Valve: Source 2-spilmotoren bliver gratis for indholdsudviklere

4. marts 2015 kl. 15:482
GDC: Den udbredte spilmotor Source fra 2004 får nu officielt en efterfølger. Og Source 2 bliver gratis for indholdsudgivere, lyder det fra virksomheden bag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra Half Life 2 til Dota 2, Counter-Strike og Garry's Mod. 3D-spilmotoren Source er mildest talt udbredt - mest af alt takket være firmaet bag, Valve, der ejer spiltjenesten Steam. Og nu får spilmotoren fra 2004 snart en efterfølger, der bliver gratis for indholdsudviklere, skriver PC Gamer.

Annonceringen kommer i forbindelse med Game Developers Conference, der i øjeblikket afholdes i San Francisco, USA.

»Værdien af en platform com PC'en er, hvor meget den øger produktiviteten af dem, der er på platformen. Med Source 2 øges vores fokus på udviklerproduktivitet,« udtaler teknologispecialist i Valve, Jay Stelly, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Set i lyset af, hvor vigtigt brugergenereret indhold efterhånden er blevet, er Source 2 ikke blot beregnet til den professionelle udvikler, men også til at gøre det muligt for gamere selv at kunne deltage i skabelsen og udviklingen af deres yndlingsspil.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er uklart hvad indholdsudviklere præcist dækker over. I går annoncerede Epic Games at deres spilmotor Unreal Engine nu er gratis at bruge indtil man reelt tjener penge, hvorefter der skal betales fem procent i licensafgift.

Source 2 vil også komme i en Vulkan-kompatibel udgave. Vulkan er en softwaregrænseflade, et også kendt som API, til grafik på tværs af platforme. Vulkan er tidligere kendt som næste generations OpenGL. Understøttelsen af Vulkan er ifølge PC Gamer i tråd med Valves strategi om at skubbe computergaming væk fra Microsofts DirectX softwaregrænseflade og over på Linux-platformen.

Der er intet nyt om hverken en udgivelsesdato eller den specifikke forretningsmodel. Ifølge Valve vil der løbende komme ny information på virksomhedens hjemmeside.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. marts 2015 kl. 21:39

Det kunne da være snedigt at de ved annonceringen viste bare den mindste smule beta-materiale som video så man kunne se hvad der lå i vente.

2
4. marts 2015 kl. 23:23

Håber på videoer i form af en annoncering af Half-life 2: Episode 3 ved dette års GDC :)