Vejdirektoratet sætter it-drift i udbud - drift af eget datacenter kan blive outsourcet

22. juni 2018 kl. 05:121
Vejdirektoratet sætter it-drift i udbud - drift af eget datacenter kan blive outsourcet
Illustration: Nationalbanken.
Vejdirektoratet sætter deres drift af it-systemer i genudbud, bl.a. overvejes det som noget nyt at droppe egendrift af enhedens datacenter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vejdirektoratet vil sætte deres it-drift i udbud, viser en præannoncering af udbuddet, som anslår at kontraktens vil beløbe sig til mellem 110 og 140 mio. kroner.

»Kontrakten er kun på it-drift og det er langt hen ad vejen et genudbud i forhold til to kontrakter med henholdsvis KMD og Atos, de kontrakter udløber i udgangen af marts. Vi håber, at vi kan få en lavere pris end sidst vi skulle have opgaven løst,« siger Hanne Sommerfelt, it-chef ved Vejdirektoratet.

Det endelige udbud forventes at ligge klar i midten af juli. Det skal omfatte de samme driftopgaver, som Vejdirektoratet tidligere har fået løst, men indeholder også et par tilføjelser.

»Vi har nogle erfaringer og noget læring at trække på, så der vil nok være enkelte ændringer. Eksempelvis har vi dag et fysisk datacenter, som vi selv driver. Vi overvejer, om det ikke er en opgave, som vores nye driftleverandør kan løfte fra deres datacenter,« siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med det nye udbud håber man også at få drift af it-systemer for Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement, Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane, Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på Jylland samt Kommissarius ved Statens Ekspropriationer på øerne.

»De er ret små i forhold til Vejdirektoratet, så det fylder ganske lidt i den samlede drift, men vi vil gerne åbne for muligheden, for at de kan indgå i samme driftsløsning, i vores udbud,« siger hun

Vejdirektoratet håber at prækvalificere fem bud.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. juni 2018 kl. 16:32

Fra 110 til 140 mio. kroner, sådan +/- 30%

Og de "par" ting der lige skal med, hvad koster de.

Virker virkelig, som dem som skal lave udbuddet, ikke aner hvad de har. En dårlig måde at starte forhandlinger på, også samtidigt regne med at man kan ende med en besparelse.

Når man er kommet over +10 millioner, så skal man stærkt tænke i. At i stedet for at outsource, så at tage tingene hjem. Eller kun at have meget helt specifikke ting uden for huset. Især kan det nemt betale sig at have 1-3 personer med en fagligt IT baggrund, og erfaring i systemerne gående og vedligeholde dem. I Stedet for at købe konsulenter i dyre domme, til typisk kun brandslukning.

Outsourcing og Skyen er jo ikke gratis og et vidundermiddel. Det er bare andres mennesker server. Hvor personalet typisk er underbetalt Indisk medarbejder, som ikke har meget kendskab til GDPR, datasikkerhed, eller en ansvarlighed over for kunden. Hvis de i det hele tage ved, hvad de går og laver.