Væld af virksomheder verden over ramt af datalæk fra populært spansk firma

Illustration: the_lightwriter/Bigstock
Ukrypteret data blev i mindst et tilfælde lækket, da angribere i starten af maj downloadede en delvis backup fra den spanske virksomhed Typeform's servere.

Siden den spanske virksomhed Typeform i fredags meldte ud, at de har haft et datalæk, er det strømmet ud med advarsels-emails til kunder, der afslører flere og flere virksomheder, organisationer, partier og myndigheder påvirket af lækket.

Det skriver The Register.

Virksomheden opdagede d. 27 juni, at hackere i starten af maj havde fået adgang til deres server og downloadet en delvis backup.

Da Typeform blandt andet laver webformularer og online-surveys for kunder verden over, sidder de inde med oplysninger om en helt masse personer, der uvidende benytter virksomhedens tjenester.

Blandt de mere højtprofilerede ofre er det britiske politiske parti Liberal Democrats og valgkommissionen for den australske delstat Tasmanien.

Læs også: Første måned med GDPR: Mange datalæk er kommet op til overfladen

Af virksomheder tæller fødevarekæden Fortnum & Mason (23.000 personer), start-up banken Monzo (20,000 personer), hotelkæden Travelodge, den australske bagerkæde Baker's Delight, digitalbanken Revolut osv.

I mindst et tilfælde, data-platformen Ocean Protocol, har hackerne fået adgang til ukrypteret data.

»Typeform har bekræftet, at data blev opbevaret ukrypteret, hvilket betyder, at dataen er tilgængelig,« skriver virksomheden i en advarsel til dens kunder.

Den lækkede data indeholder i Ocean Protocol's tilfælde blandt andet email, fødselsdato, billeder af id-dokumenter og wallet adresse.

Typeform har meldt ud, at alle ramt af datalækket har modtaget en email, og at finansiel data ikke blev kompromitteret.

Læs også: Bank: Ticketmaster kendte til datalækage flere måneder før de offentliggjorde det

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere