Valve stopper handel med Counter-Strike-nøgler: Næsten alle handler er hvidvask

Illustration: Screenshot, Counter-Strike: Global Offensive
Valve lukker ned for handlen af lootbox-nøgler på deres egen markedsplads som reaktion på, at sælgerne sjældent har rent mel i posen.

I den seneste opdatering til Counter-Strike skriver Valve, at de stopper muligheden for, at spillere kan købe og sælge nøgler til lootboxes af hinanden.

»På nuværende tidspunkt tror vi, at næsten alle nøglekøb, der ender med at blive solgt videre, er betalt gennem bedrag. Derfor har vi besluttet, at man ikke længere kan bytte eller sælge nyligt købte nøgler,« står der i opdateringen.

Valve understreger dog, at for størstedelen af spillerne vil intet have ændret sig, da du stadig kan købe nøgler direkte fra Valve til eget forbrug. Den eneste begrænsning er, at du bare ikke vil kunne sælge dem videre længere.

Mulig hvidvask og hasard

Vice bemærker, at det med andre ord betyder, at handlen af lootbox-nøgler er en måde for kriminelle at hvidvaske deres penge.

Det er ikke den første problematiske historie for Counter-Strike, da der er kritik af både lootboxes for i bund og grund at være hasardspil for unge, og dertil kommer fænomenet skin betting, der er hasardspil i sin reneste form.

Da Vice kontaktede Valve, havde spilproducenten ikke en kommentar.

Læs også: Sådan blev Danmark verdens bedste Counter-Strike-nation

Læs også: Får vi snart en Counter-Strike-major til Danmark?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere