V og K: Dårlig koordinering spænder ben for at udnytte digitaliseringens fulde potentiale

24. oktober 2022 kl. 09:50
Skagerak, søkabel, kabel, Energinet
Illustration: Lars Horn/Baghuset.
Partierne sætter spørgsmålstegn ved, om den nuværende organisering af teleområdet på tværs af ministerierne er den rigtige.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra flere sider har det længe lydt, at mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for it-sektoren er et alvorligt problem

Og nu lyder det fra Venstre og Det Konservative Folkeparti, at behovet for flere it-specialister, især inden for cybersikkerhed, ikke får nok politisk fokus, fordi det er spredt på for mange ministerier og styrelser.

Det skriver Berlingske.

Forskellige områder, der eksempelvis beskæftiger sig med mobil- og internetdækning og fremskaffelsen af flere specialister med forstand på at sikre tele- og internetkablerne mod cyberangreb, sorterer under forskellige ministerier og styrelser, og det giver »alt for meget rod og dårlig koordinering,« skriver Berlingske på baggrund af tilkendegivelser fra tele- og it-ordførerne fra V og K.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger