Uundgåeligt: Prince-feber fik forstærket Billetnet i knæ

18 kommentarer.  Hop til debatten
Billetnet har til formiddag døjet med en hærskare af Prince-fans, der forgæves har forsøgt at købe en af de 22.000 billetter til musikikonets danske koncerter.
29. september 2010 kl. 13:55
errorÆldre end 30 dage

Den er stensikker: Hver gang en stor international kunster kommer til Danmark for at give koncert, kløjes billetbureauernes online-bestillinger i trafikken.

Således måtte Billetnet onsdag formiddag kaste håndklædet i ringen, da salget af 22.000 billetter til musikfænomenet Prince's kommende danske koncerter gik i gang.

»Din forespørgsel kan ikke gennemføres lige nu. Prøv venligst igen senere,« lyder den lakoniske besked på billetnet.dk ifølge Politiken.

Utilfredsheden med Billetnets evne til at håndtere de mange forespørgsler skinner igennem på de sociale meder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Billetnet har nok verdens dårligst fungerende hjemmeside. Fyldt med flash og andet der blinker og laver slideshow. Men de mest elimentære funktioner fungerer ikke. Er ikke i stand til at generer et så simpelt svar som "udsolgt" men derimod "den ønskede forespørgsel kan ikke gennemføres. Så bliver der ingen Prince i denne omgang :(« skriver en Facebook-bruger, der bliver sekunderet af en anden:

»Kom nu Billetnet, din gamle sløve pikansjos. Kom nu, kom nu.«

Problemerne kommer på trods af, at Billetnet, der er en del af verdens største billetudbyder Ticketmaster, på forhånd havde allokeret ekstra servermuskler til onsdagens Prince-o-rama.

»Vi tager alle vores salg meget seriøst. Men der er naturligvis nogle, der påkalder sig ekstra interesse blandt publikum. Og denne her (Prince, red.) er absolut én af den slags«, udtalte marketingschef i BilletNet, Kasper Michaelsen forleden til Politiken.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. september 2010 kl. 14:19

Men det kan vel ikke overraske nogen, så vidt jeg kan huske var der de sammen problem i USA og de solgt derefter de overskyden billedet til dobbelt pris men det har så ikke så meget med denne sag at gør, men det kunne være de skulle ansætte en IT chef der kan en lille smule IT.

3
29. september 2010 kl. 14:58

Jeg har i årevis fremhævet netop billetlugen som et helt oplagt eksempel på hvem der ville kunne drage kæmpe fordele af en Cloud løsning.. Men markedet for billetter er åbenbart ret så sikkert, så vi venter stadig på at der sker noget.. tsk.. tsk..

4
29. september 2010 kl. 15:08

I dag var det Billetnet (ikke Billetlugen) som stod for salget, og jeg fik da billetter til Prince i Herning.

Det var en marginalt bedre oplevelse end da jeg købte billetter til Roger Waters (ved Billetlugen), i dag skulle jeg kun vente ca. 10 minutter før jeg kom igennem.

Sidst var det 20 minutter, og jeg synes at det hele kørte lidt bedre end sidst.

Dermed ikke sagt at der ikke er plads til forbedringer, f.eks. fik man ca. 5 minutter i 10 at vide at der var for mange i kø, så man blev forwardet til forsiden af billetnet.dk. Lidt mystisk når salget først skulle starte kl. 10...

5
29. september 2010 kl. 15:12

Interessant var det at jeg kom igennem efter at have installeret en flash blokker. Det var bare for sent til at få billetter.

--Michael

6
29. september 2010 kl. 15:33

Hvorfor ikke blot lave en lodtrækning mellem dem, der har tilmeldt sig inden kl. 10? Så kan man tilmelde sig i ro og mag. Der er alligevel ingen højere retfærdighed i, hvem der kan klikke hurtigst på en knap præcis 10.00 eller være mest tålmodig.

10
30. september 2010 kl. 08:03

@Uffe

Jeg er helt enig i at en lodtrækning må være mindst lige så retfærdigt som det nuværende system, og samtidig spilder man ikke folks tid.

Det skal her nævnes at Billetlugen har et system hvor de kan sælge billetter efter lodtrækning. Jeg ved ikke om (BilletNet har noget tilsvarende. Det lader dog til at det er arrangøren der bestemmer hvordan skal sælges.

Citat fra Billetlugen.dk i forbindelse med salg af billetter til FCK Champions League kampe.

[qoute] Klubben har forsøgt at finde den mest fair løsning for salg af billetter, og har besluttet at oprettet en venteliste på www.billetlugen.dk, der åbner her på siden onsdag den 1. september klokken 12.00. 48 timer senere (3. september kl. 12.00) lukkes ventelisten, og der trækkes derefter lod blandt alle på ventelisten om de udloddede kamppakker. De heldige vil modtage en e-mail med instruktioner om hvordan man køber pakkerne. [/qoute]

Jeg kan forestille mig at forholdene omkring salg via lodtrækning kan være lidt mere omstændelige, da lodtrækningen fx skal foretages af en Notarius Publicus. Når billetterne jo alligevel sælges, så er det måske svært at argumentere for det ekstra 'besvær' i forbindelse med en lodtrækning.

2
29. september 2010 kl. 14:56

men det kunne være de skulle ansætte en IT chef der kan en lille smule IT

Mon ikke det mere handler om cost/benefit? Så længe der ikke er andre der gør det bedre, kan det vel ikke betale sig at smide penge efter et problem som opstår en til to gange om året.

7
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den ons, 09/29/2010 - 16:00

Mon ikke det mere handler om cost/benefit? Så længe der ikke er andre der gør det bedre, kan det vel ikke betale sig at smide penge efter et problem som opstår en til to gange om året.

Helt korrekt. Mange herinde tror det drejer sig om at lave et perfekt system, men det handler om at sælge et billetter og BilletNet sælger samtlige billetter til de store koncerter.

9
29. september 2010 kl. 22:19

Fatter ikke at arrangørerne ikke bare hæver prisen så den passer med efterspørgselen. De kan måske ikke lide penge.

8
29. september 2010 kl. 22:19

Fatter ikke at arrangørerne ikke bare hæver prisen så den passer med efterspørgselen. De kan måske ikke lide penge.

11
30. september 2010 kl. 09:00

Ja eller som fremført af andre i den tidligere tråd. så kunne man benytte en omvendt auktion. Først udbydes til en vild dyr pris og så nedsættes prisen dag for dag, indtil alle billetter er solgt.

Men det ku' selvfølgeligt blive ubehageligt for fallerede kunstnere, hvis de til sidst må forære billeterne væk.

12
30. september 2010 kl. 09:22

Mange kunstnere ønsker at også de mindre velbemidlede har mulighed for at købe billetter, da det ofte er de største fans som har dårligst råd og dem som er med til at skabe stemning til koncerterne.

Men som liberal synes jeg ellers vældig godt om idéen :-)

14
30. september 2010 kl. 23:19

Præcis. Eller man kan implementere det selv. Man skal bare assigne en unik id til hvert køb og så er resten detaljer. Det kan man gøre lige så distribueret, som man har behov for.

Det virker ikke som raketvidenskab.

15
1. oktober 2010 kl. 09:11

Jamen så er det jo ikke cloud-baseret, det vil aldrig komme til at virke.

i gamle dage, før skyen gik ned over landet, ville man have kunnet komme langt med en html pragma eller JavaScript baseret reload - som flytter brugeren til den på forhånd tildelte plads i køen.

Det virker ikke som raketvidenskab.

nej, så det har ikke en chance.

16
5. november 2010 kl. 10:55

Og så er billetnet i knæ igen.. Først kommer man til en side, hvor man bliver sat i kø til at komme ind på siden.

Når man efter en rum tid kommer ind, kan man prøve at bestille en billet, men nu er jeg tre gange faldet for tidsgrænsen, så der står jeg skal starte forfra fordi jeg har været for langsom. Og det eneste jeg har lavet er at vente på at siderne loades.

Det var da bedre at lukke lidt færre ind og så få dem sluset igennem, i stedet for alle skal prøve igen og igen og igen. Det giver jo bare tredobbelt belastning.

Grrr..

17
5. november 2010 kl. 11:29

Er ikke kommet ind endnu...

Kære kunde. <a href="http://www.BILLETnet.dk">www.BILLETnet.dk</a&gt; er i øjeblikket optaget. Du står i kø ...
Bliv venligst på denne side, ellers kan du risikere at miste din plads i køen.</p>
<p>Nedenfor kan du se, hvor længe du cirka skal vente, før du kommer ind på siden.

18
5. november 2010 kl. 12:06

Okay, jeg har, som skrevet, været heldig at komme ind 3 gange.. Men alle forgæves, da siden svarer så langsomt, så jeg ikke når at købe mine billetter indenfor tidsrammen og så får jeg at vide jeg skal starte forfra. Det er dog heldigvis ikke Take That billetter jeg er ude efter, men der er jo også sat andre billetter til salg i dag.