Veeam laver gratis backup-værktøj til Windows-pc'er

Veeam, der laver backup-software til backup af virtuelle servere, udvider nu med et backup-værktøj til Windows-pc'er. Det sker for at kunne tilbyde en samlet backup-løsning til virksomheder.

Veeam, som har slået sig ned på at være nogle af de første til at kunne lave backup af virtuelle maskiner, vil nu forsøge at placere sig i en position som mere komplet backup-leverandør til virksomheder. Derfor lancerer firmaet nu et gratis værktøj, som kan bruges til backup af Windows-pc'er.

Det nye værktøj kommer i en betaudgave til november og vil kunne tage backup af både Windows-klienter og Windows Server-maskiner. Værktøjet vil altså også kunne anvendes til at tage backup af fysiske servere med Windows Server.

»Vi så, at der var et hul i virksomhedernes backup, for der ligger jo også mange data på brugernes pc'er. Vi havde teknologien i forvejen til backup og replikering, så det var ingen stor investering for os,« siger nordisk chef for Veeam, Linus Svensson, til Version2.

Der eksisterer i forvejen en lang række af både betalings og gratis backupværktøjer til Windows-pc'er, og for Veeam er det da også mest et spørgsmål om at have et produktkatalog, som ikke kun dækker en del af virksomhedernes backup-behov.

Softwaren er beregnet til virksomhedskunder, selvom alle og enhver i princippet vil kunne anvende den.

»Det er klart lavet til virksomheder. Tanken er, at vi tager vores platform og udbygger den til slutbrugerne,« siger Linus Svensson.

Veeam sættes hovedsageligt i forbindelse med backup af virtuelle maskiner, men Linus Svensson påpeger, at selvom der bliver færre fysiske maskiner at tage backup af i datacentrene, så vil slutbrugerne altid sidde med en fysisk maskine, der skal laves en backup af.

Det betyder til gengæld, at man får mulighed for at benytte Veeams Endpoint Backup Free til backup af pc'er, hvor det både er muligt at lave restore af en hel diskpartition, enkelte filer eller af en hel maskine.

Backuppen lagres i Veeams eget VBK-format og kan eksempelvis lagres på en intern eller ekstern harddisk eller NAS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorvald Johannes Pedersen

"........ hvor det både er muligt at lave restore af en hel diskpartition, enkelte filer eller af en hel maskine." Svarer det ikke på spørgsmålet? Mit spørgsmål ville så være om det kunne være interessant at bruge i stedet for GoodSync, Wuala, SugarSync o.lign. Det vil sige om det kan bruges til synkornisering af data.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere