. to interessante foreslag fra brugerne, som vi vil overveje snarest:

 • Tidsstempel på kommentarboblerne.
 • Notifikationer a la Facebook for kommentartråde man følger.
 • Og flere følger.....

Farver• Vi er godt tilfredse med valget af farvepalette. Det er version2´s farver, og giver genkendelighed og karakter. Den grønne farve er blevet mere klart græsgrøn og ikke så gulliggrøn.

Cookies• Vi har reduceret mængden af trackers ved at fjerne AddThis som Social Media deler.

Med venlig hilsen Henning Mølsted redaktør version2

58
12. august 2015 kl. 11:31

Brugen af floating menubar er så afgjort et uvæsen - hvis man benytter siden på en skærm med "Hollywood" format, så mistes konstant rigtig meget kostbar vertikal plads (1366 x 768 er det ultimativt værste).

Det hurtige overblik på forsiden (der i øvrigt er alt, alt for stor - hvor mange orker at scrolle mere end halvvejs ned?) er totalt væk - først efter at have scrollet ned forbi en masse tomplads og de tre faste artikler finder man en række kæmpe overskrifter, men uden manchet - er det i naiv forhåbning om at man gider at klikke sig ind på alle artikler for at finde ud af at indhold i vanlig stil ikke matcher overskrift?

Hvad er artikler, og hvad er almindelig spildplads?

Man kan slet ikke finde ældre artikler (i fald man kan, så er det skjult nede hos leoparden i kælderen).

Drop mest læste og mest debatterede, det eneste der er interessant er om der er kommet nye kommentarer.

Hvorfor kan man i 2015 ikke have et ordentligt kommentarsystem der tillader ordentlig editering, ala TinyMCE eller CKEditor?

Ligesom man ikke kan finde ældre artikler, hvordan finder man så ældre debatindlæg?

Kan man overhovedet foretage søgning?

Og så er der alt det med de klodsede fonte og andet plidder-pladder som andre debattører allerede har nævnt.

Den eneste trøst er at CW er endnu mere elendig - det er en ommer V2.

56
12. august 2015 kl. 11:23

Mor var nemlig både sur og skuffet over V2s design i går. Det er jeg for den sags skyld stadig, men...

 • Den gule farve i links, icons etc er ikke særligt læsevenlig. Der mangler kontrast.
 • Manglende ramme/bedre kontrast mellem baggrund og indlæg i kommentar-tråde.
 • Hvad med at lægge de langtidsholdbare nyheder og den store grafik ud i siden? I approprierer skærmplads mere intensivt end en gruppe sure autonome approprierer Nørrebrogade.
 • Padding... for pokker V2 - folk kan zoome ud på deres mobil. Men det er altså med til at gøre det mere uoverskueligt, fordi det virker som om tingene er drysset tilfældigt ud over siden.
 • Generelt mangler der kontrast og afgrænsning af tekst/artikler hvilket bidrager til det rodede, uoverskuelige indtryk.
 • Kig på Politiken.dk. Ja, I ved, konkurrenten, som gentagne gange har fået priser for deres site, fordi det både er læsevenligt og smukt. De har et smalt design, men det er alligevel særdeles nemt at finde rundt i.
 • Verdana. Eller en anden læse/skrivevenlig font. Ja, jeg kan kode mig ud af problemet, men kom nu, V2, det kan altså gøres bedre end det spindelvæv I har smidt ind.
54
12. august 2015 kl. 11:16

Menuen, der bliver hængende

For nu at at få hele paletten med, så synes jeg faktisk ,at det er meget rart, at menu-linien bliver hængende.

Men jeg kom til at tænke på en anden ting fra mobilsitet, som vist også er nævnt ovenfor: Det er alt for langt imellem artiklen og de tilhørende kommentarer. På min Lumia 930 er der næsten tre skærmlængder fra artikel til kommentarer.

Og: en manglende ting på også jeres gamle site var en "Go to top"-knap. Specielt for artikler med mange kommentarer scroller man rigtigt meget, og det kunne være rart med sådan en knap på mobil-sitet.

53
Redaktionschef -
12. august 2015 kl. 11:07
Redaktionschef

Kære Martin Kirk

Tak for dine kommentarer til vores nye site. Og tak også for at du har deltaget som tester i vores lukkede launch.

Vi har læst alle dine kommentarer i testforløbet og har reageret på flere af de kommentarer, som du har sendt:

• "Følg emne" knappen er flyttet. • "Tilføj kommentar"-knap er fjernet. • Begrænsning af whitespace i højre side af kommentarerne er teknisk set meget besværligt, men vi undersøger, om og hvordan vi kan implementere forslaget.

Med venlig hilsen

Henning Mølsted, redaktør, Version2

51
12. august 2015 kl. 10:51

Har kun læst denne artikel med kommentarer og jeg har allerede ondt i nakken. Men det er jo min fejl, for jeg bruger briller og læser på en gammeldags pc med 21" skærm landscape format.

føler presset fra alle sider om at jeg også skal falde til Pad'en.

50
12. august 2015 kl. 10:39

Jeg er godt nok ikke særlig glad for det nye design - meget af det kan være smag og behag (jeg bryder mig fx ikke om, at de 3 top-artikler er der og slet ikke, at de skal fylde næsten halvdelen af forsiden).

Men helt objektivt set er der to ting, der er så dårlige ved det nye design, at det vil få mig til at bruge siden mindre:

 1. Mængden af spildplads: Menuen, der bliver hængende, kæmpemæssige overskrifter, luft mellem artikler. Jeg sidder ved en 27"-skærm og i kan kun få plads til ganske få artikler inden jeg skal scrolle. Så er der altså noget galt.

 2. Den nye font. Den har altså en meget, meget lav læsbarhed.

Jeg er vant til at tilpasse lidt på, hvordan websider, jeg ofte bruger, bliver vist i min browser. Men det kræver et bare nogenlunde overskueligt og læseligt udgangspunkt...

49
12. august 2015 kl. 10:32

Billedtekst, f.eks. i http://www.version2.dk/blog/default-kryptering-318026, står uden for p-tags og burde nok styles lidt anderledes -- lige nu ligner det brødteksten.

Det er ikke muligt at skifte email på sin konto. Når man taster sin mail ind bliver man afkrævet password, men knappen man skal trykke på hedder "Skift adgangskode" og viderestiller til en forkert side.

Derudover: kan I ikke lave "Gennemse"-featuren dynamisk så den ikke reloader hele siden?

48
12. august 2015 kl. 09:56

Hvad var det det gamle design fejlede, siden der skulle opgraderes til noget nyt?

47
12. august 2015 kl. 09:55

Kære Henning,

Jeg vil på intet tidspunkt bede jer om at holde op med at være journalister. Jeg vil dog bede jer justere præsentationslaget (hjemmesiden version2.dk) til at præsentere data for brugerne på en nem, overskuelig og optimeret måde.

Hvis jeg skriver nogle fine artikler, som du/I læser og er glade for, så skal/bør jeg ikke samtidig lave en jungle af forvirrende ting, som ødelægger jeres oplevelse. Brugerne er her for at læse artiklerne. I kunne faktisk bare lave en simpel liste med artikler og deres thumbnails, som I havde med det gamle mobile website - det var jeg faktisk rigtig glad for, for det leverede varen på en nem og overskuelig måde, uden fancy dikkedarer. Faktisk kunne jeg lide det så meget, at jeg fakede ("forfalskede", kan man vel kalde det) min browser til at lade som om, at den var på en mobil enhed, for at få den mobile udgave af sitet, hvilket var listen uden junk.

Angående Top 3: Jeg ved ikke helt hvad jeres definition af "langtidsholdbare" er, men Google/Alphabet nyheden fik kun lov til at stå i toppen i 1 - 2 dage (muligvis pga. overgangen til nyt design), hvilket ikke umiddelbart er "langtidsholdbar". Nu er der 3 nye artikler og vi ved ikke hvor længe disse vil blive hængende.

En dødssynd med hensyn til hjemmesider, er at pille (flytte rundt) på navigationen. Hvis jeg vænner mig til, at jeg hurtigt kan få adgang til Google/Alphabet artiklen fra Top 3, og denne så forsvinder (bliver erstattet af 3 andre nyheder), så bliver jeg altså en lille smule forvirret og knotten, fordi jeg nu skal til at finde ud af, hvor jeg kan finde artiklen (jeg er ikke dum, så jeg kigger naturligvis i artikelstrømmen).

I stedet vil jeg foretrække at Google/Alphabet artiklen kun er i listen over artikler, med mindre at jeg kan få lov til at pinne artiklen i min QuickLinks boks. Alternativt kan man have artiklen i Top 3, som almindelig artikel, og ikke en "langtidsholdbar" artikel. På den måde fanger den mit blik, når jeg kommer ind på siden, men jeg er samtidigt opmærksom på at den højst sandsynligt forsvinder om en halv time, når nye artikler kommer ind på sitet, selv om det er low-level artikler (dvs. vægtet lavt). By the way, jeg checker version2.dk flere gange dagligt.

Inden længe vil Top 3 elementerne blive betragtet som et reklamebanner, og så ser folk dem ikke længere (banner-blindhed). Jeg ved ikke hvor meget krudt I bruger på at undersøge og vægte disse Top 3, men jeg er bange for at det er spild af tid.

46
12. august 2015 kl. 09:45

Jeg synes faktisk, at mobil-sitet er rigtigt lækkert. Jeg forstår dog ikke helt mængden af whitespace i toppen.

http://imgur.com/qUOclrO

Og så undrer jeg mig over, den horizontale liste over blogindlæg indikerer mulighed for at swipe imellem indlæggene - men det virker ikke uden at klikke på pilene. Det ville ellers have været lækkert.

http://imgur.com/ZKxUgVO

Men lækkert mobilsite :-)

PS: Jeg har testet via Windows Phone (Lumia 930)

44
12. august 2015 kl. 09:28

Jeg er enig i, at V2's nye design er langt fra optimalt. Tungt og klodset med en masse pixelspild. Og det undre egentlig at det er blevet så dårligt - netop dagblade og pressen generelt har været blandt bedre til at lave gode og funktionelle web-designs, netop fordi det er LÆSERE man appellerer til. Jeg undrer mig især over hvor ufærdig designet er.

Klikker man på "WHITEPAPERS" øverst, kommer man tilsyneladende til det gamle design, hmm. Og "KURSER" havner på noget det ligner en IFrame fra en anden udbyder.

Klikker man på "BLOGS", får man en liste, hvoraf den enkelte bloggers fagområde fremgår (fremhævet med en fed sort baggrund). Fair nok, men kategorierne matcher ikke artiklernes, så når man klikker på "Offentlig IT" under Poul-Henning, får man en anden liste end den man får via top-menuens "OFFENTLIG IT". Så vi taler altså om to forskellige kategorisering af artikler, som bare hedder det samme.

Topmenuen "IT-JOB" er en ekstern link. Fair nok, selv om nogen sikker bliver lidt overraskede - måske man så - når man nu indlejrer de øvrige i det nye design, overveje at gøre det samme med Jobfinder - bare et forslag. (Problemet er, at linker FORSIDE i Jobfinder ikke bringer mig tilbage til V2, men til Jobfinders forside. Dumt design, hvis man gerne vil holde på læserne.). Samme gælder hvis man klikker på et af linkene længere nede på siden under "Nyeste job" (som altså åbenbart ikke er det samme som den nyeste IT JOB - listerne er i hvert fald forskellige, men det er vel ok, eller).

Så der er altså meget mere end det klodsede design at tage fat på.

43
12. august 2015 kl. 01:45

Men absurdo dårligt font valg...

Yt Pl Mj Ti Ts Po Pi

Er det en særdesignet font hvor der ikke er betalt nok til designer til at implementere fonten helt ? Synes karakterplaceringen er helt i skoven og forstyrende for læseoplevelsen...

Små bogstaver der er højere end de store store bogstaver (T P I) men kun nogen af dem ?

Ja den er karakteristisk men det er ikke på en god måde... og kunne i ikke nøjes med 1 tracker ? hvorfor skal i ha 6 trackere ? hader det lort der gør loadtiden langsom og tracker alt om alle...

Loadtid er på en 10 mbit forbindelse med 30 ms latency er 6-7 sekunder !!! Sigt efter ET sekund. Med det mix af tekst og billeder i har burde den ligge under 500 ms. De restederende 5500-6500 ms er fucking spild af min forbindelse og batteri.

Gør noget faktisk nyskabende HOLD OP MED AT TRACKE OS med unødigt javascript og andet crap !!!

41
12. august 2015 kl. 00:23

Hvis testerne har rejst disse fejl (mere eller mindre), er det V2 der skal have tæskene.. Men det er det vel under alle omstændigheder.. :-)

Åh jeg synes da jeg har rejst alle problemerne, da de startede testen... men kan ik' se at noget af det er rettet. Jeg skrev følgende 6. juli og fik aldrig svar:

Hej med jer,</p>
<p>Godt at I arbejder på et nyt version2, håber også at det tager
udgangspunkt i brugernes udtrykte ønsker?</p>
<p><strong>Det er dejligt at blive inddraget, men det ligner også, at det er meget
sent i processen.</strong></p>
<p>Jeg vil gerne komme med følgende inputs, kanske at de er fundamentalt
brydende med de tanker, I allerede har gjort jer:</p>
<ol><li>
<p>version2.dk bruges mange gange dagligt af profesionelle
nyhedsjunkies. Det er ubeskriveligt vigtigt, at den er overskuelig og
præsenterer nyhederne i enkle nyhedsstrømme. De 3 fokus-artikler
fungerer derfor slet ikke. Når man kommer ind på version2.dk skal det
allerførste man ser være "seneste nyt". I det hele taget ser det ud som
om, at "responsivt" layout har fået så meget opmærksomhed, at man har
glemt almindelige hensyn til udnyttelse af pladsen på skærmen.. det nye
site bruger 3x så meget plads på de samme ting, som på det gamle site er
"above the folds" (ved godt det er et gammeldags udtryk).</p>
</li>
<li>
<p>Alle marginer på siden gør den rodet, fordi de ikke overholder
gestalt-lovende, dvs. lovende om visuelle tilhørsforhold. Det må
virkelig gerne kigges efter af en designer!!!</p>
</li>
<li>
<p>GODT! Whitepapers er flyttet langt ned.</p>
</li>
</ol><p>Vh
Benjamin

39
Redaktionschef -
11. august 2015 kl. 22:32
Redaktionschef

Kære Milos Game

Tak for dine kommentarer.

Du nævner, at det vil kunne ske, at du ikke er enig i vores prioriteringer i Top-3 sektionen i toppen.

Enhver journalist bør være helt på det rene med, at læserne ikke altid er enige i vores prioriteringer. Og dem foretager vi i øvrigt mange af hver dag: bl.a. prioritering af hvilke af dagens mange hundrede it-nyheder, som vi vil bringe på Version2, hvad vi blot vil skrive citathistorier på, hvad vi vil hente kilder ind på selv, hvad vi vil skrive kommentarer på, hvad vi vil slå op på sociale medier og altså også, hvad vi vil topprioritere - fuldstændig som forsiden på en trykt avis.

Udvælgelse, behandling og prioritering er en basal del af det journalistiske metier. På alle medier.

Men vi er til enhver tid klar til at gå i dialog med jer brugere og læsere om, hvorfor vi har valgt at prioritere som vi gør. Og jeres indspark til, hvad I synes er væsentligt og uvæsentligt, er vigtig viden for os. Det er jo for jer, at vi er sat i verden.

Med venlig hilsen

Henning Mølsted redaktør, Version2

38
11. august 2015 kl. 22:11

Som redaktør håber jeg, at vores funktion med at kunne prioritere tre 'langtidsholdbare' artikler i toppen giver mening for jer. Men også vores mission med at bringe jeres vurderinger og viden mere til torvs, håber jeg, at I vil tage godt imod.

Det virker som om denne feature er en af de vigtigste for jer, men måske ikke blandt de vigtige ting for brugerne.

For mig er det vigtige, at kunne se hvilke artikler der er kommet siden sidst jeg har været på siden. Altså listen over artikler, i kronologisk rækkefølge, hvor jeg har mulighed for at se mere end bare de 9 artikler, der nu vises på forsiden.

Hvordan skal jeg ellers kunne se de nyeste artikler fra igår, hvis jeg ikke fik tjekket der? Eller hvordan finder jeg den artikkel, jeg læste for et par dage siden, men jeg ikke kan huske hvad hedder? Det kunne jeg meget nemt før, ved bare at gå ned ad listen, til jeg fandt den.

Det med at bringe vurderinger og viden mere til tovs, synes jeg ikke rigtigt har noget med designet at gøre.

37
11. august 2015 kl. 21:33

Virkeligt irriterende design. Ikke nok med at man skal scrolle for at komme forbi de uforståeligt store grafiske elementer, men som de fleste andre har konstateret, så er det hele generelt præget af pixelspild og whitespace. Eller greyspace, rettere, i det statiske bannermenu. Ikke skærm-og-laveste-antal-klik-venligt på nogen måde. Er forfærdeligt at finde rundt i, både på laptop, desktop og mobil. Den ros skal I have, V2, det er lige ubrugeligt alle steder. Bravo.

Det er næsten som Rejsekortet herinde nu: umuligt at finde hoved og hale i, man bliver beluret uanset hvor man bevæger sig hen, og det er udpræget designet til kunden, og ikke til brugerne. Nå, i det mindste er det gratis. Hvis man med gratis mener "hej du, vi smider lige 14 tracking cookies på din computer så vi kan sælge dine oplysninger".

36
11. august 2015 kl. 20:33

Selve kommentartrådene er fine, bare man zoomer langt nok ud. Men der er utroligt meget især vertikalt spildplads. Hvilket er særligt træls når man sidder med en skærm i widescreen format. Som bruger der altid har autohide på startmenu og navigationsmenu i browseren. Er det virkeligt træls at topmenuen bliver stående i toppen og fylder ~3 gange startmenuen. Man kan for ... finde Home knappen hvis man vil hurtigt op i toppen af siden.

En anden ting der for mig fylder er cookie advarslen. Af princip klikker jeg ikke ok på den så den står og fylder: I skriver at i via den deler statistik med trediepart, det er bare en no-go i min verden ( og blokeres så vidt muligt ). Hvor svært er det at holde indhold og behandling af trafikdata for jer selv? ( alt indhold hostet og behandlet på egen server ) Ja det kan være reklamerne bliver lidt mindre målrettede. Men jeres brugeres privatliv burde have en højere prioritet.

Hvad bruges cookies til på version2.dk?
Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere samt oplysninger om køn, alder, geografi og interesser på vores brugere for at tilpasse indhold og annoncering herefter.</p>
<ul><li>Gemius (trafikmåling)
Websites anvender cookies fra Gemius, der registrerer internetbrug på markedsniveau og på tværs af forskellige websites. Målingen overholder al lovgivning på området herunder persondataloven, ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice, og videregiver ikke oplysninger om de enkelte personers internetadfærd, men kun i samlet form. Se f.eks. fdim.dk/statistik</li>
</ul><p>Gemius registrerer ikke personoplysninger, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilladelse hertil, hvilket sker i forbindelse med udfyldelse af spørgeskemaer. Læs mere om persondata i Gemius Audience.</p>
<p>Du kan fravælge at indgå i Gemius målingen her: <a href="http://optout.hit.gemius.pl/removeDK.php">http://optout.hit.gemius.pl/r…;
<ul><li>Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.</li>
</ul><p>Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: <a href="http://tools.google.com/dlpage/gaoptout">http://tools.google.com/dlpage…;
<ul><li>
<p>Chartbeat (trafikmåling)
Version2.dk benytter Chartbeat til at måle realtime-trafik. Læs mere på <a href="http://chartbeat.com/privacy/">http://chartbeat.com/privacy/</a></p&gt;
</li>
<li>
<p>Annoncenetværk
Version2.dk anvender følgende annoncenetværk:</p>
<p>Open Ad Exchange
Adquota</p>
</li>
</ul><p>Det er muligt at fravælge, at du indgår i en række annoncenetværk, der deler oplysninger på tværs af forskellige netværk. Du kan finde listen her: <a href="http://minecookies.org/fravalg">http://minecookies.org/fravalg</a></p&gt;
<ul><li>
<p>Emediate (annonceafvikling)
Version2.dk benytter Emediate til at håndtere visning af annoncer. Du kan læse mere om Emediate og fravælge cookies her: <a href="http://classroom.emediate.com/doku.php?id=faq:emediate_privacy_policy">…;
</li>
<li>
<p>Realtime Targeting (annoncering)
Version2.dk benytter Realtime Targeting til at levere annoncer baseret på adfærd.</p>
</li>
<li>
<p>Facebook, Twitter & Google+ (social deling)
Version2.dk benytter widgets fra sociale tjenester som Facebook, Twitter, Google+ og Addthis til at gøre deling og anbefaling af indhold muligt. Disse widgets vil i flere tilfælde også sætte egne cookies.</p>
</li>
<li>
<p>Andre
Der kan desuden blive sat flere cookies, da de ovenstående kan have indgået aftaler med andre samarbejdspartnere, hvis cookies også bliver sat.

35
11. august 2015 kl. 20:31

Jeg mener, at de enkelte indlæg, hvor der findes en kommentar, skulle angive dato og tid for seneste kommentar. Som det er nu, har jeg ikke en kinamands chance for at gennemskue, hvorvidt en artikel har genereret en ny kommentar, siden jeg sidst var på besøg. Det er udmærket, at antallet af kommentarer til en artikel er angivet, men personligt kan jeg ikke bruge denne oplysning til noget, da jeg ikke husker antallet af kommentarer til en artikel fra sidste gang, jeg var på besøg, så derfor: tidsstempel for seneste kommentar til en artikel, som på det gamle version2.

34
11. august 2015 kl. 20:08

På jeres gamle site nåede i lige at lave en version hvor artikel-billedet var med...

det er lidt lala at have et billede i RSS og forskellige steder hvor i linker til artiklen, men når man kommer frem er der intet billede.

kommer det med igen ?

nogle gange giver det jo noget identitet til artiklen at der er et billede - enkelte gange et billede direkte fra kilden !!

33
11. august 2015 kl. 19:05

Pæne farver og en afdæmpet, seriøs stil. Teksten i læsevenligt sort på hvidt. Der er meget jeg godt kan lide.

Det er bare skæmmet af helt ekstremt vertikalt pladsspild. De kæmpestore egenreklamer øverst har ingen funktion når man som jeg læser v2 fra et RSS feed. Der er et kæmpestort hvidt felt (250 pixels!) over artikeloverskriften. Indholdet, substansen, grunden til at jeg åbner siden, begynder på min skærm først 660 pixels nede. Egenreklamerne under artiklen er lige så formålsløse som dem øverst (igen, RSS feed), men mindre generende.

Imellem elementerne i selve artiklen er der igen for meget whitespace. Fx lige under overskriften, hvor 20-30 pixels ingenting med fordel kunne trimmes væk uden at det blev grimmere, tværtimod.

32
11. august 2015 kl. 18:36

Det ville egentligt være fedt hvis I lavede en offentlig to-do liste, dvs. bugtracking, så man kan se hvad brugerne allerede har fejlmeldt, forslag, hvad I er i gang med/skal i gang med at implementere, osv.

Jeg har tidligere set et bugtracking site, hvor brugerne kunne stemme om hvilke ting (fejlmelding, forslag osv) skulle fikset først (eller prioriteres).

Hvis jeg kommer i tanke om sitet, skriver jeg det her - andre brugere er naturligvis velkommen til at komme med bud.

31
11. august 2015 kl. 17:50

Problemet med "..hvilke historier vi mener.." er at I muligvis ikke har de samme holdninger som vi/jeg, og så bliver artiklerne værdiløse og fylder uden grund (og kan være til gene).

Det mindste I kan gøre, er at give os mulighed for at slå dem fra via profilen eller via cookies (som minimum sessions).

Og så må I meget gerne indføre QuickLinks boksen jeg omtalte, hvor vi brugere selv kan pinne links.

29
11. august 2015 kl. 17:36

Kære Henning Møller,

Da du nævner "funktion med at kunne prioritere tre 'langtidsholdbare' artikler i toppen" flere gange, antager jeg at den funktion betyder meget for dig/jer. Jeg kan dog ikke helt se pointen med den og håber ikke at den har kostet mange timers arbejde (som jo er penge). Hvis det er meningen at vi selv skal kunne "pinne" artikler (sætte dem permanent fast i toppen), så vil jeg foretrække en lille boks med almindelige tekst-links og evt. små thumbnails.

28
11. august 2015 kl. 17:31

Modsat de fleste her, er mit umiddelbare indtryk (på mobilen) godt, med en enkel undtagelse: Debattråden er gæmt væk under en masse annoncer. Det arbejder lidt imod slogannet om at version2's >>brugeres holdning er særdeles vigtig for sitet<<

Ryk debatten op som det første efter artiklen, og gør verden lidt bedre :)

27
Redaktionschef -
11. august 2015 kl. 17:26
Redaktionschef

Prioriteringen af de tre historier i toppen af sitet er redaktionens - netop for at vi kan signalere, hvilke historier vi mener har en større tyngde og længere holdbarhed i forhold til nyhedslisten.

Vh. Henning Mølsted

25
11. august 2015 kl. 17:20

Som redaktør håber jeg, at vores funktion med at kunne prioritere tre 'langtidsholdbare' artikler i toppen giver mening for jer.

what.. kan man selv styre hvad der kommer deroppe ? (har fjernet elementet fordi det bare roder)

Kunne i ikke lave noget notifikation ligesom SteamCommunity og Facebook hvor man nemt kan se om folk har kommenteret videre på noget man selv har kommenteret på ?

Jeres gamle metode med Emails er lidt gammeldags (men sikkert fin til nogle typer brugere)

24
11. august 2015 kl. 17:12

Apropos logget ind - hvor logger man ud

23
Redaktionschef -
11. august 2015 kl. 17:10
Redaktionschef

Kære brugere

Tak for jeres konstruktive kommentarer til vores nye site.

Det er meget vigtigt for os at blive klogere på, hvordan Version2's brugere oplever nye funktioner og nyt design. Vi læser nøje, hvad I skriver og er i fuld gang med at rette op på nogle af de fejl og mangler, der uvægerligt vil opstå, når man launcher et nyt site.

Først og fremmest giver vores nye tekniske platformsmodul fremadrettet mulighed for en nemmere justering af funktioner og design. Derfor vil vi naturligvis også se på, om der er elementer på designsiden - f.eks. med luft, størrelse på elementer mv. og som I er inde på - som vi skal ændre i forlængelse af indhøstede erfaringer.

Som redaktør håber jeg, at vores funktion med at kunne prioritere tre 'langtidsholdbare' artikler i toppen giver mening for jer. Men også vores mission med at bringe jeres vurderinger og viden mere til torvs, håber jeg, at I vil tage godt imod.

Med venlig hilsen

Henning Mølsted redaktør

22
11. august 2015 kl. 17:07

Hvis det er ikke bliver gjort noget med dette enorm tunge, at elementer er stor gør at siden virker tung, så er der overvejende stor sandsynlighed for version2 helet vil blive fravalgt.

21
11. august 2015 kl. 17:06

Har ikke fundet ud af om jeg er logget ind, så poster lige for at se om jeg er det.

Troet min browser var gået i ged, eller have ændret i noget jeg ikke skulle pille ved.
Kan nu godt lide det, sådan 80 agtigt, selv om det er lidt svært at læse og overskue. Men det kommer nok, hvis man når at vende sig til det, inden man bliver træt. Hvis man gider at roden med block script, kan men vel fjerne de meste irriterende påhit. Kender ikke (mange) andre steder, hvor de tror at reklame og flash video midt i indholds teksten, er et most, og mener at det giver flere klik eller læsere.

20
11. august 2015 kl. 17:02

De har nok bare ikke kunnet nå at rette alle de ting som kom ind, men har fokuseret på at alle features virker som de skal.

Nu hvor sitet endeligt er kommet ud kan de fokusere på at rette ting (gætter jeg på)

nogle gange skal man bare smide lorten ud i hovedet på folk så man kan se hvad de kan lide og ikke kan lide.

ex. Microsoft fik jo 240 millioner kommentarer på hvad der var galt med deres Windows 8 startskærm og hvad der kunne laves bedre - det havde de ikke fået hvis de bare lavede en Win7 startmenu...

19
11. august 2015 kl. 17:00

Jeg vil så til gengæld rose jer for den nye typografi. Den er væsentligt bedre end den gamle i default/100% skalering, og især kommentarsporet er nu læsbart for alle over 25, og har samme font-størrelse som artikel teksten, hvilket signalerer at indholdet af kommentarerne også er af værdi. Dette skrevet på min 27" desktop-skærm. Udemærket!

18
11. august 2015 kl. 16:50

Martin Kirk, så har du gjort hvad du kunne :-) Lige det scenarie var desværre ikke med i mit indlæg. Det beklager jeg.

Hvis testerne har rejst disse fejl (mere eller mindre), er det V2 der skal have tæskene.. Men det er det vel under alle omstændigheder.. :-) Lidt noget møj at have testere og så ikke lytte til dem og implementere rettelserne.

15
11. august 2015 kl. 16:32

Jeres kommentar-spor har pænt meget whitespace til højre..

har i planer om at tillade at der skrives i tråde ? Der kunne jo fint være plads til 4-5 indentations, hvorved folk kan diskutere meget bedre.

14
11. august 2015 kl. 16:27

Der skal godt nok scrolles meget nu pga. den megen luft mellem elementerne og den markant større skrifttype. Rent visuelt og navigationsmæssigt betragtet er dette ikke nogen gevinst for laptop/desktop brugerne - og det er dér jeg primært bruger Version2. "Klodset" er også min korte kommentar - især kommentarerne er unødigt store.

Jeg mener ikke, at det er oplagt at skrive debatindlæg på en smartphone, og en tablet er ikke aktuelt for mig. Men hvis jeres statistik viser, at de fleste debatindlæg på V2 er skrevet på iOS eller Android enheder, giver det mening - men ellers forstår jeg ikke valget af layout.

13
11. august 2015 kl. 16:27

Hvem dælen har testet sitet og hvad har de testet det på?

Jeg betragter det nuværende site, det nogen kalder "den nye/endelige udgave", som det egentlige test-site vi skal tage stilling til.

Hvis I seriøst har haft mange læsere til at teste sitet, så er der et eller andet galt.. Enten med testerne eller kommunikationen.

Jeg håber at de rettelser der kommer i denne tråd bliver betragtet som faktiske fejlrapporter og bliver implementeret, i stedet for bare at blive ignoreret.

Ellers må en eller anden lige lave en "screen scraper", der fjerner al den skrammel V2 har lagt ind, og giver os en ren, simpel og brugbar udgave af V2.

11
11. august 2015 kl. 16:03

Overordnet set kan jeg godt li' det nye layout, det er rimeligt opfriskende. Jeg forstår dog ikke helt hvorfor menuen skal følge med når man scroller og bruge 10% af ens viewport på det. Og så forstår jeg ikke at cirka 60-70% af ens viewport skal bruges på logo/menu/blank område, når man kigger i toppen af en artikel.

Ellers synes jeg faktisk det er godt gået. Personligt er fonten også fin på min skærm.

10
11. august 2015 kl. 15:50

http://i.imgur.com/BGgdslB.png

Font: Verdana H1: 25px H2: 17px H3: 16px .n-teaser: 20px

Jeres Fixed-Header har også problemer med responsiveness.. den ved ikke helt hvad den vil !?

Men ellers er elementer på siden bare motherfucker store... så de skal skrumpes

9
11. august 2015 kl. 15:45

Kan kun tilslutte mig ovenstående kommentarer om at designet desværre er blevet ret forvirrende og klodset. Man tænker... hvad handler det her sted om?

Designet er tydeligt overvejende tiltænkt staveplader (iPads o.lign.) med smalle skærme og hvor der skal trykkes med store tykke fingre på links. Det virker klodset for for folk med en rigtig computer, mus og stor skærm. Det ærgrer mig at man nu afskriver os med desktops.

PS. Er det bare mig, eller er version2.dk også blevet en del langsommere at indlæse og bevæge sig rundt på?

8
11. august 2015 kl. 15:40

Jeres fuldstændige sindssyg brug af font-type og font-størrelser gør siden fuldstændig ubrugelig.

Brug dog en font som er optimeret til digital læsning som fx Verdana (Sans-Serif varianter)

og sæt en grænse for spændet imellem minimum og maksimum størrelse som er rimelig - i tæsker bogstaveligt talt mine øjne med det her helvede.

7
11. august 2015 kl. 15:29

Må sige at med det nye layout, kommer jeg ikke til at bruge Version 2 så meget.

Med det gamle layout kunne man gå på forsiden og umiddelbart uden at scrolle overskue de nyeste kommentarer (i siden) og nyheder (øverst og i midten)

Nu skal jeg så scrolle ned for at kunne det samme som jeg kunne uden scroll før - og så kender jeg mig selv godt nok til at vide at så bliver siden bare fravalgt - har bare ikke behov for at få det hele blæst op, når man sidder med en 22" skærm.

5
11. august 2015 kl. 15:19

Det er tæt på umuligt at følge med i hvem der skriver hvornår i kommentarsporet når der ikke er nogen avatar.

Kan i ikke bare bruge Gravatar ? så behøver i ikke engang at lave noget administration.

4
11. august 2015 kl. 15:04

Det er pænt. Men hvis Jobfinderrammerne enten skaleres ned eller flyttes ned under kommentarsporet, når siden vises i en ikke-desktop mode, vil det også være brugervenligt.

3
11. august 2015 kl. 14:47

Som der står i titlen, så er det nye design skod - men læs videre.

Man har villet lave noget lækkert, men ender med noget der fylder for meget og er forvirrende pga. alt for meget grafik. Det nye design er lavet til PC'er med store skærme og er ganske forfærdeligt på mobil (skriver fra mobilen nu).

Der er alt for langt (afstand) fra selve artiklen og til kommentar sektionen, hvilket garanteret skyldes at en eller anden økonomi-bandit har bestemt at skylde Jobfinder, reklamer og andet skrammel ind mellem de to ting.

Det ville klart være bedre med mindre grafik, mindre font, mere tekst, mere indhold.

Jeg er bestemt ikke imponeret over det nye design, selv om det grafisk er pænt - giv mig simplicitet på mobilen!!

2
11. august 2015 kl. 14:42

men på en 32" desktop er det noget "bulky" layout !

1
11. august 2015 kl. 14:31

Der er kun de 9 seneste nyhedder/overskrifter på forsiden nu, og jeg kan ikke finde nogen vej frem til de ældre.

Ellers ser det ganske fint ud (selvom det tydeligt mest er optimeret i forhold til at se det på mobil). Jeg skal bare lige vænne mig til det.