Uvidenhed er skyens største fjende: 2 ud af 3 ledere aner intet om cloud

Størstedelen af beslutningstagerne i det danske erhvervsliv har aldrig hørt om 'cloud computing'.

Der kommer til at gå lang tid, før dansk erhvervsliv og de offentlige myndigheder bevæger sig mod skyen.

En ny undersøgelse blandt dansk erhvervsliv og offentlige myndigheder viser, at tre ud af fire enten ikke vil indføre skyservices inden for overskuelig fremtid eller overhovedet ikke har taget stilling til det. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen forventer 20 procent af de adspurgte at investere i skyservices inden for de næste tre år, seks procent inden for det næste år, mens kun en procent går i skyen i løbet af det næste halve år.

De manglende planer kan til en hvis grad tilskrives, at beslutningstagerne i virksomhederne og myndighederne simpelthen ikke kender til skyens muligheder.

Blandt de adspurgte med overordnet ledelsesansvar havde 64 procent aldrig hørt om begrebet 'cloud computing', og hele 55 procent blandt de tekniske og budgetansvarlige, kendte heller ikke til det.

Undersøgelsen viser, at det særligt er de større virksomheder, der lige nu har planer om at investere i skyservices, da man ser et potentiale i den øgede fleksibilitet.

Blandt de offentlige myndigheder, der er på vej mod skyen, har man fokus på mulighederne for at kunne tilbyde både brugere og kunder bedre løsninger.

Opdateret med korrekt procentangivelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize