Velkommen til det nye Version2 - nu på Drupal

16. juni 2011 kl. 11:5482
Vi har relanceret Version2 på nyt CMS - det betyder, at der vil være lidt byggerod de næste par dage, mens vi luger de værste fejl ud.
Artiklen er ældre end 30 dage

Knap fem år efter lanceringen af Version2 kan vi nu præsentere sitet på en ny platform med nyt design og en række nye muligheder.

I første omgang har vi over de næste par dage fokus på at luge de værste fejl væk, og få alle de nye teknologier, vi har taget i brug, til at spille sammen. For det er ikke bare websitet, vi relancerer, men også vores nyhedsbrev, jobsitet og den mobile udgave af Version2. Og alle sider bliver nu leveret ved hjælp af caching-teknologien Varnish udviklet af vores faste blogger Poul-Henning Kamp.

Mange af ændringerne har vi tidligere haft dialog med jer læsere om i en række blog-indlæg, men vi vil i de kommende par uger fortælle meget mere om det nye site, og hvad du kan få ud af det.

I mellemtiden skal du være meget velkommen til at komme med kommentarer i debatten herunder.

82 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
82
12. maj 2012 kl. 03:30

Nej hvor blev jeg glad da jeg "kom til" at trykke på linket "Mere debat". Det er jo nu næsten overskueligt :-) Hvor der før var en lang remse med de alle seneste indlæg, også indenfor samme tråd, er man nu gået tilbage til den visning som vistnok var den samme som før omlægningen. Ros og bravo.

Så mangler vi bare at få gjort noget ved hastigheden - den er meget ringe herovre i USA. Om det skyldes min Ubuntu/Chromium kombination ved jeg ikke. Men Ekstrabladet er nu den hurtigst loadende side !! (Og det vil I vel ikke have hængende på jer? :-)

Typisk højreklikker jeg på nyhederne en efter en for senere at læse de enkelte faner, og det tager rigtig lang tid førend den sidste fane er faldet til ro. Lavede lige en test med kun to faner: op til 20 sekunder og PCen er død så længe det varer.

Jeg har ikke undersøgt hvad der loades; men det er væsentligt mere en før.

Mvh. og god weekend, Claus

81
18. august 2011 kl. 11:31

I venstre kolonne på startsiden, kan man se de seneste kommentarer med tidsangivelse som f.eks. "8 minutter".

Ofte bliver linjen delt efter tallet, men inden tidsenheden, hvilket gør det lidt vanskeligere at overskue. Er det muligt at undgå dette? Det ville give et lidt pænere og mere overskueligt layout.

78
21. juni 2011 kl. 12:10

Der er blevet spurgt om det før.

Skal man gentilmelde sig nyhedsbrevet. Siden relanceringen af sitet har jeg ikke modtaget noget nyhedsbrev fra v2.

Iøvrigt. Prøv at tænke over det her: Forsiden: I stedet for en lang liste over artikler kan i lave kategorier, som i for eksempel viser under headeren opdelt i 3 vanrette kolonner. Benyt gerne bredden af skærmen, evt. via en checkboks i opsætningen for en bruger.

Endnu bedre kunne være at man som bruger der er logget ind i stor til kan tilpasse layoutet. I kan kalde det mit.version2.dk, f.eks.

79
21. juni 2011 kl. 12:46

Skal man gentilmelde sig nyhedsbrevet. Siden relanceringen af sitet har jeg ikke modtaget noget nyhedsbrev fra v2.

Nej, man skal ikke gentilmelde dig, så din mail-server afviser formentlig nyhedsbrevet, fordi det kommer fra ny afsender. Kan du ikke skrive til websupport@version2.dk med den e-mail-adresse, du modtager nyhedsbrevet på. Så skal jeg nok ligge kigge, om det bouncer og hvilken fejlbesked, vi får.

I forhold til dine andre kommentarer, så har vi på det nye Version2 gjort det muligt at følge de emner, som interesserer dig. Herefter kan du gå ind på "Mit Version2" via din personlige menu i toppen og se indhold inden for disse emner. Du har også dit eget RSS-feed med dette indhold, og vi planlægger også at gøre det muligt at modtage disse via e-mail.

Mvh Casper, Version2

77
21. juni 2011 kl. 10:29

Hvornår får vi links til debatindlæg for dem som ikke er blandt de seneste 10? Følger man kommentarer til en nyhed eller bolg og der kommet andre 10 indlæg foran, kræver det, at man først finder nyheden eller bloggen igen, før man kan komme til at se om der er nye indlæg og måske følge op på dem. Ofte er alderen på de seneste 10 indlæg mindre end 1-2 timer.

73
19. juni 2011 kl. 13:28

Ok, her "lidt" mere feedback fra min side.....

Generelt er sitet nydeligt lagt ud, også selvom der hist og her er mange forskellige "stumper". Når man først lige har vænnet sig til de forskellige blokke og sektioner, så er overblikket fint nok, men der er også rum for forbedringer.

Mængden, placeringen og typen af reklamer er acceptabel, og krydser ikke min "opkast-linie". Men pas nu på med flash-reklamer! De suger altså CPU og opmærksomhed, og det er en fin linie.

Performance er glimrende, og gør siderne til en fornøjelse at vandre imellem! Yay for Drupal+Varnish (og hatten af for PHK). Godt gået!

Menu-linien og footer-bar'en er fine i sig selv, men der er nogen overordnede ting omkring de forskellige indholds-typer og sektioner på sitet, som ikke virker som om de hænger rigtigt sammen endnu. På forsiden er nyhedsstrømmen og debatten fint repræsenteret, samt de forskellige blogs, og det er fint. Hvor det halter er de to koncepter "community" og "emner".

Emner er tydligvis "tags" eller "labels" om man vil, og det er rigtigt godt. Det er super at alle artikler og indlæg nu kan opmærkes med hvilke emner (tags) de vedrører. Men.... på forsiden er de kun repræsenteret ved en fattig "Aktuelle emner" sektion i footer. Det mener jeg ikke fungerer, og jeg tror at det gør funktionaliteten mindre værd end den i virkeligheden er. Så hvis i mener emner/tagging seriøst, og det tror jeg i gør, så bør det værre en større feature. Jeg vil foreslå at i har en klassisk (statisk) tag-cloud på forsiden, i en blok f.eks. over "kalender" blokken til højre. Det skal være en dynamisk blok, hvor de største emner med de fleste indlæg/aktivitet har større font end de andre. Der er tonsvis af gode moduler i Drupal til det brug. Derefter drop "aktuelle emner" i footer. Footer er også langt bedre til statisk indhold, som ikke bruges ofte.

Community. Det er så hvad de gamle "grupper" er blevet til, går jeg ud fra. Hmmm..... jeg synes det bærer præg af, at i ikke helt ved hvad i vil med det. For det første indikerer ordet "community" at det har at gøre med mennesker som kommunikerer og relaterer til hinanden i netværk. Men det er jo ikke det som det handler om. Når jeg går til "Community" siden fra menuen, så kan jeg se at det handler om bruger-genereret indhold, hvilket er fedt. Det betyder, går jeg ud fra, at V2's læsere selv kan generere indhold, og hurra for det. Men så mangler der en forklaring på community siden, under overskriften om, at det er det det handler om. Og så er navnet nok lidt misvisende. Jeg kan ikke på stående fod komme på et bedre navn end "Community", men det bør i hvert fald gøres tydeligere hvad der gemmer sig bag ordet. Ligeledes, det eneste springbrædt til community er via linket i menuen, hvilket gør det lidt til et "bastard-child", en forældreløs indholdstype, som i ikke helt vil kendes ved. Hvis i mener bruger-genereret indhold seriøst, bør i som minimum have en blok på forsiden, a' la' "Nyeste indhold fra brugerne", f.eks. under "Seneste blog-indlæg". Og ligeledes på artikel siderne, hvor der i forvejen er blokke i højresiden for "Seneste nyt" og "Seneste debat", hvilket fungerer rigtigt godt, kunne der derunder være "Nyeste fra brugerne", eller hvad terminologien nu skal være. Bottom line: Hvis i ikke tager "community" mere seriøst, vil det blive værdiløst, og så er det bedre at det bare forsvinder.

Jeg tror i med fordel kunne anlægge den betragtningsvinkel, over det samlede indhold på V2, at det drejer sig om "indholds-strømme" eller "kanaler" hvorfra indhold kommer. Hovedkanalen er "Artikler" (aka. "Seneste nyt"), som er indholdet genereret fra V2's journalister. Det er klart den vigtigste kanal. Den næst-vigtigste kanal er "Blog-indlæg". Dernæst kommer "Debat" (aka. "Kommentarer"). Dernæst kommer "Community" (aka. "Bruger-genereret indhold"). Det er hoved-kanalerne/strømmene, og alle disse bør være synlige og repræsenterede på sitet, ellers vil de blive udsultede.

Det leder mig til følgende forslag, som jeg mener måske kan stramme jeres layout endnu mere op, og repræsentere de forskellige kanaler bedre:

== Forsiden ==

 • Øverste 1/3: 2 kolonner. Venstre kolonne, med størst bredde: De 5 aktuelt udvalgte hovedartikler. Højre kolonne: Reklame-finansieret indhold, nyhedsbrev, tag-cloud.

 • Mellemste 1/3: 3 kolonner, lige størrelse. Venstre kolonne: Nyeste blogs. Mellemste kolonne: Nyeste brugergenererede indhold ("Community"). Højre kolonne: Nyeste debat.

 • Nederste 1/3: 2 kolonner, lige størrelse. Venstre kolonne: Øvrige V2 nyheder/artikler. Højre kolonne: Øvrige blog-indlæg.

== Artikel ==

(dette gælder også for siderne blog-indlæg, bruger-genereret indlæg og It-nyheder)

Er meget clean, og fungerer faktisk godt. Forslag:

Højre kolonne skal bestå af: Seneste nyt, Seneste blogs, Seneste bruger-genererede indhold (community), Seneste debat (med hver boks i samme bredde, please), tag-cloud, kalender.

Kommentar sektionen under indhold: Navn og dato over kommentaren, så selve kommentaren kan få fuld spaltebredde. Større font i kommentarerne.

== Emner ==

Så dette er oversigten over emner (well, tags). Fint nok, men den er sådan lidt hverken fugl eller fisk. Det der med "x personer" under hvert emne, er vist en rest fra de gamle grupper, og skal bare væk. De har ingen betydning/mening længere, da personer og emner ikke længere har noget som helst med hinanden at gøre. Nu er der så kun 3 kolonner med labels tilbage, og det fungerer ikke rigtigt. Siden det nu i realiteten drejer sig om taxonomi/tags, hvad så med følgende:

Siden består af to kolonner:

 • Venstre kolonne, størst bredde: En lang strøm af artikel/indlæg blokke, vægtet efter hvilke emner har flest indlæg.

 • Højre kolonne: Seneste nyt, Seneste blogs, Seneste bruger-genererede indhold (community), Seneste debat (med hver boks i samme bredde, please), tag-cloud, kalender.

== Tilføj indhold ==

"Tilføj indhold" i menuen, great. Det er så her det bruger-genererede indhold kan opstå (går jeg ud fra). Men det er vist ikke helt færdigt endnu. Under titlen "Tilføj indhold" bør der være en kort beskrivelse af, at det er her brugerne selv kan generere indhold. Man kan så oprette en begivenhed, fint nok. Det går jeg ud fra er indhold der lander i kalenderen. Og så er der..... "Forum". Ah hva? Der er ikke noget der hedder "Forum" på Version2. Hvis det handler om at brugerne kan generere indhold, så skal det være noget i retning af "Et indlæg fra dig", eller "En artikel fra dig". Når man opretter kan man så give en overskrift, og tilknytte tags (Emner) - glimrende. Og så kan man skrive selve indholdet i en lille-bitte boks. Hvis i mener at brugerne seriøst har noget godt indhold at bidrage med, så skal den tekstboks altså være større. Eller er det symbolsk at vi kun har "små ting at fortælle" eller "lidt at sige"? ;-) Det handler lidt om signalværdi, og i må beslutte jer til hvad i vil med det her. Enten all-in eller fjern det. Og hvad er det lige man kan skrive i tekstfeltet? Links? Code? Html? Hvor er linket til formaterings-guiden? Det skal gøres langt bedre.

Andre ting:

Ang. font/tekst-størrelser generelt, så synes jeg at lead-artiklen øverst på forsiden har en passende størrelse. I de andre blokke er størrelsen simpelthen en tand for lille for mine øjne. +2px please.

Generelt: Alle steder hvor kan kan skrive indhold, kommenater, etc, skal tekstfeltet være højere/større, med en større font, samt link til vejledning (nyt vindue) omkring formatering, links, code, quoting, etc.

En lille ting. Under "Tilføj kommentar" har i "dit navn". Det er overfødigt, da man jo allerede har logget på for at kommentere, og derved (formodentligt) kender sit eget navn.

Hvert stykke indhold (noder, alle typer) bør kunne følges (udvikling i kommentarer samt updates) på to måder: Et RSS feed samt et email-feed/abonnement.

Profil-siden (min bruger) indeholder "Mine emner", hvor man kan følge strømmen af de emner/tags man har abonneret (tilmeldt) sig på. Fint nok. Jeg vil foreslå en ny sektion, der hedder noget a' la' "Det jeg har abonneret på", hvor man kan se det indhold man har abonneret på, via RSS/email, som links, og har et link til at afmelde abonnement på hvert stykke indhold.

Nå, det må vist være nok herfra i denne omgang. På trods af mine mange forslag synes jeg at det er fint det i har lavet, med meget potentiale for videre udvikling. Så igen et tak herfra, til alle dem der har lagt knofedt i opgraderingen! Flot arbejde, og jeg tror ikke i kommer til at fortryde Drupal som platform, bla. fordi det åbner op for en masse nye muligheder.

72
17. juni 2011 kl. 23:03

Jeg oplevede lige noget, her efter forrige indlæg var blevet afstedt:

Linket til jeres Android app i footer'er linker bare til markets forside (market.android.com) hvorimod iPhone app linket er direkte til applicationen. Dette bør nok fixes, hvis folk skal kunne bruge linket.

75
21. juni 2011 kl. 08:59

Linket til jeres Android app i footer'er linker bare til markets forside (market.android.com) hvorimod iPhone app linket er direkte til applicationen. Dette bør nok fixes, hvis folk skal kunne bruge linket.

Linket til Android-app'en er nu rettet, og vi håber i øvrigt snart at have nye udgaver ude af vores apps, hvor nogle af fejlene forhåbentlig bliver rettet, ligesom det bliver muligt at se kommentarer.

Mvh Casper, Version2

71
17. juni 2011 kl. 22:45

Hej

Jeg oplevede følgende på blog-siden: http://yfrog.com/ki6mxpDer er noget der tyder på, den ikke er helt glad for når beskrivelsen er lille.

Mvh Christian Selch

70
17. juni 2011 kl. 14:35

fejler, når man klikker på Blogs og hvis man klikker på et link i en nyheds-artikel forsøges at åbne med file://..., hvilket jo ikke just dur på min mobil (:-))

Sådan var det indtil for en time siden, Nu hænger app'en ved start i "Henter indhold"

66
17. juni 2011 kl. 11:08

Hej 35978, hvad hedder du? Du hedder vidst Casper Thomsen, men det ville være rart hvis det stod i feeded.

65
17. juni 2011 kl. 10:27

Som Steen Thomassen er min indgang til Version 2 Google Reader. Det ville være helt perfekt hvis man her kunne se hvor mange kommentarer der er kommet ind på hvert item, ligesom man kan med TechChrunch. Ellers thumbs up til det nye site og for at satse på Drupal :-)

63
17. juni 2011 kl. 09:28

Jeg kan ikke finde link til fuld side på mobilversionen. Endvidere oplyser mobilsiden ikke om RSS feeds, så mine RSS apps kan ikke finde feeds automatisk.

Endvidere går teksten om login hen over de to rating ikoner (mobilversion)

62
17. juni 2011 kl. 09:19

Jeg læser version2 via Google Reader - og her kan man se hele artiklen med billeder.... jeg kan godt nøjes med de første afsnit/linjer af teksten...

68
17. juni 2011 kl. 11:19

Jeg læser det i Akregator og der vil jeg gerne se hele indlægget; gerne lidt pænere formatteret, end det er nu, men det kan også skyldes læserens parser.

61
17. juni 2011 kl. 08:31

Når man logger ind bliver man ikke sendt til den side man kom fra. Baad.

/debat er væk. /debat var snart det eneste jeg kiggede på fra min mobil, for nu at se hvad folk diskuterer. Men den er væk nu, erstattet med "community" der ikke er meget bevændt efter som den ikke sorterer efter aktivitet.

60
17. juni 2011 kl. 08:22

Kære V2

Tak for indsatsten i forb. med opgraderingen. Det er et stort stykke arbejde, og jeg glæder mig til at følge sitet som det modnes. Har ikke været vidt omkring endnu, men har et par første kommentarer om ting der generer mig lidt.

 • Tekst/font-størrelse: Mange af os er temmeligt sensitive omkring tekststørrelse, efterhånden som vores øjne "modnes" med alderen. I browseren kan man heldigvis indstille størrelsen, så den passer til ens øjne. Der er 2 stykker tekst jeg læser rigtigt meget: Selve artiklen og så alle kommentarerne/debatten. Det er dårlig karma at have kommentarerne i mindre størrelse end artiklen, da det signallerer at kommentarerne er mindre væsentlige, og samtidig gør at nu er de svære at læse. Please fix.

 • Det samme gør sig gældende i kommentar input-feltet. Tekststørrelse er for lille.

 • Når man har skrevet en kommentar er det fint at kunne lave preview. Det er ikke så fint at Gem knappen ligger helt nederst på siden. Den skal stå lige neden under det stykke tekst som man nu vil gemme.

 • Det er ligeledes en uskik, at bredden på kommentarerne er mindre end hovedartiklen. En designer vil sikkert argumentere for "visuel seperation" eller noget som så, men.... Det gør teksten i kommentarerne for klemt, og signallerer at kommentarerne ikke er så væsentlige. Venligst flyt navn på den som kommenterer oven over kommentaren, i stedet for ved siden af, og lad kommentarerne få maksimal bredde.

 • Man kan ikke længere redigere en kommentar. Er det med vilje?

Jeg skal nok komme med alle roserne på et tidspunkt, dette var bare lige det som stak i øjnene. Igen, godt gået!

59
17. juni 2011 kl. 01:11

Links i jeres email duede ikke - og "mere om drupal" linket her på siden er også dødt. Jeg er sikker på i får rigtig mange spændende fejl at rette til de næste par måneder. Drupal. Godt valg. God fornøjelse.

58
16. juni 2011 kl. 22:51

Fint nok at I er skiftet til Drupal - det har jeg ikke nogen særlig mening om

Men Jeres ?/- PJAT, som I i tidens løb har fået megen hån for har i beholdt - endda i en endnu mere fremhævet udgave.

I jeres egen organisation kan I se et eksempel på noget mere anvendeligt - men i må måske ikke læse ing.dk?

57
16. juni 2011 kl. 22:46

På det gamle version2, da kunne man rette i et indlæg, hvis man kom igen inden for en kort tid.

Yderst nyttigt

56
16. juni 2011 kl. 21:56

En blandet pose af forslag til forbedringer i tilfældig orden:

 1. Hvis i lige satte "expose_php = Off" i jeres php.ini fil på webserveren, så ville vi alle spare nogle få bytes på hver enkelt element der loades - det løber op og der er ingen praktisk grund til at sende den "X-Powered-By: PHP/5.3.3-7" header med hver gang.

 2. Hvis i sørgede for at der var width=, height= angivelser med på alle jeres "img" tags, så ville browserne have bedre muligheder for at lave layout af siden inden billederne er hentet. Gør tingene lidt hurtigere for besøgende.

 3. I sender adskillige kilobytes cookie data med et gennemsnitligt pageview - hver enkelt cookie fylder ikke meget, men når de data sendes med hvert eneste billede, stylesheet etc, så løber det op. Hvis i nu smed alt jeres statiske data som fx billeder og css filer på et sepperat subdomæne (fx r.version2.dk - "r" for resource, men dejligt kort) og så sørge for at webserveren aldrig sendte cookies med for resourcer der blev serveret fra det subdomæne, ville i spare os alle, incl jer selv, for store datamængder over tid.

 4. Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste der ofte benytter mig af "v2.dk" eller "www.v2.dk" til at tilgå jeres site (det er fx dejligt kort at skrive på en mobil tlf). Men det er pænt irriterende at man så bliver redirected med en "HTTP/1.1 302 Found" som jo er en midlertidig redirect, så det sker hver gang. Hvis i nu istedet satte det op til at være en "301 Moved Permanently", så kunne min stakkels mobil browser få lov at huske oplysningen og bare gå direkte til målet efter første gang og jeg ville slippe for at vente på den redirect hver gang.

 5. I burde komprimere jeres billeder noget bedre og spare os alle en masse båndbredde. For eksempel, så fylder jeres "logo.png" 17063 bytes. Jeg åbnede filen i "gimp", gjore intet andet end at gemme filen igen, vælge maksimal kompression og undlade at gemme billedets oprettelses tidspunkt. Filstørrelsen var herefter 6354 bytes. Det må siges at være noget af en besparelse og det vel og mærke hver gang i sender det billede over snoren. Kvalitetsmæssigt er der absolut ingen forskel, da PNG's kompression er "lossless", dvs den ikke smider detaljer væk, så det er hel gratis båndbredde sparet. Jeg testede et par andre billeder også og resultaterne var generelt tilsvarende.

 6. Må vi ikke godt få lidt mere kontrast og en lidt afdæmpet hvid til baggrund? Nogle af de grå tekster er så lyse at de kan være meget svære/ubehagelige at læse på en hvid baggrund. Den hvide baggrund kunne også med fordel tones en lille bitte smule ned mod grå så den ikke lyser så kraftigt op og skærer i øjnene (især når man sidder i et mørkt lokale).

55
16. juni 2011 kl. 21:41

Kunne i sætte font-størrelsen op på kommentarerne? Af hensyn til os, hvis øjne er mærket af at glo ind i en skærm i næsten 3 årtier.

-C

54
16. juni 2011 kl. 21:12

Læser næsten altid Version2 på min 10 tommers bærbar. Det nye udseende udnytter den lille plads bedre. Godt arbejde! :D

53
16. juni 2011 kl. 19:42

Tillykke med den nye side. Men brugte i ikke Drupal på den gamle? Det var jeg overbevist om.

-C

52
16. juni 2011 kl. 19:33

Og hvad så med ipv6, hvordan går det med det, det er der jo efterhånden en del der har råbt på :)

51
16. juni 2011 kl. 18:24

Hvordan kommer man til debatindlæg, der er tidligere end de seneste 10 (8)? Hvorfor kan man ikke logge ind på debatsiden, men kun logge ind i hovedet, hvorved man kommer til siden med ens egne tidligere kommentarer, hvorefter man skal navigere tilbage til den aktuelle debatside. Hvorfor er Gem/Gennemse-knapperne 'gemt' helt nede i bunden af siden 'Gennemse kommentar'?

49
16. juni 2011 kl. 18:01

Måske man også kunne nøjes med at sende hvert nyhedsbrev én gang til hver modtager?

Har godt nok kun fået to stk. indtil videre, på de adresser jeg har tilmeldt, men det kan være tegn på et loop :-).

48
16. juni 2011 kl. 17:56

Outlook, som er min arbejdsmail, kan ikke finde ud at vise nyhedsbrevet ordentligt. Gmail kan godt.

47
16. juni 2011 kl. 17:36

Angående blog-sektionen, så savner jeg også muligheden for at se tidligere indlæg af samme forfatter. Der skal lidt for mange klik til nu når man er inde i et indlæg for at se hvad forfatteren ellers har skrevet for nyligt.

44
16. juni 2011 kl. 17:01

Ja, desværre fik vi endelig nyhedsbrevet afsted, men med relative links, så ingen af dem virker. Vi arbejder på at få en fungerende udgave afsted. Og beklager selvfølgelig fejlen.

Mvh Casper, Version2

43
16. juni 2011 kl. 16:52

Det ser rigtig godt ud +1 her fra!

Der er nogle småting hist og her, men hey, man skal jo starte et sted :)

Jeg har lige modtaget jeres nyhedsmail, men man kan ikke klikke på nogle af de links der er i mailen. Det ser ud til at der er relative links udover det hele. Jeg har testet med Mail.app (v. 4.5) i OSX (10.6.7), samt min webmail (roundcube). Ved ikke om det her er det rette sted at give feedback, men nu har i fået det ;)

Det eneste der virkede var afmeld-linket, som jeg kom til at trykke på :P

/Ole

42
16. juni 2011 kl. 16:50

Der er beklageligvis ingen af nyheds / tag linksne der virker :/

41
16. juni 2011 kl. 15:57

Klart et tilbageskridt fra det tidligere design. Overskueligheden er helt væk.

39
16. juni 2011 kl. 15:52

http://www.version2.dk/emner

Ikonerne ser ud til at stå fire linjer for langt nede. De passer ikke til det emne de står ud for. Emner der bryder linjen overskriver næste linje.

/Leif

36
16. juni 2011 kl. 15:36

Jeg får ikke længere "åbn i ny tab" som mulighed, når jeg højreklikker på en overskrift. Det savner jeg !

Og når jeg klikker på journalistens navn kommer jeg til en oversigt, jeg antager er alle hans artikler. Men jeg kan ikke lige finde en mail til ham. Ser jeg mig ikke godt nok for?

Asbjørn

38
16. juni 2011 kl. 15:43

Jeg ser nu, jeg får min sædvanlige højreklikmenu, når jeg højreklikker på øverste overskrift eller bloggernes billeder, men ikke på de andre overskrifter. Det synes jeg virker mærkeligt.

Asbjørn

30
16. juni 2011 kl. 15:25

Hej version2, jeg synes ikke læsbarheden er god - mange af fontene står med utydelige kanter og knibningen er for tæt. Og hvorfor skal overskrifter på debat-emnerne stå med gråt ? Desuden opfører indtastningsfeltet i kommentar sig underligt, når man vil tilbage og rette foregående linier.

29
16. juni 2011 kl. 15:24

Jeg prøvede at svare på et indlæg i en anden debat og fik at vide at emnet (kommentaroverskriften) var for lang (44 tegn). Det var softwaren selv der havde lavet en for lang overskrift ved at sætte Re: ind foran, så synes jeg ikke at den kan være bekendt at brokke sig over det bagefter. 44 tegn er heller ikke vildt meget, selv på en gammel skærm fra 80erne kan man have 80 tegn, men jeg kan godt se at hvis man kører med en Commodore 64 på et TV, så kan man nok højest have 40 tegn på en linie.

27
16. juni 2011 kl. 15:05

Tak for de mange input, jeg skal nok senere tage mig tid til at kommentere dem alle.

 • Vores mobil-apps har lige nu problemer, fordi feedet til dem bliver oversat af noget i Drupal, så "title" bliver til "titel", og det forstår app'en ikke
 • Vi har noget DNS-bøvl på m.version2.dk/mobil.version2.dk, og det er rettet, men mangler at slå igennem. Vi har meget væsentlige grunde til ikke at bruge responsive design, som i min verden er en fantastisk tankegang, men ikke den rigtige løsning i alle tilfælde - meget mere om det senere
 • Guide til kommentarer er på vej. Grundlæggende bruger vi Markdown, men krydret med lidt ekstra muligheder
 • Vores design er ikke helt i skabet, og vi arbejder dels med på kort sigt at få det til at se rigtigt ud, på mellemlangt sigt at evaluere og ændre hvor nødvendigt
 • Notify i debatten kam man lige nu kun slå til, vi afventer en patch på drupal.org
 • Enkelte elementer af sitet er røget gennem oversættelsesmaskinen, vi arbejder på det :-)
 • Som Jannik skriver, arbejder vi lige nu på at få nyhedsbrevet sparket afsted. Alle modtagere er ført med over
 • Vores primære RSS-feeds skulle fortsat virke fra de gamle adresser, vi arbejder på at redirecte resten

Tak for input og lad os endelig høre, hvis I falder over andre ting - eller har holdninger til design, opbygning og så videre.

Mvh Casper, Version2

67
17. juni 2011 kl. 11:19

Glæder mig godt nok til at kunne slå notify fra. Siden jeg kom til at slå det til i går er min mailboks blevet fyldt op af 59 mails om svar :(

69
17. juni 2011 kl. 13:12

Hej Ove.

Der er lige kommet en patch på drupal.org til det modul, vi bruger til at sende notifikations, så vi i hver mail kan lægge et afmeldingslink ind. Vi er i gang med at teste.

Mvh Casper

26
16. juni 2011 kl. 15:05

Hey,

Umiddelbart virker alt okay. Men forsiden virker rodet for mig. Jeg kan ikke se hvad der hænger sammen, jeg mangler "kasser".

Kommentardelen er jeg helt vild med, det er godt sat op.

25
16. juni 2011 kl. 14:54

Hvor mon guiden til tilføjelse af kommentarer er blevet af? De jeg var med i beta-testen var der en quick guide til formattering etc, men den kan jeg ikke finde nu.

Morten, hvordan lavede du markeringen af citatet i din kommentar?

28
16. juni 2011 kl. 15:22

@Jesper Lund Stockholm

Morten, hvordan lavede du markeringen af citatet i din kommentar?

Jeg lavede det manuelt :P

Jeg klikkede "svar" på posten, pastede citatet ind og omringede det af [quote]-tags og skrev @NAVN ovenover

31
16. juni 2011 kl. 15:26

Hej Morten,

Jeg lavede det manuelt :P</p>
<p>Jeg klikkede "svar" på posten, pastede citatet ind og omringede det af [quote]-tags og skrev @NAVN ovenover

Skægt - jeg synes bestemt, at jeg prøvede netop at bruge "quote" i firkantede parenteser - men uden at det virkede.

Tak :o)

33
16. juni 2011 kl. 15:32

i øvrigt, id-attributten tilføjer en reference, så man kan klikke på citatet og komme op og se indlægget.

Er der ingen rediger-kommentar funktionalitet?

24
16. juni 2011 kl. 14:52

Overordnet set et fint site, I har fået bygget. Tillykke med det! :-) Men måske lidt ærgerligt at I ikke tog springet fuldt ud, og implementerede responsivt design. Så kunne I også have droppet mobile.version2.dk (som i øvrigt er gået i redirect-loop p.t.).

Responsive Web Design er ikke ny teknologi som sådan. Det er bare blevet en samlende betegnelse for at lave "flydende" designs i modsætning til pixel-perfekte sider, som mestendels er et levn fra print- og DTP-æraen. Resultatet er sider, som kan skaleres op og ned uden tab af indhold (fx knapper eller billeder der glider uden for det synlige areal).

Læs mere her: http://www.alistapart.com/articles/responsive-web-design/

Se eksempel her (ved at ændre browserens bredde): http://sasquatchfestival.com/

Og så lidt ang. overskrifterne: I burde anvende den fine Museo500 WebFont i 24px bold til artikel-overskrifter også. Artikeloverskrifterne ser lidt klodsede ud.

22
16. juni 2011 kl. 14:41

Ok med nyt design, men i mine øjne har I vist ikke set på designet med brugervenlige øjne. Bl.a. brugen af de grå nuancer i teksten er meget lidt brugervenlig.

Derudover, så har det nye design åbenbart en dårlig effekt på jeres iPhona App. Nyder står tomme med en dato 1. Januar 1970 01.00 og man kan ikke se hvad de handler om.

20
16. juni 2011 kl. 14:17

Ja, jeg syntes jo nok at nyhedsbrevene har manglet de sidste par dage - skal man melde sig til igen?

21
16. juni 2011 kl. 14:23

Du skal ikke tilmelde dig igen, det er på vej. Det burde kun have manglet i dag.

19
16. juni 2011 kl. 14:12

Jeg tror at der skal fikses noget styles et eller andet sted, for med en Opera 11.00 under Linux, så er al tekst en mellemgrå kursiv serif-font og det er ret så anstrengende at læse. Og så hopper det hele rundt, når man kommer ned i bunden af siden.

Til gengæld lader det til at være fint under Chrome og Firefox.

18
16. juni 2011 kl. 14:03

Alle del-elementer flyder fuldstændig sammen, og især på forsiden bliver kolonnerne brudt af små blokke (debat blokken bl.a.) og man skal zig-zag læse sig igennem. Dette gør det til en uoverskuelig og rodet forhindringsbane bare for at få sig et overblik over nyhedsstrømmen.

Desuden befinder debat-blokken sig til venstre på forsiden, mens den ligger til højre når man har artikler åbnet.

17
16. juni 2011 kl. 13:57

Problemet er, i hvert fald for forsiden, at der ikke er noget der forlanger fokus. Det meste er bare ens i samtlige spalter, pånær størrelsen på tingene.

16
16. juni 2011 kl. 13:42

Layout kan der være delte meninger om men den ringe læsbarhed og kraftige pixellering af skriften ødelægger fuldstændig oplevelsen af sitet. Først troede jeg at det igen var min elendige Intel skærmdriver som drillede. Men desværre så viser det sig at være den valgte skrifttype og skalering der giver en skidt oplevelse af det nye design. Måske den valgte skrifttype slet ikke er velegnet til digital fremvisning. Der er plads til forbedringer. /Claus

14
16. juni 2011 kl. 13:14

Tillykke med det nye site:)

Når vi nu er ved fejl rapportering: Prøv at gå ind på mobil.version2.dk Der giver et uendeligt redirect loop. Hvis man derimod bare går ind på version2.dk på mobilen funger det fint:)

23
16. juni 2011 kl. 14:43

Synes det nye site ser pænt ud, men jeg har også problemer med mobil udgaven. På en HTC Desire få jeg redirect loop både på mobil.version2.dk og version2.dk.

13
16. juni 2011 kl. 13:13

Scroll op og ned i tekst er alt for langsom og hakket sammenlignet med fx wp-touch pluginet. Ville være godt hvis man fik alt andet en feltet væk så man nemmere kunne scrolle og markere tekst med en mobil browser.

Ellers go opdatering specielt på fontstyrings fronten nu for man jo faktisk en læsbar font så man ikke skriger lidt inden i sig selv når man læser tekst på version2 længere ;)

12
16. juni 2011 kl. 13:02

Er det kun muligt at ændre/afmelde "Notify me when new comments are posted" ved at skrive en ny post?

11
16. juni 2011 kl. 13:00

...tillykke herfra.

Det nye design gør sitet meget mere overskueligt og læsbarheden er også blevet markant bedre.

10
16. juni 2011 kl. 12:53

Det ser lækkert ud

9
16. juni 2011 kl. 12:44

Det er altid rart at se flere Drupal-sites, specielt når det nu er nogen man bruger :)

8
16. juni 2011 kl. 12:41
 1. Kan I ikke lige understrege links i debatten? Så er de lettere at se.

 2. I Opera 11.11 hopper siden hele tiden lidt op når jeg står i bunden af den. Det er irriterende når man prøver at skrive et indlæg..

7
16. juni 2011 kl. 12:28

Lidt sjovt, at siden foregår på dansk, mens kommentar står på lidt blandet dansk og engelsk:

"Tilføj kommentar

Dit navn Ove Andersen

Emne

Notify me when new comments are posted All comments Replies to my comment Comment *"

Ellers ser det da nydeligt ud :)

34
16. juni 2011 kl. 15:32

Jeg var list for hurtig da jeg skulle logge ind, så fik skrevet er forkert login og fik den her på engelsk:

"You must login before you can vote."

40
16. juni 2011 kl. 15:54

Mere engelsk:

Notify me when new comments are posted Comment

Og så er "Preview" blevet oversat til "Gennemse". Mon ikke det skulle være "Forhåndsvisning" eller sådan noget lignende ;-)

/Leif

50
16. juni 2011 kl. 18:02

Notify me when new comments are posted Comment

Det er så ændret nu, men radioknapperne under er stadigvæk på engelsk ("All comments"/"Replies to my comment").

6
16. juni 2011 kl. 12:26

Nogle kommentarer:

 1. Jeg synes jeres nyhedsdel er blevet mindre fremtrædende (andet end øverste nyhed)med den rene tekst der står presset op ad jobopslag, diskussioner og kalender.

Jeg ville foretrække lidt mere fokus på at adskille og fremhæve nyhedselementerne - grafisk eller "luft"-mæssigt

 1. Jeg evnen til at klikke direkte på "kommentarer" til en nyhed på hovedsiden. Hvorfor have ikonet, hvis man ikke kan klikke på det?

 2. Øjs der er kommet meget scrolling på hovedsiden... not a fan of that.

Men det er mindre (og måske kun personlige) ting - overordnet set en stor forbedring og et godt clean udseende.

Det ville være rigtig spændende at få præsenteret en art case på hele forløbet som en nyhed på siden... forretningsmæssige bevæggrunde, business case, arbejde med design og specifikationer på funktionalitet, selve implementeringsprojektet, lessons learned...

15
16. juni 2011 kl. 13:24

Det kan godt være det er mig der er kritisk, men jeg synes læsbarheden er blevet værre. Kommentarfelterne er tilsyneladende blevet større, og det samme med profilbillederne på blogs osv.

Umiddelbart synes jeg, at der er større forskel på "store og små" elementer, end der var før, og det gør at jeg mister overblikket lidt. Måske skal jeg bare vænne mig til det nye layout..

@Thomas Watts

3) Øjs der er kommet meget scrolling på hovedsiden... not a fan of that.

Helt enig. Det synes jeg gør sig gældende flere steder :(

5
16. juni 2011 kl. 12:26

I har en tracking pixel som 403'er, to suspekte mime typer (iflg. Chrome), og så skulle I måske overveje at oversætte et par linjer i "Tilføj kommentar" formen til dansk, det ser lidt rodet ud med engelsk midt i det hele.

4
16. juni 2011 kl. 12:20

Jeg plejer ikke at betragte mig selv som reaktionær, og guderne må vide at V2 længe har haft brug for et nyt look.

Men det her er altså ikke godt. For det første gør mine øjne gør altså ondt, efter kort tid på siden. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvorfor, men det det hele virker meget udflydende.

Og så synes det hele altså meget klemt og rodet.

2
16. juni 2011 kl. 12:17

Tillykke med relanceringen. Godt, clean design. Af en eller anden grund minder det mig lidt om Engadget.

3
16. juni 2011 kl. 12:19

Men den der img.yikes-tracking-pixel generer mit syn ret meget når HTTP-requestet til filen returnerer 403.

1
16. juni 2011 kl. 12:11

Det ser fandme godt ud :)