Vejdirektoratet udbyder drift til 130 millioner kroner

Illustration: Version2
Vejdirektoratet ønsker at indgå kontrakt med en leverandør vedrørende it-drift.

Der er 130 millioner kroner på højkant, når Vejdirektoratet ønsker at indgå kontrakt med en leverandør.

Udbuddet vedrører Vejdirektoratets it-drift. Ydelserne udbydes, da de eksisterende kontrakter udløber til april næste år.

»Kontrakten er langt hen ad vejen et genudbud i forhold til to kontrakter med henholdsvis KMD og Atos. Vi håber, at vi kan få en lavere pris end sidst vi skulle have opgaven løst,« har Hanne Sommerfelt, it-chef ved Vejdirektoratet, tidligere sagt til Version2.

Kontrakten indeholder overordnet følgende ydelser: Transition og transformation, samt drift af infrastruktur, SAP-system, netværk, database, applikationer og support.

Den udbudte kontrakt bidrager til implementering af direktoratets sourcingstrategi ved, at Vejdirektoratets eksisterede kontrakter i videst muligt omfang overføres én til én og kombineres med en efterfølgende transformation af opgaver, der for nuværende varetages af Vejdirektoratets it-afdeling.

Vejdirektoratet er en statsvirksomhed under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med ansvar for statsvejnettet, som består af motorveje, en række hovedlandeveje og mange af landets broer – i alt cirka 3800 km vej. Vejdirektoratet er således central for den danske infrastruktur og dermed for det danske samfund.

Udover Vejdirektoratet er der fire potentielle medordregivere: Transport-, Bygnings- og Boligministeriets Departement, Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane, Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Jylland samt Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på øerne.

Medordregivernes it-drift indgår i kontrakten som optioner.

Der forventes fem ansøgere, der skal have en nettoomsætning for seneste tre regnskabsår på mindst 240 mio. kroner pr. år, og egenkapital for seneste tre regnskabsår skal være positiv.

Udbudsprocessen gennemføres som et udbud med forhandling med en forhandlingsrunde, hvor Vejdirektoratet har mulighed for allerede at tildele udbuddet på baggrund af det indledende tilbud. Forhandlingsmøderne forventes gennemført til oktober i år, og kontraktindgåelsen forventes at til december, med kontraktstart januar 2019.

Kontraktens varighed er på 54 måneder, og kan forlænges to gange 12 måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere