Valve foreslår ændring til Linux-kernen til bedre afvikling af computerspil

Illustration: MemoryCatcher / Pixabay
Steam-udvikler Valve har foreslået en ændring til Linux-kernen som skal give bedre ydelse til computerspil

En ny ændring til Linux-kernen foreslået af Valve, som udvikler spilplatformen Steam, skal forbedre ydelsen i computerspil.

Det skriver ZDNet.

Ændringen forbedrer synkronisering af tråde i multitrådede spil, og skal ifølge ZDNet også give forbedret ydelse til spil, som belaster CPU’en tungt.

Samtidig kommer der en patch til Valves distribution af Wine, Proton, som gør det muligt at spille spil udviklet til Windows på Linux-baserede maskiner.

Læs også: Steam vil lade alle spil køre på Linux via modificeret Wine-distribution

Valve har længe haft et godt øje til Linux, som de blandt andet brugte som styresystem på Steam Machines, virksomhedens rejse ind i konsollernes verden.

Valves præsident, Gabe Newell, har tidligere kaldt Linux for fremtiden for PC-gaming, efter Microsoft med Windows 8 så ud til at bevæge sig mod en mere lukket platformsstruktur.

I juni var der dog optræk til konflikt mellem Valve og Linux-distributionen Ubuntu, da Ubuntus udviklere erklærede, at styresystemet ikke længere ville understøtte 32-bit-programmer.

Læs også: Usikkerhed om Steams fremtid på Ubuntu

Det fik Valve til at erklære, at de ikke længere ville udvikle en officiel udgave af Steam til Ubuntu. Begge parter trak dog i land, og Steam til Ubuntu lever stadig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peder Simonsen

Jeg har i over 10 år holdt øje med Linux og at spille, da jeg gerne vil skrotte windows og kun køre linux.

Men fordi det er lidt bøvlet og man ofte skal tweake dit og dat for at få et spil til at virke så har jeg endnu ikke taget springet hvilket er ærgeligt. Hvis man forventer at folk skal hoppe på linux i stedet for så må man gøre det mere brugervenligt. Steam linux er en god måde, fordi steam er nemt at bruge for alle og det virker "ud af boksen" uden folk skal hen og tweake og nusse med dit og dat for at få et spil til at virke. Men synes linux mint styre systemet er lækkert og godt og noget jeg gerne vil bruge... hvis bare jeg kunne spille ALLE mine spil på linux og skrotte windows.!

Jeg kender godt vine ( en spil emulator ) så man kan spille en del windows spil på linux.. Men de gange jeg har prøvet virker det lidt som vinden blæser. Mit indtryk er linux mest af alt virker med lidt ældre spil og mindre spil.

Lang historie kort, hvis Linux skal blive en success og få en masse folk med så skal de være "nemt" at sætte sig ind i og bruge.

Jeg ser meget frem til "vulcan" og de mange nyere spil motore som kan eksportere spil til forskellige platforme.. det er uden tvivl måden at gøre det på så spil ikke bare er "låst" til windows men kan bruges på flere platforme og gerne på samme tid.

Jeg vil foretrække at installere og spille "lokalt" på min egen computer, frem for at købe "streaming af spil" som de så småt er begyndt at tilbyde. For det første vil jeg ikke låses til en "butik" eller have 2-3-4-5 abodomenter til div. spil firmaes butikker for at kunne spille mine spil. Ja lidt ala netflix, amazone prime, disney og hvad ved jeg som idag streamer dit og dat hvor man så skal have x abodomenter for at se noget.. Det man burde gøre var at droppe "monopolet" og i stedet for tilbyde spil/musik/film til live streaming i en gigantisk butik som ingen ejer og så inbyrdes stå for drift/vedl udvikling så kunderne KUN skal have en indgangs webside og en konto. For som det fungere idag med man skal have konto hos dit og dat selvskab og betale 70kr-100 kr pr abodoment pr steaming tjeneste, det er noget klamp og bliver hurtigt dyrt. ( eks hver mdr resten af livet ) og så er det også uholdbart at bla. nogen film/serier kun er tilgængelige i nogen lande og ikke andre. Hvis man virkeligt ville gøre noget ved pirat kopiering osv, så sænk priserne og tilbyd det kunderne gerne vil have over hele verden.

Jeg ser også linux som fremtidens operativ system fordi man respektere borgernes privaliv bedre og ikke mig bekendt som windows forsøger at tvinge folk til at bruge deres butik til dit og dat for at kunne bruge en service. bla. skype holdt op med at give lyd notifikationer når der kommer en besked, og det har jeg læst mig til skyldes at man vil "tvinge" folk til at bruge skype fra deres APP butik frem for stand a lone versionen. Og kommende micosoft flight simulator bliver højest sandsynligt også låst til butikken så man skal være logget ind og altid online for at kunne spille... Det synes jeg er sygt at man reelt set skal tvinges til at dele sin data bare for at spillet et computer spil hvor de så kan sælge data om os til alle mulige formål. Af selv samme årsag holde jeg mig også fra services i skyen og bruger ej heller div. microsoft office produkter men derimod libre som er gratis og respektere mit privatliv.

 • 5
 • 0
#5 Hans Donnerborg

Som bruger af EDB siden gymnasietiden, 1974-78, har jeg prøvet lidt af hvert indenfor feltet IT. Jeg må fastholde, at hvis Linux skal have samme tag i spil som et andet OS, så skal Linux komme ind i den grafiske tidsalder. SUDO hent den programstump på månens database og fortæl ikke om det gik godt. ER bandlyst lange kommando strenge hører fortiden til. vi lever i 2019. Vi almindelige brugere skal kunne klikke og så bliver ting installeret.

Hidtil har linux folk vrænget på næsen ad sådanne alindelige og deres krav.

Stenalder sudo_apt_do_not_get hører ikke til.

 • 2
 • 2
#6 Christian Hansen

Hej Hans :)

Ja, det er korrekt at lange kommandoer i terminalen hører fortiden til. Så snart man lærer, hvordan systemet fungerer, så laver man et alias eller laver et bash-script. Jeg er fysioterapeut og har brugt linux i ca 2 år, og har allerede 100 scripts og ingen problemer med at lave flere. Der er praktisk talt intet, som er udfordrende længere eller har brug for lange kommandoer. iT jUsT WeRkS!

Hvis du ikke har rørt Linux siden 90'erne, så forstår jeg dig godt, men hvis du har, så forstår jeg slet ikke din kommentar :)

Ang computerspil, så er der massiv udvikling i drivere fra AMD, Intel og Nvidia, så de halter ikke. Det største problem er oversættelsen mellem de gamle spil, anti-cheat og Linux. Der bliver lavet et gigantisk stykke arbejde, og det bliver bedre nærmest uge for uge. Jeg har eks lige spillet warhammer i 3 timer, hvilket ikke har kunnet lade sig gøre før. Det er seriøst ét klik i Steam, så er det installeret, og så kører spillet. Ingen kommandoer, ingen Wine, intet noget som helst. Bare point and play.

Velkommen til fremtiden :)

 • 0
 • 0
#7 Tobias Volfing

Jeg må fastholde, at hvis Linux skal have samme tag i spil som et andet OS, så skal Linux komme ind i den grafiske tidsalder. SUDO hent den programstump på månens database og fortæl ikke om det gik godt. ER bandlyst lange kommando strenge hører fortiden til. vi lever i 2019.

Jeg er nødt til at spørge om du har prøvet en Linux distribution for nylig? Der findes da ikke en moderne Linux distribution der ikke har et 'software center' der ikke er mindst lige så brugervenlig som Microsoft eller Apples 'app butik'.

Det er da på ingen måde nødvendigt at skrive 'sudo yum install supertux' eller 'sudo apt install supertux' - og så er det da i øvrigt ikke lange kommando strenge. Det er en super let og hurtig måde for os der foretrækker tastaturet at finde og installere ting på. Der er vel ikke noget galt i at det også er en mulighed?

Vi almindelige brugere skal kunne klikke og så bliver ting installeret.

Nu ved jeg ikke hvornår du sidst har prøvet en Linux distribution, men jeg husker umiddelbart at jeg i Ubuntu 5.10 kunne installere programmer med musen. Jeg skulle givet vis taste mit kodeord for at godkende det - men det kunne jeg da slå fra hvis jeg ville.

Nogle af billederne mangler, men her en tutorial fra den gang (bemærk den ikke nævner nogle kommando strenge): http://web.archive.org/web/20081120092802/http://dabar.selfip.org/synapt...

For dem der ikke lige er bekendt med Ubuntu, så er Ubuntu 5.10 fra 2005.

Stenalder sudo_apt_do_not_get hører ikke til.

Nej, det er i dag forkortet til sudo apt - og det er på alle måder stadig relevant.

 • 6
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere