Var NemID nede eller ej? DanID lancerer officiel drift-historik

DanID har lanceret en officiel optegnelse af drifthændelser på NemID, som udviklere og supportere på NemID-understøttede sites kan holde op mod egne driftinformationer.
    1. januar 03:58 Al drift er OK. NemID kører uden driftsproblemer.*

Sådan ser den seneste status ud på den nyligt lancerede side, hvor DanID oplyser historiske oplysninger om driften på NemID.

DanID er tidligere blevet kritiseret for ikke at stille disse data til rådighed, men nu ligger oplysninger tilbage til december 2010 altså frit tilgængelige på sitet.

Læs også: Frustreret udvikler: DanID spilder support-timer med ringe nedetids-info

»Jeg efterspørger sådan set bare korrekt information om 1) den aktuelle driftstatus samt 2) en historik for driftstatus, sådan at det er muligt for både slutbrugere, driftsfolk og systemudviklere at afgøre om der har været driftproblemer på et givent tidspunkt,« har ejeren af ErNemIDnedeIgen.dk, Thomas Kjeldsen, tidligere sagt til Version2.

»Der er rigtig mange sites, der bruger NemID. Og hvis noget ikke virker, og DanID melder alt i den skønneste orden, så må administratoren af hvert enkelt site jo gå ud fra, at problemet er internt. En lille indsats kunne spare rigtig mange spildte timer med fejlsøgning,« lød argumentationen i december fra Thomas Kjeldsens side.

Nu er begge typer af efterspurgte oplysninger altså tilgængelige fra officielt hold, og således afslører et hurtigt kig, at DanID den 24. januar varslede et planlagt vedligehold den 27. januar mellem 00:00 og 04:00. Og altså var færdige med arbejdet klokken 03:58.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Guldberg

... man kunne få den tanke, at hvis man lavede sin egen statistik over NemID driftsforstyrrelser, ville den ikke stemme overens med den statistik DanID melder ud.

DanID har dog ikke nogen grund til at "skjule" forstyrrelser af driften .... eller :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere