Vækstpulje til landdistrikter kan bruges til lokal bredbåndsstøtte

En pengepulje afsat til at skabe vækst og støtte initiativ i landområder kan bruges til at forbedre bredbåndsinfrastruktur, bekræfter minister.

Hvis du bor i et landområde med dårlig bredbåndsinfrastruktur, er der muligvis penge at hente til en hurtigere internetforbindelse.

Siden 2007 har såkaldte lokale aktionsgrupper kunne søge om penge fra en milliardpulje til kunstudstillinger, madmesser og turistattraktioner. Men pengene, der skal bruges på at skabe vækst i landdistrikter, må også bruge til at forbedre bredbåndsforbindelsen til Danmarks landlige egne. Det bekræfter fødevareminister Dan Jørgensen.

Bredbåndsstøtten skal bare prioriteres af de lokale aktionsgrupper selv, lyder det i et svar fra ministeren på et spørgsmål fra Venstres Erling Bonnesen.

»I den politiske aftale om udmøntningen af landdistriktsprogrammet for 2014-2015 er der ikke afsat særskilte midler til bredbåndsinfrastruktur. Under LAG-ordningen kan de lokale aktionsgrupper (LAG) dog vælge at støtte dette formål lokalt,« står der i svaret.

Lokale aktionsgrupper er lokalt forankrede foreninger. Det er disse grupper, der af Ministeriet for By, Bolig og Land får stillet et budget til rådighed, og som efterfølgende kan tildele pengene til lokale projekter. Som eksempler på projekter nævner ministeriet selv etablering af naturstier eller mindre sportsbaner. Men pengene kan altså også – såfremt ideen kan få opbakning - anvendes på bedre bredbånd.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere